Stulbinanti citrinos galia: patarimai gražesnei išvaizdai

Citrina – nenuginčijamai vienas iš svarbiausių ingredientų kulinarijoj, tačiau taip pat gali būti ir puiki priemonė gerinant odos ar plaukų būklę.

- V. Baublienė: apie emigrantus, Šventąją ir Chanel
- Klaidos, kurias daro lieknėjančios mamos
- Grožio dosjė. I. Gudelis: nors mano oda plona, naudoju jį beveik kasdien – oda atsigauna tiesiog akyse
- Niekada nepaleiskite moters, turinčios šias 12 savybių
- Nekeptas braškių tortas

Štai keletas būdų, kaip citriną galima panaudoti sprendžiant kasdienes, su išvaizda susijusias problemas:

Skaidrinamasis odos drėkiklis. Pakanka sumaišyti kelis lašus kokosų vandens su keliais lašais citrinų sulčių ir retkarčiais šiuo mišiniu patepti veido ir kaklo odą. Kokoso vanduo atlieka drėkinamąją funkciją, o citrinų sultys valo odą ir suteikia spindesio.

Alkūnių ir kelių baliklis. Jei kamuoja patamsėjusi oda ties alkūnėmis ar keliais - išeitis neįtikėtinai paprasta. Tereikia persipjauti citriną pusiau ir su minkštąja dalimi patrinti tas vietas, kurias norite pašviesinti.

Vaistas nuo inkštirų. Inkštirai – ne tik brendimo laikotarpio problema. Dažną ji lydi kone visą gyvenimą. Skamba neįtikėtinai, tačiau citrinos dėl savo antibakterinio poveikio gali padėti įveikti ar bent jau sumažinti šią problemą. Pakanka vieną kartą per dieną su šviežios citrinos griežinėliu švelniai patrinti inkštiruotą veido odą ir jie kaip mat susitrauks, o per kelias savaites visiškai pradigns.

Veido tonikas. Jei turite problemtišką odą, šis receptas kaip tik Jums: keli citrinos sulčių ir eterinio arbatmedžio aliejaus lašai sumaišyti su 200ml distiliuoto vandens. Toks tonikas puikiai tiks tiek makiažo valymui, tiek veido odos atgaivinimui prieš makiažą.

Dantų baliklis. Viena iš populiariausių citrinos sulčių funkcijų yra dantų balinimas. Tereikia sultis sumaišyti su volgomąja soda ir naudojant dantų šepetuką šveisti dantis šiuo mišiniu. Tiesa, šia procedūra piktnaudžiauti griežtai draužiama – pakanka vieno karto per savaitę. Kitu atveju rizikuojame pažeisti dantų emalį.

Odos šviesintojas. Citrinose yra gausu vitamino C ir citrinos rūgšties – šios medžiagos suteikia spindesio ir šviesina odą. Vitaminas C yra puikus antioksidantas, kuris neutralizuoja laisvuosius radikalus ir paskatina kolageno gamybą organizme. Tai reiškia, jog naudojant citriną odai galima pašviesinti pigmentines, nuo amžiaus atsiradusias dėmes, netgi suvienodinti nepavykusį, netolygų įdegį. Tiesa, citrinos sultys gali odą padaryti itin jautrią UV spinduliams, todėl prieš šviesinat odą, būtina naudoti SPF apsaugą.

Nagų stipriklis. Vis dažniau moterys skundžiasi dėl nusilpusių nagų dėl pernelyg dažno gelinio ilgalaikio lakavimo. Tam, kad greit atgaivintumėm pavargusius nagus, mums taip pat gali padėti citrina. Tereikia sumaišyti citrinos sultis su bet kokiu aliejumi (visgi labiausiai tinka alyvuogių aliejus) ir bent 10 minučių pamirkinti juose nagus. Ši priemonė ne tik padės atgaivinti sausus ir trapius nagus, bet taip pat pašalins nagų gelsvumą ir suteiks jiems sveiką išvaizdą.

Plaukų šviesiklis. Naudojant citrinų sultis galima netgi pasišviesinti plaukus. Tereikia šiek tiek citrinų sulčių paskirstyti ant plaukų prieš praleidžiant dieną saulėje – jau vakare džiaugsitės pašviesėjusiomis sruogelėmis. Citrinų sultys taip pat efektyvi priemonė nuo pleiskanų riebiems plaukams, nes atlieka sausinančią funkciją.

Visi šie patarimai veiksmingi, tačiau nederėtų pamiršti, kad persistengus galima pasiekti neigiamų rezultatų. Kiekvienas organizmas į priemones reaguoja skirtingai, tad svarbiausia – neskubėti ir surasti būtent sau tinkantį problemos sprendimą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis