Indrė Stonkuvienė bando įminti sėkmingos šeimos paslaptį

Su Indre Stonkuviene (30 m.) kalbame apie šeimą, darbą, laisvalaikį ir kitus gyvenimiškus dalykus: kaip viską spėti ir darbų apsupty nepamiršti savęs.

Indrė Stonkuvienė (30 m.) yra ne tik visiems puikiai žinoma aktorė, televizijos laidų vedėja, stilisto paslaugos „Style Support“ įkūrėja, tačiau ir mylinti žmona, dviejų vaikučių mama ir kaip visos moterys, viską gyvenime bandanti suderinti moteris.

Indre, kaip viską spėjate?

Turiu paruošusi atsakymą į šį klausimą, nes pastaruoju metu dažnai manęs to klausia... Reikia viską labai papunkčiui susirašyti, suplanuoti laiką. Kuo daugiau esi užimtas, tuo labiau viską spėji, nes nėra laiko, kada prisėsti, gailėti savęs ar pažiūrėti televizorių, nes kitu atveju užsibūni per ilgai ir kyla panika, kad nieko nebespėji.

Du mažamečiai vaikai reikalauja daug laiko – juk ir valgyti reikia pagaminti, ir pažaisti, ir laiku nuvesti miegoti. Ar nekyla sunkumų derinant vaikų priežiūrą ir darbą? Gal sulaukiate pagalbos iš vyro?

Iš vyro? Nelabai... Jam pačiam reikia pagalbos ruošiantis renginiams, kuriuos dėl laiko stokos ir pabuvimo kartu... Mes dirbame kartu: aš renginius kuruoju, o Mantas veda. Beje, aš jau beveik 3 mėnesius turiu auklę Pranciškui, nes iki 1 m. ir 3 mėn. aš visą laiką buvau kartu su juo. Dabar jaučiu, kad niekas nekaba ant rankų, turiu dvi laisvas rankas ir galiu labai daug jomis padaryti. O Cecilija lanko darželį.

Asmeninio albumo nuotr. (A. Zeniaus nuotr.)

Retkarčiais randate nors tą trumpą valandėlę poilsiui: knygą paskaityti ar ramiai išgerti puodelį kavos?

Manau, kad šiai dienai esu laiminga, nes darau tai, kas man patinka, ir aš renkuosi, ką man daryti, ką man veikti. Man svarbiausia - veikla, kuri veža, kuri yra įvairi. Vien nuo to aš pailsiu.

Ar randate laiko sau: kažkur nueiti, išvykti, susitikti su draugėmis ar tiesiog išeiti į miestą?

Mes savo išvykas labai planuojame atsivertę kalendorius, nes mūsų draugai taip pat labai užsiėmę žmonės. Ir planuojame gerokai į priekį: „Aha, kaip tavo spalio 12? Ne. Gerai, ką dar turim? Lapkričio 3? Gerai..“ Išvykų visgi būna retai. Bet to, ko trūksta, labai lauki, džiaugiesi ir vertini. Taip yra su išvykomis, su buvimu kartu. Kai pasiilgsti, kitoks bendravimas būna. Mes su Mantu vienas kitą ir į pasimatymus kviečiame, ir staigmenas darome. Taip, liūdna, kad esame tokie užimti, bet būtų blogiau, jei abu sėdėtume namuose, trintumėmės pečiais. Ir laikas būtų praleistas visiškai nekokybiškai ar su pykčiais. Tad, manau, viskas į naudą.

Vasara – atostogų metas. Jau atostogavote, o galbūt dar tik planuojate? Kokios atostogos Jums yra smagiausios?

Balandžio mėnesį keliavome visa šeima į Tenerifę. O gegužės mėnesį, dviese su Mantu ir draugų kompanija buvo išvykę į Turkiją. Kaip aš sakau: kai normalūs žmonės ilsisi, mes – dirbame. Ir atvirkščiai: kai mes dirbame, jie ilsisi. Dabar atostogos nusimato nežinau net kada...

Asmeninio albumo nuotr. (A. Zeniaus nuotr.)

Savo Facebook‘o paskyroje dažnai keliate linksmus video, kuriuose moterys gali atpažinti save tam tikrose situacijose. Nebijote pasijuokti iš gyvenimiškų dalykų?

„Moterų pasaulyje“ gimė iš laisvo laiko. Ten yra daug personažų, kuriuos aš kuriu. Bet, žinoma, tam tikros situacijos, išgyvenimai, emocijos yra artima. Juokinga yra tai, kas yra labai pažįstama, kai tam tikrose situacijose matai save, savo draugę, savo vyrą arba savo gyvenimo etapą. Manau, tai ir yra linksma.

Koks Jūsų gyvenimo moto? Kas Jus motyvuoja ir gyvenime veda pirmyn? Žmonės Jus dažniausiai mato kupiną energijos, optimistišką ir žavią asmenybę.

Aš labai myliu gyvenimą ir labai jį vertinu. Ir gyvenu taip, kad netektų gailėtis kažko nepadarius. Būtų skaudu, jei prikaišiočiau sau: „Oi, kodėl nedalyvavau tame projekte..“, arba „Kaip aš čia būčiau geriau padariusi...“ Siekiu išmėginti viską, kad žinočiau, ar tai yra man.

Asmeninio albumo nuotr. (V. Černiausko nuotr.)

Indre, kaip dviejų vaikučių mama, žmona ir daug gyvenime veikianti moteris, kaip manote, kokia yra laimingos moters ir sėkmingos šeimos paslaptis? Kas yra svarbiausia?

Labai skeptiškai žiūrėjau į vieną posakį, kurį dabar pasakysiu, bet su amžiumi, su branda tai keičiasi. Šį rudenį bus jau 5 metai, kai mes su Mantu esame susituokę, ir 8 metai, kai diena iš dienos būname kartu. Tad – „Laimingas vyras – laiminga šeima“. Tik šis posakis turėtų būti abipusis, nes vyro atveju – „Laiminga žmona – laiminga šeima“. Kai tu stengiesi, investuoji laiką, dėmesį, nes gera atmosfera ir santykiai reikalauja laiko ir indėlio. Tu turi ne tik imti, bet ir duoti. Kai randi aukso viduriuką: vieną kartą vienas duoda, kitą kartą – kitas, manau, kad tai ir yra abipusė laimė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis