I. Stasiulevičiūtė: jei eičiau miegoti alkana, turbūt sapnuočiau, kad valgau. RECEPTAI

 (4)
„Jei nueičiau miegoti alkana, turbūt sapnuočiau, kad valgau“, - sako televizijos ir radijo laidų vedėja Ieva Stasiulevičiūtė. Ir nesvarbu - valgo ji viena, su draugėmis ar su draugais, jos stalas namuose visada padengtas taip, tarsi tai būtų šventė.
Ieva Stasiulevičiūtė
Ieva Stasiulevičiūtė
© DELFI (M. Ažušilio nuotr.)

Esantiems šalia Ievos – sekasi. Tai, kad ji moka gaminti fantastiškus patiekalus, niekam nėra paslaptis – kuo puikiausiai tai įrodė televizijos projekte „Skonis“. Daug jos vakarienės patiekalų atkeliavę iš močiutės. Ievos virtuvėje ji – geriausia patarėja. „Nors dabar ji jau ir mano patiekalus gamina“, - juokiasi Ieva.

Vakarienei Ieva paprastai skiria daugiau laiko, mėgsta neskubėti. „Juk dieną, dažnai būna, per darbus maistui neturiu laiko, užkandu, ką papuola ir kur papuola, - sako. – Vakarienė neskubant, namuose, yra tarsi apdovanojimas pačiai. Jei eičiau miegoti alkana, turbūt sapnuočiau, kad valgau“.

Savaitgaliais Ievos vakarienė sotesnė nei įprastomis darbo dienomis. Būna, gaminti ją pradeda per pietus, o prie stalo sėda vakare.

„Vakarienėje procesas man ne mažiau svarbus, nei sotumo jausmas“, - sako. Savaitgaliais ji dažniausiai gamina mėsą – kepa žvėrienos kumpį arba antį. Darbo dienos vakare ant jos stalo gali atsirasti tuno arba jautienos tartaras, šiltos salotos su žuvimi, jūros gėrybėmis ar burokėliais. Jei vakaras ilgesnis, ji gamina lazaniją, rizoto arba kepa picą, o svečiams mėgsta ruošti tai, kas ilgai kepa.

„Namai tuomet pakvimpa maistu, tas kvapas žadina apetitą, o mes galime smagiai šnekučiuotis, kol maistas bus patiekiamas. Aš tikrai mėgstu gaminti, užtat man visiškai nesunku“, - tikina Ieva, kartu su mineraliniu vandeniu „Borjomi“ kulinarijos „Čiop Čiop“ studijoje susirinkusiems svečiams pagaminusi vėlyvą vakarienę.

Lietuvių valgymo įpročiai, kaip ir latvių bei estų yra gerokai pasikeitę. Vėlyva vakariene jie laiko vakarienę po 18 valandos. Darbo dienomis didžioji dalis lietuvių vakarieniauja tarp 18 ir 19 valandos. Vėliau sėsti prie vakarienės stalo lietuviai yra priversti dėl darbo, - taip sako net 30 procentų apklaustųjų.

Tyrimas rodo, kad vėlyvos vakarienės meniu nedaug tesiskiria nuo įprastos vakarienės, tik 32 procentų lietuvių ir 23 procentai estų darbo dienomis renkasi lengvesnį maistą. Valgydami vėlyvą vakarienę estai labiau rūpinasi figūra, o lietuviams kur kas svarbiau sveikata ir savijauta. Po vėlyvos vakarienės jie kur kas dažniau jaučia sunkumo jausmą, kai tuo tarpu, daugiau nei pusė tyrime dalyvavusių gruzinų tokio jausmo nejaučia niekada.

„Sunkumo jausmas priklauso nuo to, ką gaminai vakarienei, svarbiausia taisyklė – ne ką valgai, o kiek,“ - įsitikinusi Ieva Stasiulevičiūtė ir siūlo išbandyti jos receptus.

I. Stasiulevičiūtė: jei eičiau miegoti alkana, turbūt sapnuočiau, kad valgau. RECEPTAI
© Organizatorių nuotr.
moteris.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Virtuvė

Energijos užtaisas - bananų ir braškių kokteilis (2)

Karštis gerai, bet šaltas gaivinantis gėrimas karštą dieną yra dar geriau. Kaip aš džiaugiuosi, kad pagaliau prasidėjo braškių sezonas. Anądien turguje jau gavau lietuviškų braškyčių. Matyt, pradėsiu į turgų važinėti kasdien ir kaskart namo grįšiu saldžių raudonų uogų pilnais maišais. Vasara !!!

Špinatų pesto

Tradicinis itališkas pesto daromas su bazilikais, bet aš turėjau špinatų, kuriuos reikėjo sunaudoti - man patiko dar labiau, nei su bazilikais. Riešutus galite naudoti ir kitus, pvz. anakardžių.

Cinamoninis rabarbarų pyragas

Greitas ir skanus pyragas, ypač šiltas ir su ledu kaušeliu!

Renkatės putojantį vyną prie patiekalo? Atkreipkite dėmesį į cukrų

Visi putojantys vynai turi tam tikrą cukraus kiekį. Todėl jie skirstomi į saldų, pusiau sausą, sausą ir briutą.

Minkštas ir purus vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Tuno užtepėlė

Skanūs sumuštinukai vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar šiaip kokiai progai, kai galite ją patiekti ant mažų skrebučių, kaip vieno kąsnio užkandėlę.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai (14)

Šis marinatas pagal receptą buvo naudojamas cukinijoms, bet tinka ir agurkams bei kitoms daržovėms – agurkai bus saldžiarūgščiai.

Varškės apkepas

Labai lengvai pagaminamas, paprastas, skanus varškės apkepas.

Vištienos troškinys su pupelėmis ir kukurūzais (1)

Įvairūs troškinukai ypač tinkami vėsesniu oru, todėl šiandien siūlau pasigaminti gardų ir šiek tiek aštrų vištienos troškinuką.

Varškės pyragas (1)

Paprastas varškės pyragas, pagardintas „Twix“ saldainiais. Labai skanu, tik kitą kartą saldainių dėčiau dvigubai daugiau. Galima dėti ir kitokių saldainių ar šokoladukų, o galima ir visai nedėti.

Silpnai parauginti agurkai – TOP 3 (1)

Dieną ar dvi parauginti agurkai – kas gali būti skaniau!

Naujas virtuvės šefo Liutauro Čepracko iššūkis

R‘amen. Nuo šiol taip susitikę sveikinsis ilgai Vilniuje lauktų japoniškų ramen makaronų gerbėjai.

Norvegiškas rabarbarų pyragas (5)

Pyragas labai paprastas, lyg ir niekuo neišsiskiriantis, bet tiesiog skanus. Minkštas, traškia plutele, saldus, bet tuo pačiu turintis rabarbarų rūgštelės. Man labai patiko.

Varškės sausainiai (3)

Žinote, padariau tikrai nemažą nuodėmę, oj ne, net keletą. Pirmoji tai, kad tik dabar išbandžiau šių sausainių receptą, vis delsiau. O štai ir antroji - gaminau tik iš vienos porcijos. Sausainiai dingo akimirksniu.
Sk bir. 26d.
17°...32°
Pr bir. 27d.
16°...24°
An bir. 28d.
13°...22°
Tr bir. 29d.
13°...23°
Kt bir. 30d.
13°...28°