Baltymais praturtinta morkų ir imbiero sriuba

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais,“ – sako lengvaatletė Airinė Palšytė, mėgstanti patiekalus praturtinti baltymais.
© Gamintojo archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Baltymai yra esminė milijardų ląstelių, kurias kasdien gamina mūsų kūnas, dalis. Ši maistinė medžiaga atlieka daugybę funkcijų – nuo audinių atkūrimo iki fermentų kūrimo. Tačiau gauti aukštos kokybės baltymų ir skaidulų, nevalgant to paties maisto ar visiškai nepakeičiant mitybos, gali būti sudėtinga.

Baltymais praturtinta morkų ir imbiero sriuba
© Gamintojo archyvas

„Labai mėgstu gaminti ir dažnai eksperimentuoju su įvairiais maisto produktais, jų deriniais. Įkvėpimo semiuosi iš prisiminimų, kaip tam tikrus patiekalus gamindavo močiutės, mama, teta ar draugės bei keliaudama ir ragaudama įvairių šalių virtuvių patiekalus“, - pasakojo Airinė Palšytė.

Morkų ir imbiero sriuba
(4 porcijos)

Ingredientai:

1 kg morkų
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
1 šaukštas nulupto ir tarkuoto imbiero 2 šaukšteliai rapsų aliejaus
1 litras vandens
200 ml kokosų pieno
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
vieno apelsino sultys
4 šaukštai lieso jogurto
2 samteliai baltymų mišinio

Gaminimas:

* Nuskuskite ir supjaustykite morkas, svogūnus, česnaką ir imbierą. Užkaitinkite aliejų sriubos puode ir pakepkite daržoves, kol suminkštės (apie 10 minučių). Įpilkite vandens, kokosų pieną, druską ir baltųjų pipirų ir pavirkite 20 minučių.

* Baltymų mišinį sumaišykite su 100 ml vandens ir įmaišykite į sriubą.Viską sutrinkite iki vienalytės masės, įmaišykite šviežiai spaustų apelsinų sulčių. Patiekite ant kiekvienos porcijos viršaus uždėję po šaukštą lieso jogurto. Galima valgyti karštą arba šaltą.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Sveikata

Kaip gaminti, kad nesugadintume sveikų maisto produktų?

Dar namuose, sudarinėdami pirkinių sąrašą, mintyse dėliojame planus, kokį patiekalą rinksimės pietums ar vakarienei. Žuvį, mėsą ar daržoves? Kokį gaminimo būdą pasirinksime - virsime, troškinsime ar kepsime?

Kaip atskirti gripą nuo peršalimo? 9 požymiai

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai primena, kad gripo simptomai prasideda staiga, o peršalimo - vystosi lėtai.

Krūtis didinti yra pigiau, nei mažinti – ko dar nežinojote apie plastines operacijas? (1)

Geriau jaustis ir būti patrauklesniam kitiems – šis noras žinomas visiems. Jei gamta neapdovanojo tokia išvaizda, kad būtum ja patenkintas, dažnai gali padėti plastinės chirurgijos specialistai.

Į kalnus tūkstančius išvedęs 75-erių keliautojas: senatvės gyvenime nėra

Lietuvos keliautojų sąjungos prezidentas, sporto renginių organizatorius Algimantas Jucevičius (75 m.) dažnai kartoja, kad senatvės žmogaus gyvenime nėra.

Mitybos specialistė: vegetarai saugo sveikatą ar žaloja? (3)

Kasmet vis labiau populiarėjant sveikai mitybai, nuolat girdime apie naujas dietas, mitybos planus. Daugėja žmonių propaguojančių vegetarizmą ne tik dėl etinių sumetimų, bet teigia, kad tai sveikiau. Ar visuomet taip ir yra?

Jaučiate tingulį? Tai gali būti rimtų ligų požymis

Apėmusi tinginystė ir nenoras ką veikti – kai kada šie simptomai reiškia ne charakterio ydą, o tikrų tikriausią ligą.

Norite išvengti gripo? Vos vieno įpročio atsisakymas gerokai sumažins šią riziką

Aštuonias iš dešimties infekcinių ligų perduodame per nešvarias rankas.

Alergija šalčiui – kas tai ir kaip nuo jos apsisaugoti?

Trindami šaltyje įraudusius skruostus ir nuo žvarbos patinusias rankas nejučia imame svarstyti – gal tai alergija šalčiui? Kuo skiriasi alergija nuo dilgėlinės, o dilgėlinė – nuo paprasto jautrumo?

Mitai apie riebalus arba kodėl reikia liautis skaičiuoti kalorijas

Šiame tekste rasite visą informaciją, kurią būtina žinoti apie produktus, kurių sudėtyje gausu riebalų. Nors dar prieš kelerius metus mokslininkai ir dietologai iš esmės reabilitavo riebalus, daugelis vis dar nepatikliai žvelgia į šį maisto komponentą.

Pagrindiniai glitimo netoleravimo požymiai

Laikas išsklaidyti mitus dėl pagrindinio XXI a. alergeno. Neretai tenka išgirsti itin populiarų verdiktą – glitimo netoleravimas, tačiau kažin ar visi suvokia, ką tai iš tikrųjų reiškia.