Andrejus Miagkovas: ištikimas vienai moteriai ir nemėgstantis pirties

Aktorius Andrejus Miagkovas, geriausiai žinomas dėl vaidmens filme „Likimo ironija arba po pirties“, prisipažino pats pirties nemėgstantis. Kaip ir nemėgstantis garsiojo filmo, nors jo tęsinyje nusifilmavo. Beje, alkoholio jis taip pat beveik visai nevartoja.

Verta paskaityti:
- Astrologė Lana: kokie bus 2015-ieji, Ožkos metai, kiekvienam Zodiako ženklui
- Žinomos moterys – apie mažą juodą suknelę
- Jurijus Nikulinas: liūdnas linksmojo klouno likimas
- Daktaro Ozo patarimai, kaip sulieknėti
- Ką nuotraukos byloja apie poros jausmus?
- Šventėms - „Napoleonas“

Chemikas tapo aktoriumi

Aktorius gimė 1938 metais tuometiniame Leningrade (dabar - Sankt Peterburgas). Jo tėvas buvo Politechnikos instituto profesorius, tad ir Andrejus pasuko tiksliųjų mokslų kryptimi. Baigęs mokyklą įstojo studijuoti chemijos, o po studijų ėmė dirbti gamykloje inžinieriumi. Tačiau vienas visai nereikšmingas įvykis apvertė jauno vyro gyvenimą aukštyn kojomis.

Dar mokyklos laikais Andrejus buvo gabus ne tik tiksliesiems mokslams, bet ir vaidino dramos būrelyje. Pradėjęs studijuoti ir dirbti šį savo pomėgį būsimas aktorius pamiršo. Iki gamykloje, kurioje jis dirbo nepasirodė komisija iš Maskvos ieškanti naujų talentų į teatro mokyklą. 23 metų Andrejus jiems padeklamavo paprastą eilėraštį ir paskaitė ištrauką iš knygos „Karas ir taika“. Atranką būsimas aktorius įveikė be didesnių konkurentų.

Sėkmę Andrejui atnešė pats pirmas vaidmuo spektaklyje, kuriame apsilankė kino režisierius Elemas Klimovas. Jis jaunam aktoriui pasiūlė pagrindinį vaidmenį savo filme. Nors pats filmas nebuvo itin sėkmingas, bet Andrejų pastebėjo kiti režisieriai. Tikra sovietinio kino superžvaigžde Andrejus tapo 1975 metais suvaidinęs filme „Likimo ironija arba po pirties“.

Dėl vaidmens filme vos nežuvo

Ženios Lukašino vaidmeniui aktorius buvo numatytas iš anksto. Režisieriui labiau teko vargti atrenkant pagrindinę aktorę - šiai rolei rodėsi netiko nė viena. Viena iš pretendenčių po daugelio metų prisiminė, kad Andrejus taip gerai buvo išmokęs savo rolę dėl daugybės bandymų su vis kita aktorę, kad galėjo suvaidinti ir miegodamas.

Po filmo apie pasiklydusį chirurgą Ženią Andrejus imtas kviesti vaidinti ir į kitas romantines komedijas. Viena jų taip pat sulaukė didžiulio populiarumo – 1977 metais aktorius nusifilmavo „Tarnybiniame romane“. Dažniausiai filmuose jis vaidindavo išsiblaškiusius inteligentus, kiek drovius, bet dėl mylimos moters galinčius paminti savo kuklią prigimtį. Pats aktorius visą laiką tvirtino, kad į savo herojus jis tikrame gyvenime nė kiek nepanašus.

Andrejus Miagkovas
Andrejus Miagkovas

Vaidmenys filmuose Andrejų maitino ir atnešė šlovę. Dėl vieno jų – Karandyševo iš „Žiauraus romanso“ – aktorius vos neatsisveikino su gyvenimu. Filmavimo metu įvyko nelaimė ir aktorius vos nenuskendo. Vėliau pats pasakojo, kad paniręs į vandenį jis suprato, kad skęsta, tačiau buvo visiškai ramus. Andrejus iki šiol tiki, kad tuo metu jį išgelbėjo tik Dievas.

Vis dėl to, tikroji aktoriaus profesinė meilė ne kinas, bet teatras. O arčiausi širdies personažai iš Čechovo pjesių. Teatre jis vaidina iki šiol, net ir įpusėjęs aštuntą dešimtį. Retai dalinamuose interviu aktorius yra prisipažinęs, kad kino režisieriai jį kviečia ir dabar filmuotis, bet šiuolaikiniai filmai jam atgrasūs. Pasak Andrejaus, jam pakanka to ką gauna teatre, o prie prabangos jų šeima nėra pratusi.

Mylima tik viena moteris

Andrejus vedė būdamas 26 metų penkeriais metais jaunesnę aktorę Anastasiją Voznesenskają. Su ja jis gyvena iki šiol ir teigia niekada nemylėjęs jokios kitos moters. Iki tampant tikra kino žvaigžde ir iki Ženios vaidmens Andrejus buvo kur kas mažiau garsus nei jo žmona, tačiau tai nesutrukdė išsaugoti meilę. Kaip ir vėliau netylančios kalbos apie jo romanus su kino partnerėmis.

Žurnalisto paklaustas, kaip jam pavyko ilgiau kaip 50 metų nugyventi laimingą gyvenimą santuokoje, Andrejus atsakė, kad esmė ne santuoka, bet moteris. Pasak jo, jam patiko ir patinka ir kitos moterys, bet taip stipriai tik jo žmona. Beje, jis net parašė tris detektyvines knygas, nes „Anastasija pritrūko įdomių knygų“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis