Kokia spalva turėtų būti pagrindinė vaiko garderobe? Specialistų nuomonė ir tendencijos

Kodėl berniukus rengiame žydrai, o mergaitėms nejučia perkame rožinius drabužėlius? Kokia spalva turėtų būti pagrindinė vaiko garderobe? Kaip tai susiję su naujausiomis vaikų aprangos tendencijomis? Ir ko apskritai ieškoti šiam sezonui?

- A. Hitchcockas – žudynių ir smurto meistras, kentėjęs dėl nerealizuotų seksualinių fantazijų
- 10 dienų morkų dieta ir minus 5 kg
- Grožio ekspertai išrinko: 7 šių metų geriausios priemonės
- Violeta Baublienė: tekėti gal ar ką…
- Virtuvės šefės patarimai padės išlaikyti mėsą ilgiau šviežią

Regis, ką čia prognozuoti: mergaitės vilki rožinę, berniukai – mėlyną arba žydrą. Pasirodo, toks „skirstymas“ atsirado ne be reikalo. Apie tai atsakingos tėvystės konferencijoje šiemet net buvo skaitomas pranešimas. Anot spalvų žinovų, rožinė – tai švelnumo, moteriškumo spalva, todėl mergaitėms ji tiesiog ideali, mamos intuityviai šią spalvą renka savo dukroms. 


Palaidinė, „Kidzone“






Marškinėliai, „Lindex"





Švarkelis, „Lindex"



Šortai, „Mothercare"






Suknelė, „Lindex"




Mėlyna padeda susitelkti, ramina, ugdo vyriškumą, todėl ji labiausiai pravarti berniukams. Žydra, teigia spalvų psichologai, stiprina imunitetą. Su mada tai, žinoma, turi maža ką bendro – tai tokios amžinos spalvos vaikų garderobe, kaip maža juoda suknelė suaugusios moters spintoje.



Rankų darbo peteliškė, „Soulaccess"



Marškiniai, „H&M"



Šortai, „H&M"

O kaipgi kitos spalvos? Raudona, kaip tikina spalvų žinovai, labiau tinka berniukams, tačiau jei mergaitei stinga pasitikėjimo savimi, raudona bus puikus pasirinkimas – ši spalva suteikia valdingumo ir drąsos.



Palaidinė, „Kidzone"




Marškiniai, „Lindex"



Šortai, „Lindex"


Džemperis, „Marks & Spencer"


Jei norite užauginti kūrybingą asmenybę, nepersistenkite rinkdamos žalią, ji simbolizuoja pragmatiškumą, slopina kūrybinius impulsus. Jei jūsų vaikui patinka oranžinė, „skieskite“ ją su kitomis spalvomis.




Berankoviai marškinėliai, „H&M"





Marškiniai, „Kidzone"




Šortai, „Kidzone"



Šortai, „H&M"




Striukė, „Next"


Anot psichologų, vaikų garderobe turėtų dominuoti geltona spalva. Tai – džiaugsmo ir vaikystės plačiąja prasme spalva. Su vaikais modeliais dirbanti Severija Čepulienė svarsto: jei paprašytumėte vaiko pačiam pasirinkti patinkančių spalvų drabužėlius, greičiausiai nė vienas nepasirinktų juodos. Tai signalas tėvams, kad atžalas reikėtų rengti spalvotais drabužėliais. Juodos spalvos galėtų būti nebent detalės. 



Bluzonas, „Zara"





Sijonas, „H&M"





Guminiai botai, „Marks & Spencer"




Suknelė, „Next"




Suknelė, „Zara"








Megztukas, „Chicco"




Sijonas, „Lindex"


Kai norisi įvairovės, atsigręžiame ir į tendencijas. Jos egzistuoja ir vaikų aprangoje. Jei jūsų atžalai daugiau nei treji, jai jau rūpi, kaip atrodo ir ką vilki – taip formuojamas skonis ir dedami tolesni stiliaus pagrindai. Drabužinėje gali atsirasti ryškesnių spalvų, sudėtingesnių kirpimų ir raštų. „Apie penktuosius gyvenimo metus ir vyresni vaikai jau aktyviai domisi apranga, ieško žinių, gali karpyti žurnalus, klijuoti koliažus, tarsi žaisdami dizainerius“, – sako S. Čepulienė.

Vaikiškų drabužių kolekcijose kiekvieną sezoną netrūksta nei rožinės, nei mėlynos, tačiau jos pagyvinamos madingais akcentais ir raštais. Šiemet tai – drugelių ir gėlių motyvai, dryželiai, akvarelės piešinių atspaudai mergaitėms, abiejų lyčių vaikams siūlomi drabužiais su gyvūnų aplikacijomis, augalų motyvais (šiais metais dominuoja egzotiški raštai).



Kombinezonas, „Zara"



Marškinėliai, „Chicco"




Kelnės, „H&M"





Sijonas, „H&M"






Suknelė, „Marks & Spencer"




Marškinėliai, „Kidzone"









Suknelė, „Next"



Kimono, „H&M"




Suknelė, „H&M"





Suknelė, „Marks & Spencer"

Šį sezoną madingiausio audinio – denimo – gausu ir vaikų kolekcijose. Mergaitiški džinsai gali būti su perlų ir karoliukų imitacija, taškuoti. Siūloma džinsinių švarkelių, sijonų, šortų, marškinių (ir mergaitėms).



Džinsiniai marškiniai



Džinsai, „Kidzone"




Marškinėliai, kombinezonas, „Lindex"

Madingiausios spalvos – koralų, raudona ir geltona mergaitėms ir žalia, rusvai žalia berniukams.
Įvaizdis itin svarbu augančiam berniukui.



Šortai




Kelnės su petnešomis, „Kidzone"

Pasitikėjimo savimi suteikia madingi languoti marškiniai, natūralių ir ryškių spalvų deriniai.

Nuotraukos – iš gamintojų archyvų ir žurnalo „Moteris“ (A. Balvočiaus)

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis