Brigitte Macron ir Melania Trump: skirtingi požiūriai į pirmosios ponios stilių

Neseniai vykęs JAV pirmosios poros vizitas Paryžiuje atkreipė ne tik politikos, bet ir mados žurnalistų dėmesį. Kol pirmieji vertino Donald'o Trump'o bei Emmanuel'io Macron'o pasisakymus, antrieji negailėjo komplimentų puikiam Melania'os Trump (47 m.) bei Brigitte Macron (64 m.) stiliui.


Atrodo, tiek M. Trump, tiek B. Macron kuo toliau, tuo labiau atranda savo, kaip pirmosios ponios stilių. Tai buvo matyti Melania'os bei Donald'o Trump'ų vizito Paryžiuje metu. Nors abi pirmosios ponios savo apranga pagerbė Prancūziją (Trump'ai Prancūzijoje lankėsi Bastilijos dienos proga), tai padarė visiškai skirtingais būdais.


M. Trump garsėja, kaip atidi ir lankomos šalies tradicijas gerbianti pirmoji ponia. Tad nieko keisto, kad viso vizito Paryžiuje metu ji vilkėjo tik klasikines Prancūzijos (bei JAV!) vėliavos spalvas: baltą, mėlyną ir raudoną.


Pirmojo susitikimo Paryžiuje metu M. Trump atrodė labai efektingai. Ji vilkėjo raudoną Prancūzijos mados namų „Dior“ kostiumėlį – „New Look“ stiliaus siluetas, raudoni bateliai aukštu kulnu ir elegantiškai sukelti plaukai kūrė nostalgišką įvaizdį.


Melania Trump
Melania Trump
Vida Press


B. Macron liko ištikima moderniai prancūziškai elegancijai – ji vilkėjo baltą, trumpą prancūzų mados namų „Louis Vuitton“ suknelę, dekoruotą užtrauktukais. Pirmoji ponia avėjo mėlynus batelius, neabejotina, taip pat norėdama pagerbti savo šalies spalvas.


Melania Trump, Donald Trump, Brigitte Macron, Emmanuel Macron
Melania Trump, Donald Trump, Brigitte Macron, Emmanuel Macron
Sipa / Scanpix


Vakarienei antrajame Eifelio bokšto aukšte esančiame „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane pirmoji JAV ponia pasirinko turbūt diplomatiškiausią kelionės drabužį – prancūzų mados kūrėjo Hervé Pierre'o sukelę. Iš tamsiai mėlyno sijono ir baltos palaidinės sudarytas drabužis buvo juostas raudonu diržu, o ties M. Trump liemeniu prisegta plunksnų detalė atkartojo kviečių ryšulį, kuris yra laikomas vasaros deivės Ceres simboliu.


B. Macron vakarienei pasirinko ne tokį simbolišką apdarą – tai buvo 7-tojo dešimtmečio stiliaus trumpa, gėlių raštų suknelė.


Brigitte Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump
Brigitte Macron, Emmanuel Macron, Donald Trump, Melania Trump
Sipa / Scanpix


Brigitte Macron
Brigitte Macron
Scanpix


Bastilijos dienos kariniam paradui M. Trump pasirinko subtiliai nacionalines spalvas pagerbiantį drabužį. Tai buvo moters mėgstamo A silueto suknelė, puošta švelniai mėlynais ir raudonais gėlių žiedais. Ją sukūrė mados namai „Valentino”.


Melania Trump, Donald Trump
Melania Trump, Donald Trump
Vida Press


Nuoseklų stilių nuo pat vyro tapimo prezidentu dienos demonstravusi B. Macron jo neišsižadėjo ir pirmosios JAV poros vizito metu. Visų susitikimų metų ji vilkėjo vienų garsiausių prancūzų mados namų „Louis Vuitton” drabužius, buvo neabejinga ir jų aksesuarams (mados namų rankinė jau tapo neatsiejama nuo pirmosios ponios stiliaus). Ne išimtis ir Bastilijos dienos paradas. Čia B. Macron atvyko vilkėdama puikiai jos asmeninį stilių atspindintį derinį - trumpą, tamsiai mėlyną mados namų „Louis Vuitton” suknelę ir švarkelį su baikerio stiliaus detalėmis.


Brigitte Macron
Brigitte Macron
Sipa / Scanpix


Kai stovi šalia E. Macron'o, sunku patikėti, kad moteris už jį vyresnė net 24 metais. Pirmosios Prancūzijos ponios jaunatviška išvaizda nustebino ir D. Trump'ą, kuris oficialaus susitikimo metu B. Macron pagyrė kaip esančią puikios fizinės formos. Tiesa, vėliau JAV prezidentas už tokias savo pastabas socialiniuose tinkluose susilaukė daug kritikos ir kaltinimų seksizmu.


Melania Trump, Donal Trump, Emmanuel Macron, Brigitte Macron
Melania Trump, Donal Trump, Emmanuel Macron, Brigitte Macron
Reuters / Scanpix
Brigitte Macron, Emmanuel Macron
Brigitte Macron, Emmanuel Macron
Scanpix


Įdomu tai, kad abi žymias poras skiria beveik toks pat metų skirtumas. Vis dėlto, nors Brigitte ir Melania atstovauja skirtingoms kartoms, jų stilius to neparodo. M. Trump įkvėpimo semiasi iš praeities, renkasi vintažinius siluetus, itin moteriškas sukneles. O štai B. Macron kuria labai modernų, elegantišką stilių. Ji nebijo seksualių aukštakulnių, trumpų sijonų ar baikerio stiliaus detalių. Stilingos damos žino, kas joms tinka ir renkasi drabužius, atspindinčius jų asmeninį stilių. Na, o mums belieka laukti naujų diplomatinių jų įvaizdžių ir šifruoti politines žinutes, kurias jie siunčia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis