Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Kepinys labai gardus. Purus, gana drėgnas. Nieko netrūksta.
Keksas su džiovintomis spanguolėmis
© g-blogas.lt nuotr.

Reikės:

2 žaliųjų citrinų,
150 g džiovintų spanguolių;
250 ml citrinų skonio limonado;
250 g margarino;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
200 g cukraus;
4 didelių kiaušinių;
370 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. nugesintos sodos;
3 v.š. saldaus likerio;
150 g cukraus pudros;
2 v.š. spanguolių sulčių.

Gaminame

* Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.

* Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.

* Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

* Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Jautienos dešrelės su pupelėmis

Puikus rudeniškas troškinys.

Iš bulvių: nauji patiekalai jūsų stalui (1)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų.

3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus.

Močiutės spurgytės – skaniausios

Turbūt neskanių spurgų nebūna, bet labiausiai atsimename tas, kurios vaikystėje mums kepdavo mama arba močiutė.

Švilpikai su pievagrybių padažu (9)

Šis patiekalas primena vaikystę, kąsnis švilpiko ir, žiūrėk, jau skęstu prisiminimuose!

Virtų bulvių cepelinai (3)

Gardus patiekalas pietums. Pasigaminus daugiau galima užšaldyti šaldymo kameroje.

Net 4 obuolių pyrago receptai

Jei reiktų rinkti rudens desertų karalių, neabejotinai tai būtų obuolių pyragas. Šio skanumyno receptų galima suskaičiuoti galybes. Įsipilkite šiltos arbatos į termo-puodelį ir įsidėkite obuolių pyrago į priešpiečių dėžutę – o ko ne tobulas planas po darbo ar savaitgaliui pasivaikščioti su draugais.

Marinuota paprika su medumi (2)

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Varškinės tešlos obuolių pyragas

Iki šiol mano favoritas buvo Perlinis obuolių pyragas. Dabar į pirmą vietą iškyla šis. Ypač skanus pyrago viršus - cukrus karamelizuojasi į traškią plutelę.

Makaronai su grybais ir rūkyta lašiša

Makaronai su grybais turi kažkokį ypatingą ryšį, ne kitaip. Beprotiškai skanu, todėl savo virtuvėje vis sugrįžtu prie šito klasikinio derinio.

Žemaičių blynai iš šviežių bulvių derliaus (15)

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl galite gaminti drąsiai, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Karamelinis tinginys su šokoladu

Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.

Sausainiukai su obuoliais (2)

Aš ir vėl grįžtu su tobulais sausainiukais, kurių receptą prikeliu KIEKVIENĄ rudenį. Jie per daug geri, kad vėl nepasidalinčiau.

Pyragas su cukinija (1)

Jei nežinot kur panaudoti dar vieną cukiniją, kodėl neišsikepus skanaus pyrago prie kavos? Minkštučio, su traškia trupinių plutele ir citrininiu glaistu.

Lietiniai blyneliai su varške (3)

Kaip niekada blynelių spalva gavosi rudeniškai auksinė, lyg būtų nudažyta. Ir minkštutėliai.
Tr rgs. 28d.
7°...17°
Kt rgs. 29d.
10°...19°
Pn rgs. 30d.
14°...20°
Št spa. 01d.
12°...18°
Sk spa. 02d.
11°...17°