Kvapnioji riešutų duona

Linkime, kad visi namai kvepėtų namine duona.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Duonai reikės:

250 ml drungno vandens
7 g sausų (arba 20 g šlapių) mielių
400 g speltų miltų
1 šaukšto cukraus
2 šaukštelių druskos
200 g lazdynų riešutų (arba migdolų)
100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų)

Gaminame

* Vandenyje išmaišykite mieles, tada suberkite druską, cukrų, maišykite, kol šie ištirps, galiausiai įmaišykite miltus. Rankomis minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite ją miltais, įdėkite į dubenį, uždenkite drobele ir palikite kilti, iki tūris padvigubės (apie 1 val.).

* Tada tešlą dar sykį suminkykite, įmaišykite riešutus, padėkite į kepimo formą ir palikite kilti – 1 val. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….