Kvapnioji riešutų duona

Linkime, kad visi namai kvepėtų namine duona.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijos

Duonai reikės:

250 ml drungno vandens
7 g sausų (arba 20 g šlapių) mielių
400 g speltų miltų
1 šaukšto cukraus
2 šaukštelių druskos
200 g lazdynų riešutų (arba migdolų)
100 g kedrinių pinijų (arba saulėgrąžų)

Gaminame

* Vandenyje išmaišykite mieles, tada suberkite druską, cukrų, maišykite, kol šie ištirps, galiausiai įmaišykite miltus. Rankomis minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite ją miltais, įdėkite į dubenį, uždenkite drobele ir palikite kilti, iki tūris padvigubės (apie 1 val.).

* Tada tešlą dar sykį suminkykite, įmaišykite riešutus, padėkite į kepimo formą ir palikite kilti – 1 val. Kepkite 220 °C orkaitėje 25–30 min.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!

Kaip skaniai paruošti žuvį: populiariausi receptai

Žuvis yra sveikas ir lengvai virškinamas produktas, nenuostabu, kad Lietuvoje jis vis populiarėja. Maisto ekspertė atskleidžia nesudėtingus receptus, padėsiančius žuvies patiekalais mėgautis kasdien.