Nekeptas sausainių tortas

Gaminau štai tokį tortą Velykoms. Visiems labai patiko! Labai sotus. Receptą galima kuo puikiausiai pakeisti pagal savo skonį, pavyzdžiui - naudoti ne šokoladinį, o vanilinį pudingą, arba vieną sluoksnį pertepti mėgiama uogiene. Puiki išeitis, kai namuose nėra orkaitės.

Savaitės populiariausi:
- S. Repčenkienė: esu išgelbėjusi ne vienos draugės santuoką
- Kalbėdami apie žemesnius žmones mokslininkai - negailestingi
- O joms vis maža: 5 žymiausios pasaulinio kino nimfomanės
- Beata Tiškevič: kaip būtų lengva, jei būčiau gimusi vyru...

- Balerinų dieta: per 10 dienų - 10 kg ir jokio alkio

Tortui atpjauti naudojau labai nepatogų ir neaštrų peilį, todėl ir gabalėliai gavosi nelabai lygūs, tikiu, kad Jūsiškiai atrodys daug šauniau.

Sausainių sluoksniams reikės:

720 g forminių sausainių;
2 puodelių pieno.

Pertepimui:

2 pakelių saldinto šokoladinio pudingo miltelių (apie 100g);
2,5 puodelių pieno;
200 g kambario temperatūros sviesto.

Grietinėlės sluoksniui:

400 g grietinėlės plakimui;
2 v.š. cukraus;
100 g ištirpinto pieniško šokolado.

Kaip gaminti

* 23x28cm skersmens skardelę išklojame kepimo popieriumi.

* Šokoladinio pudingo miltelius, puode, sumaišome su šlakeliu pieno ir išmaišome iki vientisos masės. Po truputį maišome ir pilame likusį pieną. Kaitiname ant vidutinės kaitros, kol pudingas sutirštėja. Leidžiame jam atvėsti, o tada įplakame kambario temperatūros sviestą.

* Kiekvieną sausainį šiek tiek pamirkome piene ir klojame į skardelę. Sluoksniuojame su pudingo mišiniu. Viršutinis sluoksnis turi būti sausainių.

* Grietinėlę standžiai išplakame su keliais šaukštais cukraus. Įmaišome tirpintą šokoladą ir aptepame torto viršų. Pastatome į šaldytuvą, o prapjauname kitą dieną.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis