Pasaulinio garso žurnalistė N. Klein kalbėsis su Vilniaus knygų mugės lankytojais

Pasaulinio garso žurnalistės Naomi Klein veikalai „No Logo“ (1999) ir „Šoko doktrina“ (2007, liet. 2009) pakeitė pasaulio politinį diskursą ir tapo moderniąja klasika.

Ištyrinėjusi korporacijų įsigalėjimą ir veiklos metodus, trilogiją autorė baigia knyga „Tai viską keičia“ (2014, liet. 2017). Šiame darbe N. Klein, išsamiai analizuodama pasaulio procesus, parodo, kaip stambiosios korporacijos, sisteminiai „žalieji“ ir laisvosios rinkos ideologija keičia ekosistemą ir blokuoja pastangas užkirsti kelią klimato kaitai.

„Tai viską keičia“ buvo pavadinta reikšmingiausia dešimtmečio knyga ir reikšmingiausia visų laikų knyga apie aplinkosaugą. Ji kalba apie klimato kaitą – svarbiausią dabarties žmonijos iššūkį.

„Knyga parašyta nesileidžiant į kompromisus. Karšta polemika, kurios ir laukėme iš N. Klein, paremta veriančia politine analize ir pirmine medžiaga, tiesiogiai pačios autorės gauta stebint įvykius ir dalyvaujant reikšminguose susitikimuose. N. Klein turi jaudinančią viziją – politinio, ekonominio, socialinio, kultūrinio ir moralinio žmonių pasaulio atkūrimo viziją“, – sakė „New Scientist“ apžvalgininkas Mike’as Hulme’as.

Tai iš tikrųjų kovinga knyga, griežtai kritikuojanti šiuolaikinio kapitalizmo sistemą, rinkos fundamentalizmo ir trumparegiško pelno siekimo persmelktą mąstymą. Ji įspėja ir kviečia veikti: žmonija neišliks, jei nepakeis požiūrio ir gyvenimo būdo.

N. Klein (gim. 1970 m.) – viena žymiausių kairiųjų žurnalisčių, rašytoja, socialinių ir politinių judėjimų dalyvė iš Kanados, renkama į įtakingiausių pasaulio intelektualų šimtukus. Ji žinoma dėl aštrios šiuolaikinio kapitalizmo ir korporacinės globalizacijos kritikos. Kas dešimtmetį pasirodantys didelės apimties jos darbai padeda įvardyti didžiausias visuomenės problemas ir jų priežastis.

Vilniaus knygų mugės metu rengiama tiesioginė videokonferencija su knygos „Tai viską keičia“ autore N. Klein. Pokalbio tema: „Tai viską keičia – ką galime pakeisti mes?“. Renginį ves žurnalistė Vaida Pilibaitytė. Pokalbyje dalyvaus Seimo narys Linas Balsys ir klimatologas Justinas Kilpys. Renginys vyks vasario 25 d., 16 val., konferencijų salėje 5.3.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis