Karališko skonio obuolių pyragas

 (6)
Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Receptą parsivežiau iš Lietuvos. Vyro teta pavaišino šiuo pyragu, kai svečiavomės Vilniuje. Tiksliai nežinau, kas šio recepto autorius, nes teta jį kažkada rado internete. Pyragas atrodė įspūdingai, o ir buvo labai skanus. Aš taip pat privalėjau jį išmėginti. Tiesa pasakius, iš tetos parsivežiau dar ne vieną receptą. Teko proga pasirausti tarp kitos šeimininkės užrašų, receptų iškarpų, žurnaliukų. Buvo smagu! Tikiuosi bus skanių atradimų ateityje.

Dabar šiek tiek apie šio pyrago gaminimo procesą. Buvau labai išsiblaškiusi ir įbėriau dvigubai daugiau cukraus nei reikėjo! Pastebėjau šią savo klaidą tik kitą dieną, kai dar kartą peržvelgiau receptą. Nuo žioplumo vaistų nėra... O pyragas jau beveik suvalgytas! Kitas nemalonumas - recepte, kurį gavau, buvo parašyta pyragą kepti 150ºC temperatūroje valandą. Taip ir kepiau... 1.5 valandos. Cha cha. Tuomet supratau, kad recepte tikrai nurodyta per žema orkaitės temperatūra. Vėliau pasitikslinau su teta, ji patvirtino, kad kepti reikia 170-180ºC temperatūroje ir valandos kepimui užtenka. Jūs, šios klaidos nepadarysite, viskas mano recepte nurodyta teisingai. Taigi, sėkmės ir karališko Jums deserto!

Skonis. Labai skanus trijų sluoksnių (pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė) obuolių pyragas. Atrodo puikiai ir viliojančiai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Aš neištvėriau ir pyragą pjausčiau dar visiškai neatvėsusį bei išimtą iš formos. Pyragas trupėjo, todėl kitąkart palikčiau formoje ir pjaustyčiau joje.

Karališko skonio obuolių pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 1/2 puodelio cukraus
2 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
5 obuoliai

Gaminimo eiga

1. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite.
3. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir užminkykite, kol gausis trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą ir sumaišyti, kaip dariau aš.
4. Riebalais ištepkite (trupučiu sviestu) ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kepimo formą.
5. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.

Karališko skonio obuolių pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

6. Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus batymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.
7. Kepkite apie valandą įkaitintoje 180ºC orkaitėje arba kol įsmeigus medinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks sausas.
8. Atvėsinkite pyragą formoje ir tik tuomet supjaustykite.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!

Kaip skaniai paruošti žuvį: populiariausi receptai

Žuvis yra sveikas ir lengvai virškinamas produktas, nenuostabu, kad Lietuvoje jis vis populiarėja. Maisto ekspertė atskleidžia nesudėtingus receptus, padėsiančius žuvies patiekalais mėgautis kasdien.