Karališko skonio obuolių pyragas

 (6)
Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Receptą parsivežiau iš Lietuvos. Vyro teta pavaišino šiuo pyragu, kai svečiavomės Vilniuje. Tiksliai nežinau, kas šio recepto autorius, nes teta jį kažkada rado internete. Pyragas atrodė įspūdingai, o ir buvo labai skanus. Aš taip pat privalėjau jį išmėginti. Tiesa pasakius, iš tetos parsivežiau dar ne vieną receptą. Teko proga pasirausti tarp kitos šeimininkės užrašų, receptų iškarpų, žurnaliukų. Buvo smagu! Tikiuosi bus skanių atradimų ateityje.

Dabar šiek tiek apie šio pyrago gaminimo procesą. Buvau labai išsiblaškiusi ir įbėriau dvigubai daugiau cukraus nei reikėjo! Pastebėjau šią savo klaidą tik kitą dieną, kai dar kartą peržvelgiau receptą. Nuo žioplumo vaistų nėra... O pyragas jau beveik suvalgytas! Kitas nemalonumas - recepte, kurį gavau, buvo parašyta pyragą kepti 150ºC temperatūroje valandą. Taip ir kepiau... 1.5 valandos. Cha cha. Tuomet supratau, kad recepte tikrai nurodyta per žema orkaitės temperatūra. Vėliau pasitikslinau su teta, ji patvirtino, kad kepti reikia 170-180ºC temperatūroje ir valandos kepimui užtenka. Jūs, šios klaidos nepadarysite, viskas mano recepte nurodyta teisingai. Taigi, sėkmės ir karališko Jums deserto!

Skonis. Labai skanus trijų sluoksnių (pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė) obuolių pyragas. Atrodo puikiai ir viliojančiai.

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Aš neištvėriau ir pyragą pjausčiau dar visiškai neatvėsusį bei išimtą iš formos. Pyragas trupėjo, todėl kitąkart palikčiau formoje ir pjaustyčiau joje.

Karališko skonio obuolių pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai
1 puodelis - 250 ml

3 kiaušiniai
200 g sviesto
1 1/2 puodelio cukraus
2 1/2 puodelio miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
5 obuoliai

Gaminimo eiga

1. Kiaušinių baltymus plakite, kol suputos. Suberkite pusę cukraus ir plakite iki standumo.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską sumaišykite.
3. Sviestą išsukite su cukrumi, vanile, supilkite trynius, suberkite miltų mišinį ir užminkykite, kol gausis trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą ir sumaišyti, kaip dariau aš.
4. Riebalais ištepkite (trupučiu sviestu) ir kepimo popieriumi išklokite 20x20 cm kepimo formą.
5. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius.

Karališko skonio obuolių pyragas
© Asmeninio albumo nuotr.

6. Į kepimo formą sukrėskite 2/3 tešlos, tolygiai paskirstykite supjaustytus obuolius ir ant viršaus užpilkite išplaktus batymus. Likusią tešlos dalį sutrupinkite ir sudėkite ant baltymų.
7. Kepkite apie valandą įkaitintoje 180ºC orkaitėje arba kol įsmeigus medinį iešmelį į pyrago centrą, jis liks sausas.
8. Atvėsinkite pyragą formoje ir tik tuomet supjaustykite.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.