Lietuviškas filmas „Amžinai kartu“ bus rodomas trijuose žemynuose

Režisierės Linos Lužytės vaidybinis filmasAmžinai kartu“ pradeda įspūdingą kelionę aplink pasaulį. Ironija persmelkta šiuolaikinės moters istorija bus pristatyta trijuose skirtinguose žemynuose vykstančiuose prestižiniuose festivaliuose. Pirmasis sustojimas - faraonų gimtinė Egiptas.

Čia filmo peržiūros įvyks šiandien prasidedančiame Tarptautiniame Kairo kino festivalyje – seniausiame Artimųjų Rytų kino renginyje ir vieninteliame Tarptautinės prodiuserių asociacijų federacijos (FIAPF) kino festivalyje Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose, kuriam suteikta „A“ kategorija.

„Premjera šiame regione ne tik svarbi, bet ir nepaprastai intriguojanti. Vykstame susitikti su kitokios nei filmo veikėjai kultūros auditorija. Tokie susitikimai ypatingi, nes kartais žiūrovai pamato ir pajaučia dar daugiau nei pasako kūrėjai. Ar jiems artimi filme keliami klausimai? Kokias mintis sukels Gabijos veikėjos išgyvenimai Kairo peržiūroje dalyvausiančioms žiūrovėms?” – prieš susitikimą su Egipto publika, mintimis dalinosi filmo režisierė Lina Lužytė.

Organizatorių nuotr.

O kol režisierė ruošiasi į dar vieną tarptautinę kelionę, mes kviečiame į pirmąjį smagų susitikimą su filmo herojais, kurie dalinasi savo išsakytomis ir nutylėtomis mintimis apie tikrąją šeimos laimę. Video reportažą rasite čia https://youtu.be/wfrys396pB0

Filmas „Amžinai kartu“ pasakoja vienos šeimos istoriją. Žmona (akt. Gabija Jaraminaitė) – tobulą šeimą kurianti moteris. Vyras (akt. Dainius Gavenonis) – nepriklausomas kaskadininkas, žmonos nenorui vis sugrįžtantis į mylimą filmavimo aikštelę. Ir jų dukra (akt. Eila Grybinaitė), neapsikentusi gražių vakarienių ir amžino nesusikalbėjimo, vieną dieną pabėga ir praneša policijai, kad ji neturi tėvų. Bet moteris nepasiduoda – jos scenarijuje nelaimingų žmonių negali būti.

Organizatorių nuotr.

Filmo gamybą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.
Sausio 13 d. Lietuvos kino teatruose pasirodysiančio filmo anonsą rasite čia https://youtu.be/rijGa9BnFNU , o daugiau informacijos – filmo facebook puslapyje www.facebook.com/amzinaikartu.lt/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis