Reikės:
0,4 kg rūkytų lašinukų arba šoninės,
2 morkų,
1-2 svogūnų,
1/2 saliero arba petražolės šaknies,
druskos ir pipirų pagal skonį,
4-5 bulvių,
poros saujų rūgštynių,
2-3 išvirtų ir supjaustytų kiaušinių,
grietinės,
šviežių krapų.
Kaip gaminti
* Užkaiskite 4-5 l vandens. Sudėkite į jį nuskustus ir stambiai supjaustytus vieną morką bei salierą, nuluptą ir pusiau perpjautą svogūną, susmulkintus lašinukus (arba šoninę). Kai užvirs, karštį sumažinkite ir uždengtą virkite apie 40 min.
* Iš sultinio lašinukus (šoninę) išgriebkite. Sultinį nukoškite, grąžinkite į puodą, suberkite nuskustas, nuplautas ir smulkiai supjaustytas bulves, nuskustą, nuplautą ir stambiai sutarkuotą morką. Virkite ant vidutinio karštumo ugnies. Po 10-15 min. suberkite atgal į puodą lašinukus (šoninę).
* Karštį sumažinkite ir suberkite į puodą nuplautas rūgštynes. Pamaišykite ir po 1-2 min. karštį išjunkite.
* Pagardinkite sriubą grietine, kiaušiniais, krapais.