Sapnuojate buvusį mylimąjį? Mokslininkai nustatė, ką tai reiškia

Sapnų pasaulio keistenybes ir paslaptys nuo seno narplioja ne tik ezoterikai, tačiau ir mokslininkai.

Nors yra įsivyravusi nuomonė, kad sapnai tai tik mūsų smegenų impulsų rezultatas, tačiau naujausi atlikti tyrimai rodo, kad sapnai tikrai ne iki galo išaiškintas fenomenas.


Konektikuto universiteto tyrimuose dalyvavo per 1000 žmonių, kurie turėjo nuolat užrašinėti savo sapnus. Tačiau tyrimo dalyviams nebuvo užsiminta, kad šiame eksperimente dalyvauja ir jų buvę mylimieji.


Apie visus dalyvius buvo kruopščiai surinkta informacija iš jų socialinių tinklų, tad mokslininkai visus dalyvius suskirstė į skirtingas grupes.


Pirmoji grupė su savo buvusiais bendravo iki 1 metų. Antroji grupė su savo buvusiais bendravo iki 5 metų, o trečioji grupė su savo buvusiais bendravo daugiau nei 10 metų. Nors eksperimento autoriai norėjo sužinoti, ar santykiai gali kaip nors įtakoti sapnus, ir tai, ką žmonės sapnuoja, jie buvo šokiruoti, ką jiems pavyko atskleisti.


Paaiškėjo, kad sapnuojant savo buvusiuosius, analogiškus sapnus regėdavo ir jų mylimieji. Jeigu moteris sapnuodavo savo buvusį vyrą, tas pats vyras tą pačią naktį sapnuodavo ir savo buvusiąją.


Dažniausiai tokie sapnai pasitaikydavo tiems, kurie kartu pragyveno ilgiau nei 10 metų drauge. Tokie sapnai pasitvirtindavo apie 75%.


50 procentų tokių sapnų pasitaikydavo tiems kurie kartu bendravo ar gyveno iki 5 metų.


Tuo tarpu tiems žmonėms kurie bendravo iki 1 metų, tokių sapnų pasitaikydavo iki 20%.


Mokslininkai kol kas nesugeba paaiškinti, kas nulemia tokį fenomeną, tačiau tyrimo rezultatai aiškiai rodo, kad yra labai didelė tikimybė, kad susapnavus buvusią savo meilę, ji irgi jus galėjo sapnuoti tą pačią naktį.


Tyrimas buvo vykdomas su žmonėmis, kurie arba artimai bendravo arba kartu gyveno. Tačiau tyrėjai tvirtina, kad analogiški atvejai gali pasitaikyti ne tik poroms, tačiau ir kitiems žmonėms, kurie myli slapta ar dar jų draugystė nėra prasidėjusi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis