Mielinis pyragas su obuoliais ir bruknių uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.
© kumucia.wordpress.com nuotr.

Obuoliai čia tiks bet kokie – iš rūsio, iš mamos ar iš parduotuvės. O bruknių pagardą galima keisti bet kokia rūgštesne uogiene ar džemu, be bruknių dar kartais naudoju šermukšnius, tuomt pyragas įgyja dar vieną, maloniai karstelėjusį, skonį.

Tešlą labai paprasta ir greita paruošti laikantis šių proporcijų:

3 st. kvietinių miltų
1 st. kefyro
0,5 st. aliejaus
11 g sausų mielių
1 a.š. druskos
1 v.š. baltojo cukraus

Gaminame

Kefyrą ir aliejų sumaišau puode, jei produktai buvo šaldytuve, tuomet puodą bent 10min. dedu į orkaitę ir jungiu pačią minimaliausią kaitrą (pas mane 50C). Tuomet sudedu visus likusius produktus ir užminkau tešlą. Tešla minkosi greitai ir galop nebelimpa nei prie rankų nei prie puodo sienelių. Puodą pridengiu virtuviniu rankšluosčiu ir palieku pusvalandžiui. Tuomet imuosi įdaro

6-7 vidutinius obuolius

sujaustau į 8 dalis, išpjaunu sėklalizdžius.

Imu 2/3 tešlos (ji nebus iškilusi kaip tradicinė mielinė), iškočioju lakštą, uždedu kepimo fromą, kurioje kepsiu ir išpjaunu reikalingą formą. Tešlą kloju į skardą (jei tai metalinė skarda, reiktų patepti sviestu arba aliejumi). Ant tešlos tolygiai sudedu obuolių riekeles ir jas aplieju

bruknių pagardu

Kiekis priklauso nuo nuotaikos. Bet kuo daugiau,tuo skaniau.

Likusią tešlą iškočioju ir supjaustau 2-3 cm juostomis. Dalį jų panaudoju bortams (žr. nuotraukoje), kitą dalį gražiai sukryžiuoju ant obuolių.

Pyrago viršų ištepu plaktu kiaušiniu, pabarstau

cinamonu

Svarbu – pyragą dedu į nekaitintą orkaitę. Jungiu 170º ir kepu apie 40-50 min. Atidarinėti orkaitės kepimo metu negalima, geriausia procesą stebėti per stiklą. Pyragas turi būti smarkiai parudęs, išsipūtęs. Ištraukus truputį subliukš.

Šis pyragas skanus ir karštas ir šaltas.

kumucia.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže (7)

Tobulas receptas šeimos pietums.

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.