Kavos skonio maskarponės sūrio tortas

Tortas gavosi drėgnas ir išties saldus, bet neįkyriai, saldumas puikiai derėjo su kavos skoniu.
© sokiaivirtuveje.lt

Reikės:

500 g maskarponės;
380 g kondensuoto pieno;
200 ml grietinėlės;
3 a.š. želatinos;
puodelio saldintos stiprios juodos kavos sulaistymui;
šokolado papuošimui;
3 biskvitų.

Gaminame

* Maskarponę sumaišome su kondensuotu pienu (išmaišysite lengviau jei abu produktai bus kambario temperatūros). Be to, jei nemėgstate labai saldžiai, kondensuoto pieno pilkite mažiau. Suplakame grietinėlę iki standumo ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę. Supilame išbrinkintą želatiną, vėl viską gerai išmaišome ir štai kremas jau paruoštas!

Kavos skonio maskarponės sūrio tortas
© sokiaivirtuveje.lt

* Biskvitų sulaistymui pasigaminame puodelį saldintos juodos kavos. Arba vietoje jos galite ant biskvito tepti mėgstamą uogienę.

Kavos skonio maskarponės sūrio tortas
© sokiaivirtuveje.lt

* Taigi į torto formą dedame biskvitą, sulaistome kava (arba aptepame uogiene) ir pilame kremą, tuomet vėl dedame biskvitą, sulaistome, vėl kremas ir t.t. Kadangi mano tortinė buvo šiek tiek didesnė nei biskvitai, kremas subėgo į kraštus, dėl to nereikėjo papildomai aptepti kraštų.

Kavos skonio maskarponės sūrio tortas
© sokiaivirtuveje.lt

* Papuošimui apibarstome tarkuotu šokoladu, bet žinoma, leiskite žaisti ir puošti Jūsų fantazijai! Laikome šaldytuve mažiausiai 3 valandas, aš laikiau per naktį, skanaus!

sokiaivirtuveje.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai skanus citrinų keksas

Skanus citrinų keksas su citrinų sirupu.

Trapūs naminiai žagarėliai (1)

Palepinkite vaikus ir pasilepinkite patys savaitgalį puikiu žagarėlių receptu. Paprasta ir skanu.

Obuolių pyragas (be kiaušinių) (6)

Šio pyrago pavadinimų radau įvairių - vienur vadinamas vengrišku, kitur Varšuvos obuolių pyragu. Įdomiausia yra tai, kad šis pyragas kepamas be tešlos!

Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!

Kepta vištiena garstyčių marinate

Nesudėtingas, bet labai skanus marinatas, o vištiena bus pikantiško skonio.

Varškės sausainiai "Bučinukai"

Receptas, kurį rasite turbūt kiekviename receptų tinklaraštyje, bet aš populiarius receptus dažniausiai išbandau paskutinė. Kitą kartą į vidų įdėčiau tarkuoto obuolio.

Bananiniai varškėtukai

Minkštučiai bananiniai varškėtukai! Purūs, minkšti ir žinoma labai skanūs!

Mielinis pyragas su obuoliais ir uogiene

Mielinei tešlai galima būtų skirti atskirą rubriką, tiek daug yra jos paruošimo receptų ir patarimų. Labai mėgstu gaminti tešlą su šviežiomis mielėmis, tada taip gražiai tešla pučiasi, lipa lauk iš puodo. Tačiau yra ir daug paprastesnių ir greičiau paruošiamų tešlų, ir štai viena jų yra obuolinė–brukninė variacija.

Paprasti keksiukai

Bazinis keksiukų receptas.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (4)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Veganiška pica – ją pasigaminti galite ir jūs

Duris atvėrusi vienintelė Baltijos šalyse veganiška picerija žada nustebinti klientus, ir ne tik veganus.

2 kulinaro patarimai, kaip paruošti tobulus barščius. RECEPTAS (1)

Nors barščių sriubos pagrindą sudaro burokėliai, tačiau, kaip byloja lietuvių priežodis, „barščiai vienu vardu, bet ne visi gardu“. Vadinasi, šios sriubos skonis priklauso ne tik nuo šeimininko, kuris sukasi virtuvėje, bet ir nuo ingredientų bei prieskonių, kurie yra naudojami. Kaip pasigaminti tobulus barščius?

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena (3)

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.