Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visiems užteks) pyragas!

Seniai norėjau išsikepti namuose, pabandžiau ir nesigailiu, labai vykęs kepinys. Recepte, kurį radau, rašoma, kad pirma reikia pakepti pyrago pagrindą, o antrą tešlos sluoksnį pašaldyti. Aš visą pyragą surinkau iš karto ir pašoviau į orkaitę nieko nelaukus. Iškepė puikiai.


Tešlai reikės:


250 g margarino;

80 g sviesto;

150 g cukraus;

2 kiaušinių;

3 v.š. grietinės;

1 a.š. kepimo miltelių;

600 g miltų (man prireikė beveik kilogramo).


Įdarui:


100 g obuolienės;

500 g varškės;

80 g cukraus;

3 kiaušinių;

1 a.š. vanilės;

paplakto kiaušinio pyragui aptepti.


Kaip gaminti


* Pasiruošiame tešlą. Kambario temperatūros sviestą sumaišome su margarinu ir cukrumi, po vieną įplakame kiaušinius. Suberiame miltus, kepimo miltelius, sudedame grietinę ir suminkome vientisą tešlą. Jei labai limpa prie rankų, įberiame dar truputį miltų. Tris ketvirtadalius tešlos iškočiojame ir įklojame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, paviršių aptepame obuoliene.

* Varškę išplakame su cukrumi, kiaušiniais ir vanile, suverčiame ant paruošto kepti pagrindo, paskirstome po visą paviršių.

* Likusią tešlą iškočiojame ir apklojame ja varškės sluoksnį. Patepame kiaušinio plakiniu, šakute nubraižome dryželius. Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol gražiai tolygiai paruduoja.

* Supjaustome atvėsusį.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis