Grietininis obuolių pyragas

Skaičiau apie vienos blogger’ės pirmąjį obuolių pyragą ir atsiminiau saviškį! Paauglystėje jį kepdavau kokius du kartus per savaitę, toks jis man buvo paprastai paruošiamas ir nepaprastai skanus.

Jei obuolių luobelės labai kietos, geriau jas nulupkite. Aš šį pyragą kepu su naminiais rudeniniais obuoliais, kurie turi minkštutes plonas odeles, todėl beveik niekada to nedarau.

Naudoju 26 cm skersmens tortinę.

Reikės:

4 kiaušinių;
1 stiklinės grietinės;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės miltų;
žiupsnelio druskos;
1a.š. vanilės ekstrakto;
2a.š. kepimo miltelių;
Obuolių pagal skonį (naminių, su minkštesnėmis odelėmis).

Gaminame

Grietinę išplakame su cukrumi, vanile ir kiaušinių tryniais, įmaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Obuolius išdarinėjame ir supjaustome skiltelėmis, įmaišome į tešlą. Baltymus standžiai išplakame ir atsargiai, iš lėto įsukame į tešlą, kol pasidarys puri. Visą masę sukrečiame į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių, kol į vidurį įkištas medinis smeigtukas, ištraukus, liks švarus ir neapsivėlęs tešla.

Skanaus, Gabrielė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis