Savaitės populiariausi:
- S. Repčenkienė: esu išgelbėjusi ne vienos draugės santuoką
- Kalbėdami apie žemesnius žmones mokslininkai - negailestingi
- O joms vis maža: 5 žymiausios pasaulinio kino nimfomanės
- Beata Tiškevič: kaip būtų lengva, jei būčiau gimusi vyru...
- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio
Tortui atpjauti naudojau labai nepatogų ir neaštrų peilį, todėl ir gabalėliai gavosi nelabai lygūs, tikiu, kad Jūsiškiai atrodys daug šauniau.
Sausainių sluoksniams reikės:
720 g forminių sausainių;
2 puodelių pieno.
Pertepimui:
2 pakelių saldinto šokoladinio pudingo miltelių (apie 100g);
2,5 puodelių pieno;
200 g kambario temperatūros sviesto.
Grietinėlės sluoksniui:
400 g grietinėlės plakimui;
2 v.š. cukraus;
100 g ištirpinto pieniško šokolado.
Kaip gaminti
* 23x28cm skersmens skardelę išklojame kepimo popieriumi.
* Šokoladinio pudingo miltelius, puode, sumaišome su šlakeliu pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Po truputį maišome ir pilame likusį pieną. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol pudingas sutirštėja. Leidžiame jam atvėsti, o tada įplakame kambario temperatūros sviestą.
* Kiekvieną sausainį šiek tiek pamirkome piene ir klojame į skardelę. Sluoksniuojame su pudingo mišiniu. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių.
* Grietinėlę standžiai išplakame su keliais šaukštais cukraus. Įmaišome tirpintą šokoladą ir aptepame torto viršų. Pastatome į šaldytuvą, o prapjauname kitą dieną.