Žinomų moterų fotografijų paroda skatins saugoti širdis

Fotosesijoje visos moterys – akcijos garbės ambasadorės – pozavo vilkinčios raudonai arba su šios spalvos detale, ir tokiu būdu prisidėjo prie tarptautinės švietėjiškos kampanijos „Raudona suknelė”.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Edith Piaf: nesuskaičiuojami meilužiai, kaltinimas žmogžudyste, kvaišalų pinklės bei lemtingų katastrofų šleifas
- Stilistė A.Gilytė pataria, kada daug yra per daug
- Mano nuomonė: neleisiu sūnaus kariauti!
- Kokius simptomus sukelia gimdos mioma? Kaip ji gydoma?
- Lietiniai blynai su varške

Žinomos, visuomeniškai aktyvios Lietuvos moterys – sporto čempionė Daina Gudzinevičiūtė, dizainerė, profesorė Jolanta Talaikytė, TV laidų vedėja, žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė, aktorė Nijolė Narmontaitė, žurnalistė Laima Lavastė, politikė Irena Degutienė bei daugelis kitų – nusifotografavo fotomenininko Vaidoto Grigo sukurtai specialiai nuotraukų serijai „Saugok širdį”, skirtai atkreipti dėmesį į dažniausią pasaulyje moterų mirties priežastį – širdies ir kraujagyslių ligas.

V. Grigo nuotr.

Šiai specialiai iniciatyvai nusifotografavo ir kampanijos Lietuvoje organizatorės bei renginio globėja, LR Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

V. Grigo nuotr.

Fotosesijoje visos moterys – akcijos garbės ambasadorės – pozavo vilkinčios raudonai arba su šios spalvos detale, ir tokiu būdu prisidėjo prie tarptautinės švietėjiškos kampanijos „Raudona suknelė” (angl. Go Red for Women), kurią Lietuvoje kasmet rengia Lietuvos širdies asociacija. Viešas parodos atidarymas, į kurį asociacija kviečia visas Lietuvos moteris, vyks gegužės 18 d., 17 val., Vilniaus Rotušės didžiojoje salėje.

V. Grigo nuotr.

,,Moterys buvo fotografuojamos mano stiliumi, kaip aš įpratęs, atsižvelgiant į kiekvienos asmenybę, individualumą ir kiekvieną atskleidžiant kaip modelį. Kai žmogus yra fotografuojamas, jis yra ir asmenybė, ir modelis. To ir siekiau.

V. Grigo nuotr.

Projektas buvo sukurtas per rekordiškai trumpą laiką: nuo pirmos fotosesijos iki nuotraukų parodai atspausdinimo nepraėjo nei mėnuo, todėl darbo tempas buvo pakankamai didelis“, - pasakojo fotomenininkas V. Grigas, kurio naujausia fotografijų paroda Vilniaus Rotušėje bus eksponuojama vieną dieną, o vėliau persikels į VšĮ VUL Santariškių klinikas ir Lietuvos didžiųjų miestų savivaldybes.

Daugiau informacijos: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis