Drėgnas ir labai skanus morkų keksas

Pirmą kartą, kai paragavau morkų kekso, buvau maloniai nustebinta, kad iš šitos daržovės galima iškepti tokį skanų pyragą. Alyvuogių aliejus, suteikiantis pyragui drėgnumo, lazdyno riešutai, šilta, oranžinė pyrago spalva ir kvapnus apelsinų glajus sukuria nepaprastai skanų desertą prie puodelio arbatos.

Paruošimo laikas - 15 min.
Kepimo/Virimo laikas - 1 val. 15 min.
Visa gaminimo trukmė - 1 val. 30 min.

Porcijos: 8

Reikia:

• 400 g (apie 4 vnt.) morkų, smulkiai sutarkuotų,
• 120 g lazdyno riešutų be odelės, smulkiai sumaltų,
• 3/4 stiklinės (apie 145 g) tyro alyvuogių aliejaus,
• 1 stiklinės rudojo cukranendrių cukraus,
• 4 kiaušinių, atskirtų,
• 1 1/2 stiklinės miltų,
• 2 a.š. kepimo miltelių,
• 1/2 a.š. malto imbiero miltelių,
• 1/2 a.š. malto cinamono,
• kelių lašų kvapiosios esencijos (pvz. apelsinų),
• nutarkuotos apelsino žievelės,

Glajui:

• 2 v.š. apelsinų sulčių (tikro apelsino),
• žiupsnelio citrinos rūgšties,
• stiklinės cukraus pudros, persijotos,
• cukatų, pabarstyti ant viršaus (nebūtina).

Kaip gaminti

* Aliejų sumaišykite su cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Miltus sumaišykite drauge su kepimo milteliais, imbieru ir cinamonu. Įmaišykite į tešlą. Sudėkite riešutus, tarkuotas morkas, apelsino žievelę ir esenciją. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

* Tešlą pilkite į riebalais pateptą kepimo formą. Pyragas kepa šiek tiek daugiau nei valandą, maždaug 180°C temperatūros orkaitėje.

* Kai pyragas iškeps, ištraukite iš orkaitės. Leiskite jam atvėsti ir paruoškite glajų: cukraus pudrą sumaišykite su apelsinų sultimis, citrinos rūgštimi ir apliekite glajumi pyragą. Ant viršaus galite užbarstyti cukatų (nuotraukoje žali kvadratukai — džiovinti greipfrutai, kurie labai tiko prie pyrago, bet nebūtina juos naudoti).
Skanaus! :)

www.tastyart.lt

***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis