Pasigaminkite pienių medaus

 (1)
Pienių medus nėra visai kaip medus - labiau kaip saldus gėlių sirupas, kiek panašus į klevų sirupą. Dažniausiai juo skaninu ką tik iškeptus blynus ar gardinu saldžius gėrimus. Jis - puikus cukraus sirupo pakaitalas, kvepiantis pavasariu ir ką tik pražydusiomis pienėmis.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šios dienos - tikra pienių žydėjimo šventė. Pamenu, kaip mes su močiute rinkome jų išsiskleidusius žiedus ir virėme saldų pienių medų. Tai buvo labai seniai... Močiutės jau nėra, kaip ji tą medų virdavo nepamenu, bet žurnale rastas pienių medaus receptas atgaivino prisiminimus ir po daugel metų vėl skanauju aromatingą pienių žiedų medų.

P.S. Labai skanu pusryčiams blynus užsipilti pienių medumi ir apsibarstytus aguonomis, vaikams labai patinka, sako, kad net skaniau už klevų sirupą.

1 litrui reikės

300 g pienių žiedų be kotelių (rinktų švarioje nuo teršalų vietovėje),
1 citrinos sulčių ir smulkiai nutarkuotos žievelės,
1 kg cukraus.

Laukia 12 val. mirkymas, 2 val. virimas.

Kaip gaminti

* Surinktas pienių galvutes trumpam pamerkiau į vandenį ir gerai praploviau. Pienių žiedai turi būti be kotelių, nes kitaip medus bus kartus.

* Švarius pienių žiedus puode užpyliau 1 litru vandens ir pastačiau ant mažos ugnies virimui. Viriau apie valandą. Ataušusį viralą palikau per naktį, kad žiedai visą savo aromatą spėtų atiduoti medui.

* Ryte pienes perkošiau per sietelį ir gerai nusunkiau, skystį pastačiau virti, pridėjau cukraus ir išspaustų citrinos sulčių su nutarkuota žievele. Virti reikėtų 1-2 val. ant mažos ugnies - priklausomai, kokio tirštumo medaus norėsite. Karts nuo karto galima patikrinti tirštumą užlašinus lašą sirupo ant lėkštės, jam ataušus matoma tikroji sirupo konsistencija.

* Į virimo pabaigą sumečiau kelių švarių pienių nuskabytus žiedlapius, kurie medui suteikė žaismingumo.

Skanių atradimų!


Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Vasariški dešrainių receptai

Paprastai dešrainiai Lietuvoje vertinami kaip greitas maistas, tačiau iš kokybiškų produktų pagamintas vadinamasis „hot-dogas“, pasak maisto specialistų – puikus ir kartu žaismingas patiekalas.

Amerikietiškas rabarbarų pyragas

Klasikinis amerikietiškas pyragas yra geriausias tada, kai jo skonis yra paprastas ir aiškus (braškės ir rabarbarai, arba persikai, arba obuoliai), nereikia jokio įmantrumo. Tik vaisiai, cukrus, sviestas, ir miltai.

Daržovių blyneliai be baltų miltų

Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.

Aguoninis pyragas – lyg iš močiutės virtuvės

Ar jaučiate, kad išdykėliai saulės spinduliai ir gaivus vėjelis kartais mus nukelia taip toli, kad mintimis jaučiamės lyg sugrįžusios į močiutės kaimą?

Orijus Gasanovas: mane suviliojo neįprastas šokolado skonis

Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“.

Kiniška vištiena – pagaminsite per kelias minutes! (1)

Mano silpnybė – saldžiarūgščiai patiekalai. Todėl ne tik mėgstu kartas nuo karto apsilankyti kinų restoranuose, tačiau vis dažniau ir į savo virtuvę įsileidžiu rytietiškus skonius ir aromatus.

Minkštutėliai keksiukai, kuriuos net vaikai įvertino 10 balų

Dalinuosi keksiukų, kuriems nereikės baltų miltų, pieno produktų ar pridėtinio cukraus, receptu.

Šefas Gian Luca Demarco: itališka virtuvė išgyvena renesansą

Šią vasarą maisto naujovių ieškotojai, kulinarai ir šefai pabrėžia, kad itališka virtuvė išgyvena renesansą – namie gamintas, natūralus maistas populiarėja, o kartu su juo – ir šiuos atributus atspindinti itališka virtuvė.

Silpnai rauginti agurkai. TOP 5 receptai

Turbūt nerasime žmogaus, kuriam nepatiktų traškūs šviežiai parauginti agurkai. Parinkome jums kelis įdomius šio vasariško garnyro receptus. Palepinkite save ir artimuosius.

7 geriausio Lietuvos baristos patarimai, kaip paruošti skanią kavą namie

Pasirodo, puikia kava galima pasimėgauti ir namuose.