Ką apie jūsų charakterį kalba veido forma

Veidas – žmogaus vizitinė kortelė, kurioje – informacija apie jūsų pašnekovo, potencialaus bendradarbio ar naujo pažįstamo charakterį ir savybes.

Šių dienų skaitomiausi:
- Joms 50+, 60+, 70+, tačiau laikas jų neveikia (FOTO)
- Įvairius lieknėjimo būdus išbandžiusi Rūta rado, kaip atsikratyti nemenko viršsvorio + DIETA
- Pratimai gražiam užpakaliukui suformuoti ir celiulitui panaikinti
- Madingiausia nagų forma ir populiariausios nagų lako spalvos šią vasarą
- 9 dalykai, kurių vyrai trokšta lovoje
- 5 tikros istorijos, įkvėpusios garsiausius siaubo filmus

Jei gebate įžvelgti šią informaciją, geriau suprasite aplinkinius, tvirčiau jausitės bendraudami su žmonėmis, bus geresni santykiai šeimoje, darbo kolektyve ar su draugais. Žmogaus veidas gali daug papasakoti. Kartais pakanka vieno žvilgsnio, kad suprastumėte, jog prieš jus – savimi patenkintas egoistas arba geros širdies žmogus.

Tyrėjai išskiria septynis veido formos tipus:

1.Ovalus veidas,
2.apskritas veidas,
3.Stačiakampis veidas,
4.kvadratinis veidas,
5.trikampio formos veidas,
6.kriaušės (arba trapecijos) formos veidas,
7.Rombo formos veidas.

Įdomu, ką apie jūsų charakterį sako jūsų veido forma?

1. Ovalus veidas

Šią veido formą vadina klasikine (idealia). Apskritimas išsitempia, bet pailgame veide nelieka kampų. Tokias metamorfozes galima pastebėti žmonių su ovaliu veidu charakteryje. Iš pailgo veido jie paėmė intelektą ir jautrumą, o iš apskrito – geraširdiškumą ir optimizmą. Na, jiems trūksta logikos ir mąstymo nuoseklumo, būdingo pailgo veido žmonėms, todėl vargu ar vertėtų galvoti apie karinę arba politinę karjerą. Kita vertus, ovalas – švelnumo ir išminties simbolis, kurių neretai stinga šiuolaikiniame pasaulyje. Ovalaus veido žmonės atkakliai siekia tikslo, yra ambicingi, pasirengę įdėti maksimaliai pastangų, siekdami tikslų. Jie gana lengvai prisitaiko prie gyvenimiškų situacijų, bet jei kas vyksta ne pagal planą, kaltina save.

AFP/Scanpix
2. Apskritas veidas

Apskritimas – geometrinė figūra, ryškiai charakterizuojanti apskritą veido formą. Ryškių, kampuotų veido bruožų nebuvimas atskleidžia geraširdę, švelnią, taikią natūrą. Bet nuolankumas gali virsti garbėtroška, o jei apskritaveidžio platus tarpuakis, ryškūs skruostikauliai, degančios akys, vadinasi, priešais jus – valingas, atkakliai tikslo siekiantis žmogus. Tokie žmonės gali tapti puikiais lyderiais ir karvedžiais.

Beata Nicholson gamina pusryčius
Beata Nicholson gamina pusryčius
DELFI / Kiril Čachovskij
3. Stačiakampio formos veidas

Tokia veido forma primena stačiakampį – kaktos plotis praktiškai sutampa su apatinės veido dalies pločiu. Tokį veidą vadina aristokratišku, nes jis charakterizuoja intelektualų žmogų su vidine pusiausvyra.

Vida Press
4. Kvadratinis veidas

Platūs skruostikauliai, apatinis žandikaulis masyvus, platus, ryškūs apatinio žandikaulio kampai. Kvadratinį veidą turi vyriškesni, grubesni, liesi žmonės, kurie dažniausiai yra ūmaus būdo. Toks žmogus – lyderis, kovotojas. Šie žmonės reikaluose ir meilėje ryžtingi, kryptingai eina į sėkmę, jie – puikūs vykdytojai. Jei moters veidas kvadratinis, tai rodo, kad ji linkusi konkuruoti bet kokioje sferoje, o šeimoje ji irgi lyderė.

AFP/Scanpix
5. Trikampis veidas

Šią formą paryškina aštrus smakras, apatinio žandikaulio sritis. Trikampė forma rodo ypatingą jautrumą ir didelį dėmesio skyrimą sau. Tokią veido formą turi galvoti, intelektualūs asmenys, taip pat gudrūs, apsukrūs, pavydūs, neištikimi ir neprisirišantys žmonės. Teigiamais atvejais tokie žmonės renkasi mokslą, filosofiją ar meną, neigiamais – gali tapti šnipais, begėdiškais verslininkais.

Inga Norkutė-Žvinienė
Inga Norkutė-Žvinienė
TV3
6. Kriaušės formos (ar trapecijos formos) veidas

Siauriausia vieta – ties kakta, skruostikauliai platesni, plačiausia – žandikaulio linija. Trapecijos formos veido žmonės inteligentiški, jautrūs, bet kiek pasyvoki. Priešingai nei žmonės, kurių veidas stačiakampio formos, jie nesieks užsibrėžto tikslo ir apskritai vargu ar užsibrėš tikslą. Jeigu jie vis tik panorės ko nors gyvenime siekti, jiems iš karto kas nors sutrukdys – tingulys, profesionalumo stygius, noras paleisti įvykius sava eiga – todėl jie pusiaukelėje mes tai, ką pradėjo. Na o moteris trapecijos formos veidas charakterizuoja tik iš geros pusės: jos optimistės, komunikabilios, patenkintos gyvenimu ir laimingos.

Vida Press
7. Rombo formos veidas

Rombo formos veidas labai retas. Tokiame veide labai ryškūs skruostikauliai, po skruostikauliais veidas įdubęs, kakta siaura. Ties smilkiniais ir ties smakru bei apatiniu žandikauliu veidas susiaurėja, ties skruostikauliais paplatėja. Įprastai rombo formos veidą turi rytiečiai, kurių ryškūs skruostikauliai. Išskirtiniai jų bruožai – nuolaidumas, kantrumas, nacionalinių tradicijų paisymas. Prie šių savybių su gyvenimo patirtimi prisideda išmintis. Šie žmonės taip pat apdairūs, taupūs.

Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis