Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!

Vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Prisiminimai likę prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė laukia šaldytuve.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima daug laiko, o suvalgyt galima per penkias minutes.

Dabar atradau tokį TOBULĄ naminių ledų receptą!!! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius ledus, geresni nei Italijoj. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite visą šeimą. Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai pamėginkite.

Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galite iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau ‘dirbti’, nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs.

Naudojau:

Skardinę kondesnuoto pieno (397 g);
420 g riebios grietinėlės plakimui;
1 v.š. tirpios kavos miltelių.

Karameliniai ledai – prireiks tik kelių ingredientų!
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminame

* Skardinę kondensuoto pieno statome į puodą, užpilame vandeniu ir užverdame. Verdame apie valandą ir keturiasdešimt minučių. Ištraukiame iš vandens, kai pravėsta - atidarome ir supilame gautą karamelę į dubenį.

* Tirpią kavą sudedame į karamelę. Jei kava ne miltukų, o granulių pavidalu - jas pertriname per sietelį. Viską gerai suplakame.

* Šaltą grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame. Kai pasidaro beveik standi - į vidų įplakame karamelės masę.

* Gautą kremą supilame į metalinę talpą (aš naudojau kekso kepimo formą ir uždengiau folija), arba šaldymo indelį. Pastatome į šaldiklį maždaug parai laiko.

* Patiekiame kaip tik širdis geidžia. Aš užbėriau skrudintų migdolų ir buvo PASAKA. Tiktų bet kokios uogos, ar riešutai. Jei užpiltumėt puoduku espreso kavos - gautumėt puikią affogato.

Skanaus, Gabrielė

g-blogas.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Karamelinis riešutų pyragas

Riešutai ir karamelė - ar gali būti tobuliau? Mūsų šeimoje švenčių be šio pyrago nebūna, o kartais kepu jį dovanoms.

Soti ir skani sūrio sriuba su vištiena

Labai švelnaus skonio sriuba. Kadangi ji pakankamai tiršta, tad yra labai soti.

Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis

Ne kartą teko įsitikinti, kad namie kepta pica visuomet pateisina lūkesčius, nes tai tik jūsų pasirinkti mėgstami ingridientai. Ir nors kartais atrodo dedi tą patį, bet kas kartą ji gaunasi vis skirtinga.

Pyragėliai su obuoliais

Prieš kelias savaites dalyvavau TV laidoje apie maisto gamybą, ir žinote ką? Galutinai užsitvirtinau sau, kad tai, ką gaminu aš, iš šono daugeliui atrodo labai sudėtinga. Gaila, kad montažo metu prapuolė keletas esminių dalykų, kuriuos pasakojau apie tai, kodėl man viskas taip paprasta.

Kiaulienos pjausniai

Tai gana paprastas, nesudėtingas kiaulienos pjausnių receptas.

Gardieji grietinėčiai

Paprasti, minkšti, trapūs grietinėčiai su varške.

Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Minkštas, skanus, paprastas kondensuoto pieno pyragas su konservuotais persikais.

Sūriu pagardintas bulvių plokštainis

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Traškieji sezamų sausainiai

Paprasti, greiti, pigūs, traškūs ir labai skanūs sezamų sausainiai.

Tradicinis tinginys be pieno produktų (4)

Naminį tinginį aš labai mėgstu, laaaabai, bet pradėjus riboti pieno produktus, supratau, kad šito skanėsto teks atsisakyti.