Atlikėjas V. Kazlauskas pristato naują kompaktinę plokštelę

Vygantas Goes French ir naujos kompaktinės plokštelės „Passage de Lumiere“ pristatymas.

Balandžio 2 d. 19.55 val. (laikas, kai nusileidus saulei, mieste užsidega žibintai) Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčios erdvė pavirs stebuklingu šviesos pasažu, kuriame liesis prancūziškos melodijos, skambės gražiausia meilės kalba ir susitiks romantiškos širdys.

Atlikėjas Vygantas Kazlauskas pristatys ilgai lauktą, naująją kompaktinę plokštelę „Passage de Lumiere“ (liet. „Šviesų pasažas“, dizaineris Aidas Urbelis, fotografas Paulius Gasiūnas),kurioje jo autorinės dainos, išverstos į prancūzų kalbą ir įgavusios kitokį skambesį, kvies paklaidžioti naktinėmis Paryžiaus gatvėmis ir jausmų labirintais.

Koncerto nuotaiką kurs ne tik profesionalių muzikantų gyvo garso grupė, kurioje gros vieni geriausių virtuozų - Tomas Varnagiris (gitara), Audrius Piragis (gitara), Tomas Maslauskas (bosinė gitara), Nerijus Bakula (akordeonas), Mindaugas Juškevičius (būgnai), žinomi kviestiniai svečiai - Evelina Sašenko; Artūro Noviko džiazo mokyklos vokalinis ansamblis „Jazz island“, solistai - Valerijus Ramoška (trimitas), Stasys Strička (akordeonas), bet ir išskirtinis šviesų šou, kuris nukels susirinkusius į meilės miestą – Paryžių, kvies atrasti kažką naujo, o kas sena – pamatyti kitomis akimis. Taip ir gimė šis albumas, taip ir atsirado ta nuotaika, taip gatvės žibintų šviesa įkvėpė romantiškai muzikinei kelionei.

Vyganto parašytas dainas į prancūzų kalbą išvertė aktorė Caroline Paliulis, kurios šeima yra ne tik puikus sąsajų tarp Prancūzijos ir Lietuvos pavyzdys, bet ir Lietuvos laisvės bei kultūros skleidėjos simbolis. Pačios Caroline Masiulis-Paliulis veikla ir reikšmingi darbai, ypatingai literatūros srityje, prisideda prie šių dviejų šalių kultūrų turtinimo. Pats Vygantas ir jo muzikinė veikla irgi tiesia tiltus tarp Lietuvos ir Prancūzijos: atlikėjas yra pristatęs bendrą projektą su prancūzų aktoriumi, dainų autoriumi ir atlikėju Laurent Secco. Dažnai koncertuoja duetu su Evelina Sašenko prancūziškų romantiškų dainų programoje „Paroles, paroles“.

Lietuvos publikai Vygantas žinomas kaip muzikinių televizijos projektų dalyvis, autorinių dainų atlikėjas, sukūręs ne vieną dešimtį dainų ir baladžių. Gyvenęs ir mokęsis Prancūzijoje, todėl puikiai dainuoja ir šios šalies autorių dainas originalo kalba. Savo gerbėjus jis kaskart džiugina romantiškomis meilės baladėmis ir nostalgiškomis prancūzų dainomis. „Muzikoje nuolat ieškau saviraiškos galimybių ir naujų potyrių, kuriuos su džiaugsmu perteikiu savo klausytojams“.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis