Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Kepinys labai gardus. Purus, gana drėgnas. Nieko netrūksta.
© g-blogas.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

2 žaliųjų citrinų,
150 g džiovintų spanguolių;
250 ml citrinų skonio limonado;
250 g margarino;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
200 g cukraus;
4 didelių kiaušinių;
370 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. nugesintos sodos;
3 v.š. saldaus likerio;
150 g cukraus pudros;
2 v.š. spanguolių sulčių.

Gaminame

* Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.

* Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.

* Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

* Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė, labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais (1)

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama valgyti kelis kartus per savaitę, tačiau norint, kad ji organizmui atiduotų visas gerąsias savybes, reikia pasirinkti tinkamą mėsos rūšį, kiekį bei paruošimo būdą.

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir fotografė Giedrė Barauskienė.