Paruošimo laikas - 15 min.
Kepimo/Virimo laikas - 1 val. 15 min.
Visa gaminimo trukmė - 1 val. 30 min.
Porcijos: 8
Reikia:
• 400 g (apie 4 vnt.) morkų, smulkiai sutarkuotų,
• 120 g lazdyno riešutų be odelės, smulkiai sumaltų,
• 3/4 stiklinės (apie 145 g) tyro alyvuogių aliejaus,
• 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus,
• 4 kiaušinių, atskirtų,
• 1 1/2 stiklinės miltų,
• 2 a.š. kepimo miltelių,
• 1/2 a.š. malto imbiero miltelių,
• 1/2 a.š. malto cinamono,
• kelių lašų kvapiosios esencijos (pvz. apelsinų),
• nutarkuotos apelsino žievelės,
Glajui:
• 2 v.š. apelsinų sulčių (tikro apelsino),
• žiupsnelio citrinos rūgšties,
• stiklinės cukraus pudros, persijotos,
• cukatų, pabarstyti ant viršaus (nebūtina).
Kaip gaminti
* Aliejų sumaišykite su cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Miltus sumaišykite drauge su kepimo milteliais, imbieru ir cinamonu. Įmaišykite į tešlą. Sudėkite riešutus, tarkuotas morkas, apelsino žievelę ir esenciją. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
* Tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą. Pyragas kepa šiek tiek daugiau nei valandą, maždaug 180°C temperatūros orkaitėje.
* Kai pyragas iškeps, ištraukite iš orkaitės. Leiskite jam atvėsti ir paruoškite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis, citrinos rūgštimi ir apliekite glajumi pyragą. Ant viršaus galite užbarstyti cukatų (nuotraukoje žali kvadratukai — džiovinti greipfrutai, kurie labai tiko prie pyrago, bet nebūtina juos naudoti).
Skanaus! :)
***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!