Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

400 g miltų;
250 ml pieno;
0,5 a.š. druskos;
4 g sausų mielių;
20 g cukraus;
30 g sviesto;

Įdarui:

60 g sviesto;
3 a.š. petražolių;
8 skiltelės česnako.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Eiga:

* Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti. Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputi beriame į sviesto/pieno mišinį ir minkome tešlą, paliekame 1 valandai pakilti.

* Vėliau tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu. Bandeles įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir dedame įdarą, šiek tiek paspaudžiame.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Be to prieš dedant įdarą galite aptepti kiaušinio plakiniu. Aš netepiau, neteptos man atrodo gražiau.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.

Maisto tinklaraštininkė Asta: sveikesni blynai – be didelių pastangų

Vasario 10 dieną Rumšiškėse praūžė Užgavėnių šventė, kurioje lankytojai ne tik galėjo prisidėti prie žiemos varymo iš kiemo pramogų, bet ir paraugauti trispalvių blynų.