Lapkričio mėnesio „Moteris“ – apie Klaipėdą

Lapkričio mėnesio numerį tradiciškai skiriame vienam iš Lietuvos miestų. Šįkart mūsų heroje tapo Klaipėda ir prisiekusieji šiam miestui. Pirmąkart mūsų žurnale yra tiek jūros dvelksmo ir vandens stichijos.

Lapkričio mėnesio žurnalo „Moteris“* viršelio veidas – aktorė Nelė Savičenko. Viršelis – iš žurnalo „Moteris“ archyvo (nuotrauka – Monikos Požerskytės („Pix studija“), stilius – Mariaus Stanevičiaus).

Pažintis

• Žurnalistė Virginija Majorovienė, šifruodama interviu su Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo vyriausiuoju muziejininku Mindaugu Lukošiumi, ne kartą prasitarė kaifuojanti nuo delfinų ir kaliforninių jūrų liūtų trenerio pasakojimo apie šiuos gyvūnus, jų tarpusavio santykius ir ryšį su žmonėmis. Įdomus, netikėtas, jautrus interviu.

„Delfinai – plaukiojančios asmenybės. Kiekvienas turi savo charakterį, prie kiekvieno savaip reikia prieiti“, – tvirtina Mindaugas Lukošius
Žurnalas "Moteris"

Susitikimai

• Dainininkės Jurgos Šeduikytės ir žurnalistės Virginijos Rimkuvienės pokalbis primena vandens tekėjimą. Nestabdomas nučiurlena į priekį, neria į filosofines gelmes, sumaniai apibėga jam statomas klausimų užtvankas, iki pasiduoda tėkmei. Ko norėti, – net Jurgos Zodiako ženklas yra Vandenis. Ką jau kalbėti apie tai, kad ji užaugo Palangoje. „Gamta mane išmokė daug ko. Neieškoti kažko už horizonto, o džiaugtis tuo, kas yra šalia. Nebandyti keisti to, ko negali pakeisti. Suprasti, kas yra laisvė ir kaip svarbu jos siekti“, – tvirtina dainininkė.

„Nesu tobula. Neretai dirbu iki nukritimo, o paskui nebegaliu daryti nieko. Dėl to nuolat graužiu save“, – pripažįsta Jurga Šeduikytė
Žurnalas "Moteris"

Kelrodis

• Klaipėdos universiteto istorikas Vasilijus Safronovas pažintį su uostamiesčiu siūlo pradėti nuo Olando Kepurės. Sužinokite, ką dar verta pamatyti, sužinoti, kur pasivaikščioti ir kam patrinti nosį seniausiame Lietuvos mieste.

Klaipėda – tai Skulptūrų parkas, Jono kalnelis, Smiltynė, Taravos Anikė...
Žurnalas "Moteris"

Interjeras

• Žurnalistė Asta Lipštaitė ir fotografė, meno redaktorė Anna Stanevičienė gintaro galerininkų Virginijos ir Kazimiero Mizgirių namų Nidoje interjerą vadina metų atradimu. Įspūdinga, natūralu, originalu, jauku.

Mizgirių būsto puošybos detalės primena pajūrį
Žurnalas "Moteris"

Dar žurnale

Pirmuoju asmeniu
• Beata Tiškevič šįkart svarsto, kas nutinka, kai moterys vyru ima rūpintis kaip sūnumi.

„Daug sunkiau yra mylėti, rūpintis ir tyliai stebėti, kaip žmogus daužosi į pasekmes. Bet kai nėra pasekmių – nėra ir naujų „aš“, – sako Beata Tiškevič
Žurnalas "Moteris"

* Evos Tombak esė – apie skaitymo ir skaitančiųjų laimę.

Mada

• Daugelis dizainerių šį sezoną atsigręžė į XX a. aštuntąjį dešimtmetį ir iš jo pasisėmė pulsuojančių ryškių spalvų. O militaristinį stilių siūlo pabrėžti metaliniais, blizgiais aksesuarais, jūrininkų mazgų dekoracijomis ar sagtimis puoštais masyviais kareiviškais batais, sušvelninti – šilkiniais baltais marškiniais.

Žurnalas "Moteris"

Grožis

• Druska – tarsi prieštaringos reputacijos dama. Medikai pataria neįsileisti jos į vidų, o kosmetologai pritariamai merkia akį kviesdami kuo dažniau pajusti jos ir kūno kontaktą. Kokiais būdais, aiškinasi Ana Treščina.

Populiariausias grožio ritualas – druskos vonia
Žurnalas "Moteris"

Reiškinys

• Šiuo metu beveik kas ketvirtas vaikas Lietuvoje į pasaulį ateina atlikus cezario pjūvį. Brazilijoje natūralus gimdymas laikomas gėdinga atgyvena. Cezario pjūvio pliusais ir minusais domisi Virginija Rimkuvienė.

Naujagimiai, gimę atlikus cezario pjūvį, tris kartus dažniau turi kvėpavimo sutrikimų, silpnesnė jų imuninė sistema, jie dažniau serga alergija
Žurnalas "Moteris"

Jaukaus skaitymo!

Žurnalas "Moteris"

..........................
* Skaitomiausias mėnesinis žurnalas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis