Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima daug laiko, o suvalgyt galima per penkias minutes.

Dabar atradau tokį TOBULĄ naminių ledų receptą!!! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius ledus, geresni nei Italijoj. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite visą šeimą. Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai pamėginkite.

Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galite iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau ‘dirbti’, nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs.

Naudojau:

Skardinę kondesnuoto pieno (397 g);
420 g riebios grietinėlės plakimui;
1 v.š. tirpios kavos miltelių.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Skardinę kondensuoto pieno statome į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame apie valandą ir keturiasdešimt minučių. Ištraukiame iš vandens, kai pravėsta - atidarome ir supilame gautą karamelę į dubenį.

* Tirpią kavą sudedame į karamelę. Jei kava ne miltukų, o granulių pavidalu - jas pertriname per sietelį. Viską gerai suplakame.

* Šaltą grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame. Kai pasidaro beveik standi - į vidų įplakame karamelės masę.

* Gautą kremą supilame į metalinę talpą (aš naudojau kekso kepimo formą ir uždengiau folija), arba šaldymo indelį. Pastatome į šaldiklį maždaug parai laiko.

* Patiekiame kaip tik širdis geidžia. Aš užbėriau skrudintų migdolų ir buvo PASAKA. Tiktų bet kokios uogos, ar riešutai. Jei užpiltumėt puoduku espreso kavos - gautumėt puikią affogato.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.