Knygų seriją išleidusi maisto tinklaraštininkė: noriu, kad visi maitintųsi sveikiau

Pristatyta naujausia ir paskutinė kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ dalis.

Visą besibaigiantį rugsėjį pirmą vietą negrožinės literatūros sąraše pagal perkamumą užimanti naujausia Renatos Ničajienės knygą „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ šiandien pristatyta kulinarinių knygų autorės bičiuliams bei bendraminčiams.

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

DELFI / Andrius Ufartas

„Kai vos daugiau nei prieš metus pradėjau rašyti „Gero maisto dienoraštį“, labai aiškiai žinojau ko siekiu – supažindinti namuose gaminti mėgstančius žmones su galimybe maitintis natūraliai sveikiau. Man ir jiems pasisekė, jog prie knygos kūrimo sutiko prisidėti dietistė Toma Dvelytė ir dailininkė Inga Dagilė, kurios ne tik padėjo įgyvendinti sumanymą, bet ir leido sukurti bei rinkai pasiūlyti naujo – dienoraščio formato kulinarinę knygą, kuri kiekvienam jos savininkui gali tapti labai asmeniška“, – sakė tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.

Renata Ničajienė su dailininke Inga Dagile ir dietiste Toma Dvelyte
DELFI / Andrius Ufartas

Pasak jos, dienoraščio pojūtį sustiprina knygos dizainerės pasiūlyti ir drauge su komanda įgyvendinti sprendimai: namų aplinkoje pačios Renatos fotografuoti receptai, nuotraukos pateikiamos lengva forma, lyg pažertos iš asmeninio albumo, kiekvienam puslapiui sukurtos unikalios linijinės nespalvotos ir spalvotos iliustracijos, po kiekvienu receptu yra palikta vietos skaitytojo užrašams, knygos popierius leidžia lengvai rašyti net paprastu pieštuku: galima drąsiai išbraukti nemėgiamą prieskonį, užrašyti komentarą, kuris lengvai derės su pieštomis iliustracijomis.

DELFI / Andrius Ufartas

Profesionalius komentarus prie kiekvieno knygoje skelbiamo recepto pateikia knygos konsultantė – dietistė Toma Dvelytė. Jos paruoštais daržovių kokteiliais pirmiausia ir buvo vaišinami knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ pristatymo svečiai. Vakarą vainikavo pačios knygų „Gero maisto dienoraštis“ autorės Renatos Ničaijienės kepti saldūs daržovių pyragai.

DELFI / Andrius Ufartas

Penkis iš jų Renata pagamino pagal receptus iš naujausios savo knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“. Joje, kaip ir ankstesnėse serijos knygose, publikuojama tiek receptų, kiek šis metų laikas turi dienų. Atitinkamai visose keturiose „Gero maisto dienoraštis“ knygose surašyti 365 receptai, kurių gamybos eigą aiškiai aprašė knygos autorė bei vaizdingomis iliustracijomis papildė ne vieną apdovanojimą pelniusi dailininkė Inga Dagilė.

DELFI / Andrius Ufartas

„Gero maisto dienoraštis. Ruduo“ – šeštoji Renatos Ničajienės kulinarinė knyga. Be šios serijos knygų, skirtų kiekvienam metų laikui, autorė taip pat yra išleidusi „Nostalgiškų skanumynų“ knygą, į kurią sugulė anksčiau Lietuvoje labai populiarių ir daugelio su nostalgija prisimenamų desertų receptai. Pirmoji autorės knyga – „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ papildė ir pratęsė R. Ničajienės jau šešerius metus rašomą maisto tinklaraštį sezoninevirtuve.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis