Baltymais praturtinta morkų ir imbiero sriuba

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais,“ – sako lengvaatletė Airinė Palšytė, mėgstanti patiekalus praturtinti baltymais.
© Gamintojo archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Baltymai yra esminė milijardų ląstelių, kurias kasdien gamina mūsų kūnas, dalis. Ši maistinė medžiaga atlieka daugybę funkcijų – nuo audinių atkūrimo iki fermentų kūrimo. Tačiau gauti aukštos kokybės baltymų ir skaidulų, nevalgant to paties maisto ar visiškai nepakeičiant mitybos, gali būti sudėtinga.

Baltymais praturtinta morkų ir imbiero sriuba
© Gamintojo archyvas

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais. Įkvėpimo semiuosi iš prisiminimų, kaip tam tikrus patiekalus gamindavo močiutės, mama, teta ar draugės bei keliaudama ir ragaudama įvairių šalių virtuvių patiekalus“, - pasakojo Airinė Palšytė.

Morkų ir imbiero sriuba
(4 porcijos)

Ingredientai:

1 kg morkų
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 šaukštas nulupto ir tarkuoto imbiero 2 šaukšteliai rapsų aliejaus
1 litras vandens
200 ml kokosų pieno
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
vieno apelsino sultys
4 šaukštai lieso jogurto
2 samteliai baltymų mišinio

Gaminimas:

* Nuskuskite ir supjaustykite morkas, svogūnus, česnaką ir imbierą. Užkaitinkite aliejų sriubos puode ir pakepkite daržoves, kol suminkštės (apie 10 minučių). Įpilkite vandens, kokosų pieną, druską ir baltųjų pipirų ir pavirkite 20 minučių.

* Baltymų mišinį sumaišykite su 100 ml vandens ir įmaišykite į sriubą.Viską sutrinkite iki vienalytės masės, įmaišykite šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Patiekite ant kiekvienos porcijos viršaus uždėję po šaukštą lieso jogurto. Galima valgyti karštą arba šaltą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Sveikata

Mitybos specialistė: tai yra didžiausia svorį metančių žmonių klaida (2)

Pasak mitybos specialistės Indrės Tursovės, viena dažniausiai pasitaikančių klaidų yra ta, kad žmonės, norėdami numesti svorio, pirmiausia visiškai išbraukia riebalus iš savo mitybos raciono

Gyvenimo be sporto neįsivaizduojanti pora: tai darome ne dėl gražaus kūno

Kad turėtume dailų kūną, turime sveikai maitintis ir daug sportuoti. Tai žinome visi, tačiau pasakyti lengva, o kur kas sunkiau tai ivykdyti. Motyvuojanti jauna pora – treneris Aurimas Šidiškis 28 m.) ir sporto entuziastė Simona Žitkauskaitė 26 m.) – pasakoja apie sportą drauge, sveiką gyvenimo būdą, tinkamą mitybą bei tai, kaip išlaikyti motyvaciją sportuojant.

Asmeninė trenerė Rūta Beišytė žino receptą, kaip pasiekti tobulą figūrą (1)

Asmeninė trenerė bei mitybos specialistė, knygos „Ideali figūra“ autorė Rūta Beišytė-Aminova (30) dalinasi patarimais kaip pasiekti savo idealią figūrą. Sveikos gyvensenos propaguotoja sako, jog vieno idealios figūros standarto nėra – kiekvienam žmogui ideali figūra yra skirtinga.

Kodėl vienas gėrė, valgė rūkytą mėsą, nesportavo ir gyveno šimtą metų, o kitas – ne

Ar gali vienas gydytojas išmanyti viską – endokrinologiją, mitybą, kineziterapiją, genetiką, ginekologiją? Funkcinės medicinos specialistė Algė Ivaškevičė mano, kad ne tik gali, bet ir privalo, nes tik suvokdami, kaip veikia visas organizmas, galime atrasti tinkamiausią kelią į sveikatą.

Tibeto pratimai ne tik padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų, bet ir grąžina gyvenimo džiaugsmą

Pasak Tibeto vienuolių, reguliariai atliekant Tibeto pratimus galima ne tik sustiprinti ar išsaugoti puikią fizinę būklę, raumenų tonusą, atsikratyti nereikalingų kilogramų, tapti judresniu, bet ir susigrąžinti gyvenimo džiaugsmą.

Dietologė: kaip, atsisakius pridėtinio cukraus, išvengti nemalonių simptomų

Siekiantys gyventi sveikiau žino, kad vienas pagrindinių sveikos mitybos principų – pridėtinio cukraus atsisakymas. Vis dėlto gydytoja dietologė Jūratė Dobrovolskienė pabrėžia, kad išbraukus pridėtinį cukrų iš savo mitybos raciono staiga, smarkiai išauga nemalonių organizmui pojūčių tikimybė.

Ar maisto netoleravimą sukelia tik gliutenas?

Ar gali sveikas maistas tapti jūsų slaptu priešu? Vis tik taip atsitinka, kai organizmas netoleruoja tam tikrų maisto produktų ir prasideda įvairūs uždegiminiai procesai, kurie gali tapti lėtiniais. Tuomet dažnai pučia pilvą, lydi nuovargis, jaučiami įvairūs skausmai, išberia odą ar net pradeda augti svoris.

Pažangios technologijos leis susilaukti kūdikio ir vyresniame amžiuje

Nevaisingumo gydymo srityje – revoliucingas proveržis.

Moterys ir vyrai skirtingai serga vėžiu – kodėl taip yra?

Specialistai pastebi, kad vyrų ir moterų sirgimas onkologinėmis ligomis gana skirtingas įvairiais aspektais. Ir tam paaiškinti vis daugėja naujausiais mokslo pasiekimais pagrįstų argumentų.