Itališka Velykų duona

 (1)
Šios Itališkos Velykų duonelės - labai purios, minkštos, šiek tiek saldžios. Apibarstytos spalvotais pabastukais ir „įdarytos“ velykiniu margučiu, šios duonelės paliks įspūdį ir svečiams.
© www.bakingsecrets.lt

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Buvau suintriguota spalvomis ir kiaušiniais patupdytais į tešlos lizdelius, todėl nusprendžiau būtinai išmėginti.

Sunkiausia dalis man buvo kiaušinių dažymas. Iš pradžių bandžiau dažyti žalius kiaušinius su maistiniais dažais kaip siūloma orginaliame recepte, tačiau man nepavyko. Kiaušinių visai „neėmė“ dažai, nežinau, ką tiksliai dariau negerai... Todėl nusprendžiau kiaušinius neilgai apvirti (kad būtų karšti ir geriau „imtų“ dažai) ir dažiau paprastais lenkiškais kiaušinių dažais. Jeigu Jūs turite gerų maistinių dažų, galite pamėginti kiaušinius dažyti, kaip ir siūloma, žalius ir tik po to kepti. Bus daug greičiau ir paprasčiau, nes nereikės kiaušinių apvirti.

Yra daug Itališkų duonos receptų, aš pasirinkau purių, saldžių ir minkštų bandelių receptą.

Ingredientai

Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų greito veikimo mielių
šiek tiek druskos

Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles

Gaminimo eiga

1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.

2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni.

3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą).

4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.

5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.

6. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.

8. Atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Restorano šefas įkvėpimo ieško ir prosenelės, kuri vadovavo žurnalui „Moteris“, užrašuose

Kuo unikalūs Baltijos regiono skoniai? Virtuvės šefas Andrius Kubilius, neseniai pradėjęs diriguoti vieno sostinės restorano komandai, pastaruosius mėnesius leido ieškodamas atsakymo į šį klausimą.

Be duonos negyvenanti Beata Nicholson siūlo 3 jos mėgstamiausius receptus

Nors kadaise Beata Nicholson ir bandė iš savo mitybos raciono išbraukti duoną, kulinarė netruko suprasti, kad sprendimas atsisakyti vienos ar kitos grupės maisto produktų jai nei tinka, nei patinka, o galų gale, jo ir nebūta teisingo.

Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų, vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius tarkuotu obuoliu. Kiek baiminausi, jog bus per sausi, tačiau blynai puikūs, labai skanūs.

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu. Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir receptas, kurį aprašysiu, yra labiau klasikinis, nei modernus.

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.