Ar žinojote, kuo naudingi ananasai

Nuo mitybos nemenkai priklauso, ar esame atsparūs tam tikroms ligoms. Jei norite būti sveikesni, kiekvieną rytą patartina išgerti vandens su ananasu.

Organizmui reikia ananasuose esančių vitaminų. Jei valgysite ananasų, greitai pasveiksite, nes juose yra daug galingo antioksidanto vitamino C ir bromelino, organizmui labai reikalingo fermento.

Dešimteriopa ananasų nauda

1.Malšina uždegimus

Fermentas bromelinas turi antiuždegiminių ypatybių. Uždegimai, toksinai organizme pavojingi visiems organams. Bromelinas sunaikina toksinus ir malšina uždegimus. Vien reguliariai valgant ananasų galima sušvelninti skausmus, sergant ne itin stipriu artritu ar susižeidus.

2. Padeda sulieknėti

Ananasuose yra ląstelienos, todėl organizmui reikia laiko juos suvirškinti. Jei gersite vandens su ananasais tuščiu skrandžiu, paskui nejausite cukraus poreikio. Suvalgę ananaso pajusite energijos, nes juose esantis tiaminas paverčia angliavandenius energija, kuri spartina medžiagų apykaitą.

3. Naikina kepenų ir inkstų parazitus

Ananasai ne tik malšina uždegimus. Juose esantis bromelinas turi antiparazitinių ypatybių. Valgant ananasų, vos per tris dienas galima atsikratyti apvaliųjų kirmėlių.

4. Sveika skydliaukei

Ananasuose esantis bromelinas ir jodas puikiai padeda nuo autoimuninių ligų. Jei turite skydliaukės sutrikimų, valgykite ananasų.

5. Balansuoja elektrolitus

Ananasais galima gydyti mėšlungį, sužeidimus. Juose esantis kalcis subalansuoja elektrolitus, sustiprina organizmą.

6. Šalina toksinus ir metalus

Antioksidantai, ląsteliena ir fermentai – puikiai detoksikuojantys komponentai. Jie apvalys organizmą nuo toksinių medžiagų ir sunkiųjų metalų.

7. Gerina virškinimą

Bromelinas padeda organizmui suvirškinti baltymus.

8. Sveika dantims ir dantenoms

Bromelinas trukdo susidaryti apnašoms, akmenims. Šis fermentas balina dantis, stiprina dantenas.

9. Sveika akims

Ananasai gerina regėjimą, nes juose yra vitamino A ir beta karotino. Kad apsaugotumėte akis nuo su amžiumi atsirandančio nusilpimo, kasdien valgykite ananasų. Tai apsaugos ir nuo regėjimo suprastėjimo vyresniame amžiuje.

10.Saugo nuo vėžio

Tyrimai su gyvūnais parodė, kad ananasai veiksmingesni už chemoterapiją.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis