Nekeptas karamelinis sūrio pyragas

Paprastas, skanus, karamelinis sūrio pyragas su Snickers šokoladukais.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Šis „Nekepto karamelinio sūrio pyrago“ su Snickers šokoladukais receptas – kūryba. Taip, po truputį judu ir šia linkme. Kūrybine. Recepto gimimo istorija labai paprasta. Po visai neseniai gaminto nekepto „Nutellos“ ir „Oreo“ sūrio torto, kilo mintis būtinai kažką panašaus pagaminti su karamele. O kur karamelė, ten ir Snickers... Darni pora. Ir labai skani. Ištraukiau iš šaldytuvo maskarponės likučius, kreminį sūrį (jo visada turiu pakankamai), karamelę, „Oreo“ sausainius ir „Snickers“ šokoladukus. Ir gimė tai – „Nekeptas karamelinis sūrio pyragas“ su Snickers šokoladukais. Tuo pačiu išmėginau naują stačiakampią tartos formą. Visai smagi! Svarbiausia, tobulai atitaikiau kiekius. Fu... Gaminant dėl skonio abejonių nebuvo kilę, o vat ar tilps viskas, ar ne, labai neramino. Bet pavyko viskas, kaip ir norėjau. Džiaugiuosi.

Pyragas lengvai ir greitai pagaminamas. Saldokas, bet skanus.

Patarimai, pastebėjimai. Formą galite naudoti bet kokią. Aš norėjau išbandyti šią stačiakampią tartos formą. Maniau, bus per daug įdaro, bet viskas kuo puikiausiai tilpo. Pats tas, kaip sakoma.

Maskarponės dėjau būtent tiek, nes turėjau likutį nuo torto gaminimo. Jos kiekį galite koreguoti. Galite naudoti ir vien kreminį sūrį, ar pusę kreminio, pusę maskarponės sūrio.

Dėjau porą mažų Snickers šokoladukų. Tiek teturėjau. Galite naudoti ir daugiau, tik nepersistenkite, nes įdaras ir taip saldus.

Papuošimo idėja - paprasta. Gimė spontaniškai. Viskas neblogai dera ir skoniškai, ir estetiškai. Bent man. Chi chi.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 4/5. Labai skanu, manau kartosiu.

Ingredientai
36 x 12 x 3 cm stačiakampei tartos formai

Pagrindui
300 g Oreo sausainių
100 g tirpinto sviesto

Įdarui
400 g kreminio sūrio (tokio kaip 'Philadelphia)
100 g maskarponės sūrio
1/2 indelio (200 g) karamelės (tokios kaip 'Rududu')
1 didelis ar keli nedideli Snickers šokoladukai

Papuošimui
Truputis sūdytų kepintų žemės riešutų

Šokoladiniam ganašui
40 g pieniško šokolado
10 g sviesto
15 ml pieno

Gaminimo eiga

* Pagrindui sausainius susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su tirpintu sviestu.

* Tartos formą išklokite sausainių mase.

* Įdarui kreminį sūrį, maskarponę ir karamelę gerai išplakite. Sudėkite ir įmaišykite susmulkintus Snickers šokoladukus. Supilkite įdarą į formą.

* Dėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms, o geriausiai per naktį sustingti.

* Puoškite sūdytais žemės riešutais ir šokoladiniu ganašu.

* Šokoladiniam ganašui viską nuolat maišydami pakaitinkite puodelyje ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas ir šokoladas, gausis vientisa masė. Neperkaitinkite.

* Kai ganašas šiek tiek atvės, juo paliekite pyragą.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.