Itališka Velykų duona

 (1)
Šios Itališkos Velykų duonelės - labai purios, minkštos, šiek tiek saldžios. Apibarstytos spalvotais pabastukais ir „įdarytos“ velykiniu margučiu, šios duonelės paliks įspūdį ir svečiams.
Itališka Velykų duona
© www.bakingsecrets.lt

Buvau suintriguota spalvomis ir kiaušiniais patupdytais į tešlos lizdelius, todėl nusprendžiau būtinai išmėginti.

Sunkiausia dalis man buvo kiaušinių dažymas. Iš pradžių bandžiau dažyti žalius kiaušinius su maistiniais dažais kaip siūloma orginaliame recepte, tačiau man nepavyko. Kiaušinių visai „neėmė“ dažai, nežinau, ką tiksliai dariau negerai... Todėl nusprendžiau kiaušinius neilgai apvirti (kad būtų karšti ir geriau „imtų“ dažai) ir dažiau paprastais lenkiškais kiaušinių dažais. Jeigu Jūs turite gerų maistinių dažų, galite pamėginti kiaušinius dažyti, kaip ir siūloma, žalius ir tik po to kepti. Bus daug greičiau ir paprasčiau, nes nereikės kiaušinių apvirti.

Yra daug Itališkų duonos receptų, aš pasirinkau purių, saldžių ir minkštų bandelių receptą.

Ingredientai

Tešlai
500 g miltų
230 ml šilto pieno
2 kiaušiniai
40 g cukraus
30 g tirpinto sviesto
10 g sausų greito veikimo mielių
šiek tiek druskos

Įdarui ir papuošimui
6 dažytų kiaušinių
pabarstukų
šiek tiek pieno aptepti duoneles

Gaminimo eiga

1. Supilkite miltus į didelį indą, pilkite druską, cukrų į vieną dubenio pusę, mieles į kitą. Ištirpinkite sviestą, išplakite kiaušinius, pašildykite pieną ir viską sumaišykite su miltais. Užminkykite tešlą.

2. Minkykite tešlą 5-10 minučių ant šiek tiek miltais pabarstyto paviršiaus tol, kol tešla taps minkšta ir glotni.

3. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą indą, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti, kol tešla padvigubės (bent 1 valandą).

4. Kai tešla pakils, dėkite ją ant miltuoto paviršiaus ir minkykite, kol neliks oro burbuliukų, o tešla bus glotni. Padalinkite tešlą į 12 kamuoliukų. Iškočiokite 35 cm ilgio virveles. Paimkite 2 virveles, sujunkite jų galus ir susukite į nedideles pynutes, sujunkite galus. Taip į žiedus susukite visas virveles.

5. Dėkite tešlos žiedelius and kepimo popieriumi išklotos kepimo formos. Į vidurį sudėkite jau nudažytus kiaušinius. Uždenkite ir palikite 30 minučių pakilti.

6. Kai pakils, aptepkite duonelių viršų pienu ir pabarstykite spalvotais pabarstukais.

7. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC, kepkite apie 20 minučių.

8. Atvėsinkite ant grotelių.

www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Konservai žiemai - perlinių kruopų sriuba su agurkais

Tai pirmas kartas, kai sriubą ruošiau žiemai. Iš tikrųjų labai gera idėja, „pavargsti" vieną dieną prie puodo ir turi atsargų ilgam.

Kodėl tobula kava skrudinama lėtai?

Kava yra lėta ir įnoringa. Kol šiltų kraštų šalyse kavamedžiai iš lėto sunokina raudonas uogas, prabėga šešetas mėnesių. Dar tiek pat užtrunka, kol ūkininkai surinktas kavos pupeles kruopščiai išplauna, išdžiovina ir palieka susigulėti.

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė (1)

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.
Kt bir. 30d.
16°...27°
Pn lie. 01d.
17°...26°
Št lie. 02d.
16°...30°
Sk lie. 03d.
16°...22°
Pr lie. 04d.
11°...24°