Pasidalink šventinio stalo nuotrauka ir laimėk 2000 eurų vertės velykinę puotą

Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribojate tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums.
Štai koks prizas jūsų laukia.
© Gamintojo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Gaminti – tai kiekvieną kartą leistis į nuotykį. Pilną siurprizų ir malonių atradimų. Jei savo gurmaniškais patiekalais mėgstate stebinti artimuosius, „Daumantų“ pagardų gamintojas jums siūlo pikantišką iššūkį – kūrybiškiausios Lietuvos giminės konkursą, kurio pagrindinis prizas – net 2000 eurų vertės unikali velykinė puota. Tereikės trupučio kūrybiškumo ir žiupsnelio vaizduotės.

Ką reikia daryti? Jei dengdamos šventinį stalą neapsiribijote tik silke ir mandarinais, šis konkursas – kaip tik jums. Kad laimėtumėte, jums tereikės atsiversti giminės albumą, pasidalinti nuotraukomis su išradingai papuoštu šventiniu stalu ir šalia parašyti firminio giminės patiekalo receptą.

Nuotraukas ir specialų receptą kelkite į oficialią konkurso svetainę www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine ir galbūt jūsų giminė bus pripažinta kūrybiškausia.

Lietuviai nuo seno garsėja pikantiškais patiekalais iš mėsos, į kuriuos vien žiūrint kaupiasi seilės burnoje, skonio receptorius maloniai dirginančiomis mišrainėmis ir salotomis, išradingai pagaminta žuvimi, kuriai neatsispirtų net sušiais išlepinti japonai, o kur dar nuo saldumynų lūžtantys stalai. Dabar šie gardymynais jums gali laimėti unikalią kulinarinę patirtį.

„Esame įsitikinę, kad lietuviai – ne ką mažiau išradingi nei didžiausiais pasaulio gurmanais save vadinantys prancūzai ar italai. Todėl laukiame nuotraukų, kurios geriausiai atskleistų giminės kūrybiškumą ir lakią fantaziją, kuriose būtų įamžinti ne tik pikantiški patiekalai, tačiau ir įdomūs ir kūrybiški stalo dekoro elementai. Neabejojame, Lietuvos giminės yra sukaupusios ne vieną vertą dėmesio akimirką iš gražiausių metų švenčių“, – sako Antanas Mažonas, floristas ir vienas iš konkurso komisijos narių.

Pačią kūrybiškiausią ir originaliausią Lietuvos giminę rinks ne tik svetainės lankytojai, bet ir kompetentinga komisija, kurią be A. Mažono dar sudarys skonio meistras Algis Kairys ir televizijos bei radijo laidų vedėja, lietuviškų tradicijų ir papročių žinovė Zita Kelmickaitė.

Giminės nugalėtojos lauks išskirtinė dovana – net 2000 eurų vertės puota, kurios metu kartu su geriausiais šefais ir stalo dekoro meistrais giminė leisis į kulinarinę kelionę. Su skonio meistru A. Kairiu išmoks gaminti egzotiškus valgius bei patirs maisto galią degustuodami išskirtinius patiekalus, su floristu A. Mažonu mokysis gražiai papuošti stalą, o su Z. Kelmickaite – sukurti linksmą šventinę atmosferą.

Pasak konkurso organizatorių, pagardų gamintojo „Daumantų“, maisto gaminimas – tai visada netikėtas nuotykis, kurį patirti geriausia su pačiais artimiausiais ir mylimiausiais žmonėmis. Kartu eksperimentuojant, bendraujant, dalinantis įspūdžiais ir emocijomis.

Antrosios ir trečiosios vietos nugalėtojai taip pat bus apdovanoti prizais. Jie laimės „Daumantų“ padažų ir pagardų rinkinius.

Konkursas vyks nuo vasario 29 dienos iki kovo 16 dienos. Nugalėtojai bus paskelbti kovo 17 dieną, o šventinė velykinė puota surengta kovo 20 dieną, likus savaitei iki Velykų.

Išsamių konkurso taisyklių ieškokite „Daumantų kūrybiškiausios giminės“ puslapyje: www.daumantai.lt/kurybiskiausiagimine

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Burnoje tirpstantis karamelinis tinginys

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Naminis tepamas sūrelis

Mano šeimai labai patinka tepami sūreliai. Radusi internete receptą pagaminau naminio - labai skanu!

Jurga Lago: mano dilgėlių pyragą valgo ir vaikai (11)

Garsi juvelyrė Jurga Lago labai laukia pavasario, kai šeimos meniu gali praturtinti šviežiais žalumynais.

Kavos pyragas su kokosais

Savaitgaliui – sodraus skonio pyragas.

Sumuštiniai su lašiša ir virtu kiaušiniu

Sumuštinukai – pavakariams ar vakarienei.

Naminiai kibinai su vištiena (1)

Naminiai kibinai yra kažkas nepakartojamo, kai juos pavyksta iškepti su sultingu įdaru. Tai nėra sudėtinga, tereikia laikytis keletą gudrybių ir kibinai nepastebimai „dings“ nuo jūsų stalo.

Krabų lazdelių užtepėlė (8)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Vasariškas daržovių užkandis (be pieno produktų, be kiaušinių, be glitimo)

Estetiškai patiektas, skonio receptorius maloniai nuteikiantis veganiškas maistas jau beveik metus džiugina pirmojo Lietuvoje veganiško restorano svečius. Atnaujintas meniu kvies susipažinti su šiltojo sezono naujienomis, tapsiančiomis dar vienu Vilniuje įsikūrusio restorano traukos objektu.

Kalakutienos kepsneliai su pomidorų ir paprikų padažu

Itin paprastas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Iš tikrųjų per retai vartojame kalakutieną, nes man ji asmeniškai skanesnė nei vištiena. Žodžiu, pats laikas pasitaisyti.

Varškės apkepas su obuoliais ir razinomis (6)

Minkštas, šlapias, saldus varškės apkepas su obuoliais ir razinomis.

Varškės švilpikai (3)

Čia yra mano naujas mėgstamiausias varškės patiekalas. Labai mėgstu švilpikus ir dar labiau mėgstu, kai nereikia nieko papildomai virti, lupti ir malti.

Nekeptas meduolių tortas

Šį gražuolį gaminau savo Tėčio gimtadieniui. Ne todėl, kad neturėjau laiko, o todėl, kad jis be galo skanus. Žinojau, jog visiems patiks. Ir patiko! Seniai buvau sulaukusi tiek liaupsių, kurių net nenusipelniau, juk viskas taip paprasta! Tik įsivaizduokit koks nuostabus desertas tai turėtų būti vasarą - su šviežiomis braškėmis. Aš būtinai gaminsiu.

Kibinai su kopūstais (tešla be kiaušinių)

Kibinus galite daryti ir didesnius arba formuoti bandeles. Įdarui irgi galima dėti ir kitų daržovių (aš dėjau tiesiog tai, ką turėjau šaldytuve). Labai gera ir greitai padaroma tešla, kibinai išlieka minkštučiai net po kelių dienų.

Kondensuoto pieno keksas su bananais

Siūlau skanaus, saldaus, ne sauso kondensuoto pieno kekso receptą su bananais. Skanu!

Avižinių dribsnių sausainiai su graikiniais riešutais ir džiovintomis spanguolėmis

Mmmm... tikras gardumėlis. Ir reikia daug pastangų, kad sustotum ir nesuvalgytum bent jau didžiosios dalies iš karto. Taip, kalorijų čia nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.