Česnakinės bandelės

Bandelės mano virtuvėje karaliavo seniai, o ypač mielinės tešlos. Ta proga, kad šiandien gaminau čili troškinį, tad vietoje pirktinio prancūziško batono, iškepiau pikantiškų gardėsių. Bandelės labai skanios, paviršius traškus, o vidus purus ir minkštas. Jau senai norėjau jas kepti, bet tik dabar atėjo laikas, vis kažkoks kitas kepinys jas išstumdavo, bet ne šiandien!
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Reikės:

400 g miltų;
250 ml pieno;
0,5 a.š. druskos;
4 g sausų mielių;
20 g cukraus;
30 g sviesto;

Įdarui:

60 g sviesto;
3 a.š. petražolių;
8 skiltelės česnako.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

Eiga:

* Į puodą pilame pieną, sudedame sviestą, cukrų bei druską, pakaitiname kol ištirps sviestas. Paliekame atvėsti. Sausas mieles sumaišome su miltais, po truputi beriame į sviesto/pieno mišinį ir minkome tešlą, paliekame 1 valandai pakilti.

* Vėliau tešlą padalijame į 12 dalių, suformuojame rutuliukus, dedame ant kepimo skardos ir paliekame pusvalandžiui.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Įdarui smulkiai supjaustome petražoles, česnaką ir išmaišome su minkštu, kambario temperatūros sviestu. Bandeles įpjauname, suformuojame nedideles duobutes ir dedame įdarą, šiek tiek paspaudžiame.

Česnakinės bandelės
© sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt nuotr.

* Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie 20 minučių. Be to prieš dedant įdarą galite aptepti kiaušinio plakiniu. Aš netepiau, neteptos man atrodo gražiau.

sokiaivirtuveje.tiekejasinfo.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Saldainiai „Akmenuotas kelias“

Lengvai ir greitai pagaminami saldainiai.

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Žemaičių blynai

Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės.

Trapieji žagarėliai

Žagarėliai gavosi trapūs ir tirpstantys burnoje. Tešla labai lengvai minkėsi ir kočiojosi, nelipo prie rankų. Tikriausiai gerai atitaikiau produktų proporcijas.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.