Arbūzų dieta: 5-7 kilogramai per 5 dienas

Ir vėl galvojate apie dietą? Mąstote, ar numesti kilogramai verti vienos–dviejų savaičių neskanaus maisto ir alkio? Neverta rinktis – turime Jums skanų pasiūlymą, tai – arbūzų dieta.

Ši dieta palepins ne vieną norinčią atsikratyti kilogramų pertekliaus, o ir svoris jos metu krenta labai greitai. Visgi, sergant cukriniu diabetu ar turint inkstų problemų, šios dietos vertėtų vengti.

Arbūzų dieta, nors ir skani, bet pakankamai griežta. 5 dienas (ilgiau nerekomenduojama) galima valgyti vos vieną produktą – arbūzus. Šis skanus užkandis turės tapti Jūsų visos dienos maistu, o dar ir teks riboti suvalgomą kiekį. Tiesa, riba ne tokia ir maža – 1 kilogramas arbūzo 10-iai kilogramų kūno svorio (50 kg svorio žmogus gali per dieną suvalgyti iki 5 kg arbūzo, neskaičiuojant žievės). Kiekis iš tiesų nėra labai mažas, tad pernelyg didelio alkio jausmo neturėtumėte pajusti. Svarbiausia, kad be arbūzo jokie kiti maisto produktai neturėtų būti vartojami, net ir labai mažais kiekiais. Išimtis taikoma tik vandeniui, kuris turėtų būti negazuotas, ir žaliai arbatai be cukraus ar kitų saldiklių.

Arbūzus valgyti galite kada norite, kaip norite ir po kiek norite, svarbu, neviršyti nustatytos dienos normos, tad nevertėtų pirmoje dienos pusėje pasiekti ribos, o likusią dienos dalį badauti. Teigiama, kad laikantis vien tik arbūzų dietos galima numesti net 5-7 kilogramus, o tai iš tiesų geras rezultatas.

Visgi, kaip ir visos kitos dietos, ši taip pat turi trūkumų. Pirmiausia tai dietos laikas – pigiausia jos laikytis maždaug rugpjūčio viduryje, kuomet arbūzų kaina priimtiniausia, tačiau apie dietas įprastai imama galvoti atšilus orams, o ne baigiantis vasarai.

Kitas nemenkas dietos trūkumas liečia tik tuos žmones, kurie turi problemų su inkstais ar šlapimo takais, nes ši dieta skatina skysčių išsiskyrimą, darbu apkrauna inkstus. Be to, ši dieta nepadės tiems, kuriems svoris susikaupęs daugiau ne dėl nereikalingų skysčių, o dėl didelio susikaupusių riebalų kiekio. Taip pat, jai gali būti naudingas įtvirtinimas – po dietos keletą dienų reiktų valgyti liesus baltymų ir angliavandenių produktus, tokius kaip daržovės, vaisiai, kruopos, virta ar troškinta žuvis, vištiena, liesa varškė. Na ir žinoma, šios dietos metu jokiu būdu negalima galvoti apie tualeto remontą – juo naudositės ypač dažnai.

Arbūzų dieta – puikus pasirinkimas vasaros pabaigai, jei mėgstate šį vaisių ir galite jį valgyti ištisą savaitę. Priešingu atveju vertėtų ieškoti ko nors paprastesnio, ilgesnio, bet ne tokio griežto.

SVARBU! Turite sveikatos sutrikimų? Prieš laikantis šios dietos primygtinai prašome pasitarti su gydytoju!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis