Patys skaniausi lietiniai blynai

Receptas visiems, kurie mėgsta lietinius… Ir tiems, kam pirmas blynas visada prisvyla. Garantuoju, kad šį kartą Jums pavyks!
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Pagaminti labai lengva, o blyneliai gaunasi plonyčiai, su apskrudusiais krašteliais, kvepiantys ir visai neriebalingi. Galima kepti ir visai be aliejaus :) Aš šio recepto nekeisčiau į jokį kitą.

Reikės:

* 3 kiaušinių;
* 220 ml pieno;
* 160 ml miltų;
* 1,5 v.š. ištirpinto sviesto;
* 1,5 v.š. cukraus (jei norite nesaldžių lietinių, nedėkite);
* žiupsnelio druskos.

Patys skaniausi lietiniai blynai
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* O dabar linksmiausia dalis. Visus produktus sudedame į gilų indą ir iki vientisos masės suplakame elektriniu trintuvu (tuo, kuriuo triname sriubas). Kelias minutes tešlai leidžiame pailsėti ir gerai įkaitiname keptuvę.

* Temperatūrą sumažiname iki vidutinės ir liejame po šaukštą tešlos. Paskirstome ją po visą keptuvę ir po kelias minutes kepame iš abiejų pusių. Jei keptuvė nepadengta teflonu, ar šiaip labai lipni, tai retkarčiais ją patepame aliejumi suvilgytu skudurėliu.

* Paprasta, ar ne?

Skanaus!

Gabrielė

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Traškūs senoviniai vafliai

Saulėtą vasaros rytą susigundykite praleisti virtuvėje: tyla ir ramybė, šviesioje virtuvėje ant grindų besivoliojanti saulė, šviežios kavos kvapas ir naminiai pusryčiai. Senoviniai pusryčiai. Tiesiog visas senoviškų vaflių kepimo ritualas.

Minkštos varškės spurgytės

Pasigaminkite gardžių varškės spurgyčių.

Be galo skani namuose sūdyta skumbrė su krapais ir kadagio uogomis

Pagaminti nesudėtinga, o skonis kaip restorane!

Vasariškas kalakutienos kepeninės receptas

Ši kepeninė tiesiog tirpsta burnoje kartu su sproginėjančiomis uogomis.

Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas morkų pyragas

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą.

Gardieji bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Vasaros užkandžiai: tortilijų suktinukai su kumpiu

Receptas labai paprastas. Vienas du ir oplia – tortilijų suktinukai su kumpiu. Paprasčiau nebūna. Bet kai skanu... Nors variantų galima sugalvoti milijoną!

Mindaugo karūnavimo puotos valgiai – pasigaminkite troškinio

Liepos 6-ąją minime pirmojo (ir, deja, vienintelio) Lietuvos karaliaus – Mindaugo – karūnavimą 1253 metais. Pabandykime panagrinėti, kokie patiekalai galėjo puikuotis ant Mindaugo karūnacijos proga iškeltos puotos stalo?