Paprastas ir skanus varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Labai paprastas receptas ir rezultatas garantuotas.

Patarimai, pastebėjimai. Turiu vienintelį patarimą pasirinkti tinkamą skardos dydį. Aš kepiau didelėje, todėl apkepas gavosi plonytis. Man didelio skirtumo nėra, o ir dukrai lengviau valgyti, bet gal kitiems, Jums, skirtumas yra, todėl atkreipkite dėmesį. Imkit arba mažesnę formą, arba didinkite kiekius.

Mano apkepas bekepdamas įtrūko. Kodėl tiksliai nežinau, bet spėju, kad formos kraštų gerai neištepiau sviestu, prikibo, o kylant įtrūko.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3/5. Skanu, galbūt kartosiu. Seniau dažnai kepdavau pagal šį receptą.

Ingredientai
16x25 cm stačiakampiam kepimo indui ar mažesniam
1 puodelis - 250 ml

500 g varškės
6 šaukštai manų kruopų
1/2 puodelio grietinės
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Gaminimo eiga

* Visus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išplakite.

* Supilkite paruoštą masę į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą.

* Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje (160 laipsnių orkaitėje su ventiliatorium) apie 40-50 minučių, kol iškils, sutvirtės ir gražiai apskrus.

* Išėmę iš orkaitės kelias minutes palaukite, tuomet pjaustykite ir tiekite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis