Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Kepinys labai gardus. Purus, gana drėgnas. Nieko netrūksta.
Keksas su džiovintomis spanguolėmis
© g-blogas.lt nuotr.

Reikės:

2 žaliųjų citrinų,
150 g džiovintų spanguolių;
250 ml citrinų skonio limonado;
250 g margarino;
1 a.š. vanilės ekstrakto;
200 g cukraus;
4 didelių kiaušinių;
370 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 a.š. nugesintos sodos;
3 v.š. saldaus likerio;
150 g cukraus pudros;
2 v.š. spanguolių sulčių.

Gaminame

* Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame.

* Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus likerio. Po truputį įmaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą. Įplakame likusį limonadą, įmaišome apvirtas spanguoles.

* Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kekso skardelę. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą.

* Cukraus pudrą sumaišome su spanguolių sultimis ir apglaistome jau atvėsusį keksą.

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Marinuoti pomidorai (2)

Atslinkus pirmiems rūkams, lauke augančius pomidorus dažniausiai užpuola maras. Išskynus vaisius, daugeliui kyla klausimas – o ką dabar su jais daryti?

Ar tikrai galima valgyti papelijusius maisto produktus? (8)

Ką darote, jei dalis duonos pakelyje supelijo? O jei pelėsio plėvelė padengia naminių sulčių paviršių? Nupjaunate, nugriebiate ir viskas? Pasirodo, vos kelių maisto produktų nereikia išmesti, jei atsirado pelėsis.

Maisto technologė: visa tiesa apie parduodamus miltus (5)

Miltus rastume daugelio pirkėjų kasdieniniuose krepšiuose, tačiau retas atkreipia dėmesį į ženklinimo etiketes. O informacija pateikta ant pakuočių gali pasakyti apie maisto produkto palankumą mūsų sveikatai.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (21)

Mano pats skaniausias marinatas. Juo marinuoju visas daržoves.

Marinuoti agurkai „viens-du“ (24)

Viens-du ir pagaminau 12 stiklainių.

Kiaulienos pjausniai (1)

Kiaulienos pjausnių receptas.

Minkšti ir trapūs grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Žiedinių kopūstų mišrainė (6)

Šviežia, traški mišrainė su žiediniais kopūstais, paprika, kumpiu ir porais.

Cukinijų apkepas (3)

Greitas, labai skanus cukinijų apkepas su sūriu, šonine ir morkomis.

Bananų duona su mėlynėmis

Labai minkšta, saldi, kvapni bananų duona su mėlynėmis.

Pusryčiams – sveikas ir ypatingai sotus patiekalas

Skrudintos duonos puselės, traškios šoninės griežinėliai ir švelnios cukinijos patiks mažiems ir dideliems herojams.

Sultingi mėsos ir cukinijų kepsniukai (3)

Sotūs, minkšti kepsniukai patiks ir suaugusiems, ir vaikams.

4 receptai su melionu

Jau pats melionas yra delikatesas, o iš jo galima paruošti be galo skanius ir sveikatai naudingus patiekalus, kurie patiks ir jums, ir jūsų artimiesiems. O be to, tai – gaivūs patiekalai, ko taip reikia karštomis dienomis.

Marinuotos cukinijos (bulgariškai) (2)

Puikus receptas. Ruošdami cukinijas pagal bulgarišką receptą ilgai neužgaišite, o paruošite labai skanų užkandį. Beje, pagal šį marinatą galima ruošti ir agurkus – skanumėlis.
Kt rgp. 25d.
11°...23°
Pn rgp. 26d.
14°...25°
Št rgp. 27d.
16°...26°
Sk rgp. 28d.
11°...24°
Pr rgp. 29d.
15°...27°