Pasidalink šventinio stalo nuotrauka ir laimėk 2000 eurų vertės velykinę puotą

Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribojate tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums.
Štai koks prizas jūsų laukia.
© Gamintojo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gaminti – tai kiekvieną kartą leistis į nuotykį. Pilną siurprizų ir malonių atradimų. Jei savo gurmaniškais patiekalais mėgstate stebinti artimuosius, „Daumantų“ pagardų gamintojas jums siūlo pikantišką iššūkį – kūrybiškiausios Lietuvos giminės konkursą, kurio pagrindinis prizas – net 2000 eurų vertės unikali velykinė puota. Tereikės trupučio kūrybiškumo ir žiupsnelio vaizduotės.

Ką reikia daryti? Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribijote tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums. Kad laimėtumėte, jums tereikės atsiversti giminės albumą, pasidalinti nuotraukomis su išradingai papuoštu šventiniu stalu ir šalia parašyti firminio giminės patiekalo receptą.

Nuotraukas ir specialų receptą kelkite į oficialią konkurso svetainę www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine ir galbūt jūsų giminė bus pripažinta kūrybiškausia.

Lietuviai nuo seno garsėja pikantiškais patiekalais iš mėsos, į kuriuos vien žiūrint kaupiasi seilės burnoje, skonio receptorius maloniai dirginančiomis mišrainėmis ir salotomis, išradingai pagaminta žuvimi, kuriai neatsispirtų net sušiais išlepinti japonai, o kur dar nuo saldumynų lūžtantys stalai. Dabar šie gardymynais jums gali laimėti unikalią kulinarinę patirtį.

„Esame įsitikinę, kad lietuviai – ne ką mažiau išradingi nei didžiausiais pasaulio gurmanais save vadinantys prancūzai ar italai. Todėl laukiame nuotraukų, kurios geriausiai atskleistų giminės kūrybiškumą ir lakią fantaziją, kuriose būtų įamžinti ne tik pikantiški patiekalai, tačiau ir įdomūs ir kūrybiški stalo dekoro elementai. Neabejojame, Lietuvos giminės yra sukaupusios ne vieną vertą dėmesio akimirką iš gražiausių metų švenčių“, – sako Antanas Mažonas, floristas ir vienas iš konkurso komisijos narių.

Pačią kūrybiškiausią ir originaliausią Lietuvos giminę rinks ne tik svetainės lankytojai, bet ir kompetentinga komisija, kurią be A. Mažono dar sudarys skonio meistras Algis Kairys ir televizijos bei radijo laidų vedėja, lietuviškų tradicijų ir papročių žinovė Zita Kelmickaitė.

Giminės nugalėtojos lauks išskirtinė dovana – net 2000 eurų vertės puota, kurios metu kartu su geriausiais šefais ir stalo dekoro meistrais giminė leisis į kulinarinę kelionę. Su skonio meistru A. Kairiu išmoks gaminti egzotiškus valgius bei patirs maisto galią degustuodami išskirtinius patiekalus, su floristu A. Mažonu mokysis gražiai papuošti stalą, o su Z. Kelmickaite – sukurti linksmą šventinę atmosferą.

Pasak konkurso organizatorių, pagardų gamintojo „Daumantų“, maisto gaminimas – tai visada netikėtas nuotykis, kurį patirti geriausia su pačiais artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis. Kartu eksperimentuojant, bendraujant, dalinantis įspūdžiais ir emocijomis.

Antrosios ir trečiosios vietos nugalėtojai taip pat bus apdovanoti prizais. Jie laimės „Daumantų“ padažų ir pagardų rinkinius.

Konkursas vyks nuo vasario 29 dienos iki kovo 16 dienos. Nugalėtojai bus paskelbti kovo 17 dieną, o šventinė velykinė puota surengta kovo 20 dieną, likus savaitei iki Velykų.

Išsamių konkurso taisyklių ieškokite „Daumantų kūrybiškiausios giminės“ puslapyje: www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.