Greiti grietininiai sausainiukai

 (1)
Šiai tešlai nereikia nei kiaušinių, nei cukraus...
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės

250 g margarino,
300 g grietinės,
2,5-3 stiklinės miltų (kad tešla neliptu prie rankų),
1 pak.kepimo miltelių,
cukraus pabarstymui ant sausainių viršaus.

Greiti grietininiai sausainiukai
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

Gaminame

* Margariną išsukame su grietine iki košės konsistencijos, palaipsniui beriame miltus ir kepimo miltelius, minkome. Minkydami žiūrėkite, kiek jums reikės miltų. Jų reikia tiek, kad tešla neliptų prie rankų.

* Tešlą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą valandai.

* Kočiojame tešlą 0,5 cm.storio lakštu ir spaudžiame formele sausainius. Vieną sausainių pusę apiberiame cukrumi ir dedame į skardą, ištiestą kepimo popieriumi.

* Kepame 200 laipsnių temperatūroje iki kol gražiai paruduos.

Greiti grietininiai sausainiukai
© www.facebook.com/sokissupuodais nuotr.

* Va tokie greiti grietinės sausainiai. Svarbiausia – jų labai daug gausite. Skanaus prie kavos.

Samčio burtai
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.