Plikyti sausainiai

 (7)
Turbūt vieni skaniausių sausainių!
Plikyti sausainiai
© Shutterstock nuotr.

2 skardoms sausainių reikės:

170 g miltų
75 g sviesto
3 kiaušinių
130 g rudojo cukraus
350 ml pieno

Gaminame

* Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame. Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.

* Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome. Tešlą truputį (!) atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą. Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite. Ji turi būti tokios tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą. Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius. Man išėjo 2 skardos po 36 sausainius.

* Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20-30 min, kol sausainiai gražiai apskrus. Sausainiai tikrai labai skanūs!

P.S. Originaliame recepte nurodyta, kad kepti sausainius apie 15 min. Bet man po tiek laiko jie buvo visiškai neiškepę. Tad kepiau tol, kol gražiai parudavo (apie 30 min.)

aj-receptai.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Tuno paštetas

Super greitas receptas tuno mėgėjams. Man labai patiko sumuštinis su skrudinta balta duona, paštetu, pomidoru ir svogūnais.

Pyragas su kukurūzų miltais

Purus, drėgnas, saldus. Tobulai popietei prie arbatos puodelio. Skanus būtų ir neperteptas, ir be balto šokolado glaisto. Jūsų pasirinkimas kaip toli eisit.

Vasariniai užkandžiai sodyboje (2)

Kiekvienas, mane nors truputį pažįstantis žmogus, žino apie mano meilę geram maistui. Užkandžiai nėra išimtis. Labai mėgstu tapas stiliaus užkandžiavimą, taigi mieliau siekiu gabalėlio sūrio ir kelių alyvuogių nei saujos riebaluotų traškučių. Burata sūris, bokeronės ir lašišų ikrai? Va čia tai rimti reikalai.

Rauginti česnakų žiedkočiai

Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Krabų lazdelės tešloje

Paužkandžiaujam? Kiek primirštos krabų lazdelės keptos tešloje, bet tikrai labai tinkamas užkandis pasisėdėjimams su draugais.

Įdarytas prancūziškas batonas

Vienas didelis karštas sumuštinis. O iš tikrųjų tai šauni idėja jūsų pusryčių stalui.

Vyšninis tiramisu (be kiaušinių)

Tikras itališkas tiramisu daromas su kiaušiniais. Esu darius ir tokį, bet be kiaušinių man patiko labiau, o ir vyšnios čia labai tinka - suteikia labai gaivų skonį! Manau, butų skanu vyšnias pamirkyti alkoholyje.

Vengriškas guliašas (1)

Kvapnus, sotus ir labai tinkantis vėsesnę dieną.

Grietininis mėlynių pyragas

Pyragas primena sūrio pyragą, bet yra gaivesnio ir lengvesnio skonio!

Kibiniukai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kinų virtuvė: makaronai su daržovėmis ir saldžiarūgščiu padažu (2)

Tokį patiekalą valgiau rytiečių restorane. Namie pabandžiau kažką panašaus pakartoti. Skonis beveik identiškas. Rekomenduoju rytų virtuvės gerbėjams - labai greita, paprasta ir skanu.

Bulgariški aštrūs marinuoti agurkai (8)

Šiuo receptu gaminti agurkai yra ypatingi – didelis kiekis cukraus, užgesintas actu, čili pipirai – nuostabus derinys, jei nebijote didelio kiekio konservantų ir mėgstate vadinamą “bulgarišką” marinuotų agurkų skonį.

Salotos su rūkyta skumbre (3)

Salotų niekada nebūna per daug. Pateiktos padėkle jos ne tik gražiai atrodys, bet kiekvienas valgytojas galės pasireguliuoti ingridientų kiekius pagal save.

Kepti bulvių paplotėliai su įdaru (11)

Bulvių mėgėjams paplotėliai neabejotinai patiks. O skanus įdaras privers „čepsėti“ iš skanumo.

Paskelbtas geriausių Lietuvos restoranų trisdešimtukas

Buvo paskelbti visi 30 geriausių restoranų Lietuvoje, kuriuos įvertino virš 100 Gero maisto akademijos narių.
An lie. 26d.
17°...27°
Tr lie. 27d.
16°...27°
Kt lie. 28d.
16°...26°
Pn lie. 29d.
16°...23°
Št lie. 30d.
15°...25°