14-ąją „Scanoramą“ Vilniuje uždarys Alejandro Jodorowsky „Nesibaigianti poezija“

Lapkričio 3-ąją prasidėjęs jau 14-asis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ šį sekmadienį, lapkričio 13-ąją, užvers duris Vilniuje.

Iškilmingos festivalio uždarymo ceremonijos metu svečių tradiciškai lauks ne tik šių metų konkursinės programos „Naujasis Baltijos kinas“ laureatų apdvanojimai, bet ir uždarymo filmas. Šiemet garbė uždaryti festivalį Vilniuje bus skirta Alejandro Jodorowsky filmui „Nesibaigianti poezija“ (Poesía sin fin, 2016).

Organizatorių nuotr.

„Vilniuje „Scanorama“ su žiūrovais atsisveikins nepamirštamu pasaulio piliečio, turinčio ambicijų gyventi 300 metų, Alejandro Jodorowsky filmu „Nesibaigianti poezija“. Šis autobiografinis, atvirumu ir nuoširdumu stebinantis didžio meistro darbas nukelia žiūrovus į magiškos realybės ir stebuklų pasaulį, kuris pavaldus tik šio režisieriaus išpažįstamiems kūrybiškumo principams. Taip „Scanorama“ pratęsia pažintį su Alejandro Jodorowsky, kurio „Realybės šokis“ sužavėjo festivalio gerbėjus prieš porą metų,“ – apie uždarymo filmą pasakoja festivalio meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Miuncheno kino festivalyje Geriausio tarptautinio filmo apdovanojimui nominuotoje dramoje pasakojama paauglio Alechandro istorija. Kuklus ir jautrus vaikinas svajoja tapti poetu, tačiau tokia jo svajonė visiškai nežavi jaunuolio tėvo. Jautrus tėvo ir sūnaus konfliktas šiame filme kino kritikų buvo tituluotas apibūdinimu „feliniškas“.

Organizatorių nuotr.

„Nesibaigiančioje poezijoje“ pagrindinį Alechandro vaidmenį atliko A. Jodorowsky sūnus Adanas. Filme pasirodo ir pats. A. Jodorowsky, atkeliaujantis pasikalbėti su jaunu savimi.

Paskelbus „Scanoramos“ uždarymą Vilniuje, festivalis tęsis kituose miestuose. Iki lapkričio 20 d. „Scanorama“ vyks Kaune, iki lapkričio 17 d. – Klaipėdoje, o Šiauliuose „Scanorama“ viešės lapkričio 17 –20 d.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis