Plikyti sausainiai

 (8)
Turbūt vieni skaniausių sausainių!
© Shutterstock nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

2 skardoms sausainių reikės:

170 g miltų
75 g sviesto
3 kiaušinių
130 g rudojo cukraus
350 ml pieno

Gaminame

* Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.

* Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį (!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą. Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. Man išėjo 2 skardos po 36 sausainius.

* Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Sausainiai tikrai labai skanūs!

P.S. Originaliame recepte nurodyta, kad kepti sausainius apie 15 min. Bet man po tiek laiko jie buvo visiškai neiškepę. Tad kepiau tol, kol gražiai parudavo (apie 30 min.)

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Sveikuoliška duonelė – vos iš trijų produktų

Šios duonelės buvo tikras atradimas - 3 produktai, keli priedai pagal savo skonį arba tai, ką turite šaldytuve, ir per 20 minučių turėsite skaniai kvepiančias sveikuoliškas duoneles!

Bernardinų žuvies pyragas (2)

Advento metu sekmadieniais (kurių būdavo iš eilės trys) daugelis žmonių kepdavo purų žuvies pyragą – apkepą, ant jų stalų patekusį iš bernardinų vienuolynų. Tiesa, vienuoliai į šį pyragą būtinai dar dėdavo peletrūnų, todėl žuvies pyragas pasižymėjo savo išskirtiniu skoniu ir aromatu.

Alfas Ivanauskas: ruošdami salą Kalėdoms pamirškite stereotipus (1)

Virtuvės asas Alfas Ivanauskas įrodė, kad padengti stalą ir jį šventiškai dekoruoti galima net itin skubant. Tereikia tik šiek tiek išmonės.

Gardusis citrininis keksas

Keksas man buvo labai skanus pastovėjęs, kitą dieną. Jaučiasi malonaus skonio citrinos rūgštelė. Nenaudojau citrinos žievelės, bet su ja keksas būtų dar aromatingesnis.

Sluoksniuotos silkės salotos (1)

Ir šventinis, ir kasdienis patiekalas, taip pat ir gardus, sotus ir džiuginantis akį spalvomis.

Etnologė: per šventes maistas šeimą turi suburti ne tik valgyti, bet ir bendrauti (+ RECEPTAS) (1)

Jau prasidėjo ypatingas švenčių laukimo periodas – adventas. Šiuo laikotarpiu žmonės bando rasti ramybę artimųjų apsuptyje bei vis dažniau susimąsto, ką gali nuveikti geriau ir prasmingiau, išsikelia tam tikrus tikslus ar net susidaro darbų sąrašą. Nors dar laukia trys Kalėdų laukimo savaitės, tačiau apie tai, ką reiškia adventas ir kaip dera laukti artėjančių švenčių, pasakoja etnologė Gražina Kadžytė.

Mitai ir tiesa apie kiaušinius: kiek valgyti, iš kur pirkti, per kiek laiko suvartoti

Apie kiaušinius sklando daugybė mitų. Kalbama, kad suvartojamą kiaušinių kiekį reikėtų griežtai riboti, kiaušinius pirkti tik iš turgaus, o šio maisto produkto kokybiškumą nustatyti iš trynio spalvos. Kai kurie iš šių mitų yra iš dalies pagrįsti, kiti gi ir lieka tik mitais.

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.