Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima daug laiko, o suvalgyt galima per penkias minutes.

Dabar atradau tokį TOBULĄ naminių ledų receptą!!! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius ledus, geresni nei Italijoj. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite visą šeimą. Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai pamėginkite.

Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galite iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau ‘dirbti’, nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs.

Naudojau:

Skardinę kondesnuoto pieno (397 g);
420 g riebios grietinėlės plakimui;
1 v.š. tirpios kavos miltelių.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Skardinę kondensuoto pieno statome į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame apie valandą ir keturiasdešimt minučių. Ištraukiame iš vandens, kai pravėsta - atidarome ir supilame gautą karamelę į dubenį.

* Tirpią kavą sudedame į karamelę. Jei kava ne miltukų, o granulių pavidalu - jas pertriname per sietelį. Viską gerai suplakame.

* Šaltą grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame. Kai pasidaro beveik standi - į vidų įplakame karamelės masę.

* Gautą kremą supilame į metalinę talpą (aš naudojau kekso kepimo formą ir uždengiau folija), arba šaldymo indelį. Pastatome į šaldiklį maždaug parai laiko.

* Patiekiame kaip tik širdis geidžia. Aš užbėriau skrudintų migdolų ir buvo PASAKA. Tiktų bet kokios uogos, ar riešutai. Jei užpiltumėt puoduku espreso kavos - gautumėt puikią affogato.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Bulvių kroketai su varške ir sūriu

Tinka kaip patiekalas arba garnyras.

Tradiciniai Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Koldūnų apkepas su špinatais ir sūriu

Koldūnus, užuot išvirus, galima apkepti su dviejų rūšių sūriu ir špinatais ir gauti labai neblogą rezultatą. O jei dar virtinukai naminiai…

Mielinės pusryčių bandelės

Šias bandeles kepu, tešlą paruošusi iš vakaro. Būtinai valgome šviežias, ką tik iš orkaitės ištrauktas.

Firminis obuolių pyragas

Obuoliai krituoliai tiesiog prašosi į krepšį, o išsiilgusieji rudeninio obuolinio skonio tiesiog reikalauja šio pyrago. Kasdien.

Kaip pasigaminti moliūgų tyrę (1)

Šį rudenį nusprendžiau būtinai bent keletą kepinių išbandyti su moliūgais. Niekada nebuvau ragavusi ir kepusi kažką iš moliūgo. Gamindavau tik trintą sriubą, kuri beje, labai labai skani.

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.