Pasidalink šventinio stalo nuotrauka ir laimėk 2000 eurų vertės velykinę puotą

Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribojate tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums.
Štai koks prizas jūsų laukia.
© Gamintojo nuotr.

Gaminti – tai kiekvieną kartą leistis į nuotykį. Pilną siurprizų ir malonių atradimų. Jei savo gurmaniškais patiekalais mėgstate stebinti artimuosius, „Daumantų“ pagardų gamintojas jums siūlo pikantišką iššūkį – kūrybiškiausios Lietuvos giminės konkursą, kurio pagrindinis prizas – net 2000 eurų vertės unikali velykinė puota. Tereikės trupučio kūrybiškumo ir žiupsnelio vaizduotės.

Ką reikia daryti? Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribijote tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums. Kad laimėtumėte, jums tereikės atsiversti giminės albumą, pasidalinti nuotraukomis su išradingai papuoštu šventiniu stalu ir šalia parašyti firminio giminės patiekalo receptą.

Nuotraukas ir specialų receptą kelkite į oficialią konkurso svetainę www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine ir galbūt jūsų giminė bus pripažinta kūrybiškausia.

Lietuviai nuo seno garsėja pikantiškais patiekalais iš mėsos, į kuriuos vien žiūrint kaupiasi seilės burnoje, skonio receptorius maloniai dirginančiomis mišrainėmis ir salotomis, išradingai pagaminta žuvimi, kuriai neatsispirtų net sušiais išlepinti japonai, o kur dar nuo saldumynų lūžtantys stalai. Dabar šie gardymynais jums gali laimėti unikalią kulinarinę patirtį.

„Esame įsitikinę, kad lietuviai – ne ką mažiau išradingi nei didžiausiais pasaulio gurmanais save vadinantys prancūzai ar italai. Todėl laukiame nuotraukų, kurios geriausiai atskleistų giminės kūrybiškumą ir lakią fantaziją, kuriose būtų įamžinti ne tik pikantiški patiekalai, tačiau ir įdomūs ir kūrybiški stalo dekoro elementai. Neabejojame, Lietuvos giminės yra sukaupusios ne vieną vertą dėmesio akimirką iš gražiausių metų švenčių“, – sako Antanas Mažonas, floristas ir vienas iš konkurso komisijos narių.

Pačią kūrybiškiausią ir originaliausią Lietuvos giminę rinks ne tik svetainės lankytojai, bet ir kompetentinga komisija, kurią be A. Mažono dar sudarys skonio meistras Algis Kairys ir televizijos bei radijo laidų vedėja, lietuviškų tradicijų ir papročių žinovė Zita Kelmickaitė.

Giminės nugalėtojos lauks išskirtinė dovana – net 2000 eurų vertės puota, kurios metu kartu su geriausiais šefais ir stalo dekoro meistrais giminė leisis į kulinarinę kelionę. Su skonio meistru A. Kairiu išmoks gaminti egzotiškus valgius bei patirs maisto galią degustuodami išskirtinius patiekalus, su floristu A. Mažonu mokysis gražiai papuošti stalą, o su Z. Kelmickaite – sukurti linksmą šventinę atmosferą.

Pasak konkurso organizatorių, pagardų gamintojo „Daumantų“, maisto gaminimas – tai visada netikėtas nuotykis, kurį patirti geriausia su pačiais artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis. Kartu eksperimentuojant, bendraujant, dalinantis įspūdžiais ir emocijomis.

Antrosios ir trečiosios vietos nugalėtojai taip pat bus apdovanoti prizais. Jie laimės „Daumantų“ padažų ir pagardų rinkinius.

Konkursas vyks nuo vasario 29 dienos iki kovo 16 dienos. Nugalėtojai bus paskelbti kovo 17 dieną, o šventinė velykinė puota surengta kovo 20 dieną, likus savaitei iki Velykų.

Išsamių konkurso taisyklių ieškokite „Daumantų kūrybiškiausios giminės“ puslapyje: www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.