Vyriškos odos priežiūros ypatumai

Ar tikrai tikram vyrui užtenka vandens ir muilo?

Kalbiname virtuvės meistrą Ruslaną Bolgovą. R. Bologovas: „Kokias priemones naudoju? Man perka draugė, ji viską žino, aš ja pasitikiu ir nesigilinu, nes jai puikiai pavyksta parinkti, neturiu jokių nusiskundimų. Tik pastebiu, kad žiemą priemones po skutimosi ji perka sunkesnes, riebesnes, o vasarą – lengvesnes. Tiesą pasakius, nemėgstu naudoti vis tų pačių priemonių, dažnai net visos pakuotės neišnaudoju“.

Lietuviškos natūralios kosmetikos kūrėja Vilma Žmakova pritaria: „Taip, veido priežiūros priemones vyrams dažniausiai perka moterys. Jos žino, kad šaltuoju sezonu odą reikia gerai sudrėkinti drėkikliu ir tik tuomet pamaitinti aliejumi ar kremu. Jeigu riebesnę priemonę tepsite ant sauso veido, oda ims šerpetoti, gal net kimšis poros. Jeigu gausiai drėkinsite, bet nepakankamai užtepsite apsauginio aliejaus ar kremo, jausite tempimą, oda šerpetos ir raus, taps jautri.“

Skutimosi ypatumai

„Skustis man patinka. Nenoriu skustis tik tada, kai tingiu. Žodžiu, priklauso nuo nuotaikos. Dabar formuoju barzdą, o anksčiau patiko švariai nuskusta oda. Dėl odos neturiu jokių problemų, neturėjau spuogų net brendimo laikotarpiu, – sako Ruslanas. – Labiausiai man patinka trijų dienų barzda – tokia, kokią palieka „pravažiavusi“ mašinėlė. Taip patogiau ir man šiuo metu gražiau – suteikia vyriškumo. Kai vyrai labai švariai nusiskutę, atrodo tarsi vaikai. Be to, moterims labiau patinka bučiuotis su barzdotais vyrais. Kaip ten sako „bučiuoti vyrą be ūsų, tai kaip valgyti kiaušinį be druskos“?“

Pasak V. Žmakovos, sukūrusios vyriškos odos priežiūros priemonių liniją „Mister“, jeigu nusiskutus oda yra jautri ir rausva, geriausiai nuramina augaliniai vandenys (hidrolatai) ir aliejų mišinys. Jau po pirmo karto pastebėsite, kad oda neberausta, neberia ir jaučiatės gerai. Vyrai gan greitai pamilsta natūralias priemones ir jų švelnius aromatus, nes jų receptoriai mažiau „ragavę“ sintetinės kosmetikos nei moterų. Taip pat vyrams praverstų kartais apsilankyti pirtyje – oda puikiai išsivalo.

Kasdienė priežiūra

Stenkitės nenaudoti veidui ir kūnui putojančių prausiklių: dušo gelių, muilo ir pan.; natūralų muilą naudokite rankoms nusiplauti ar tik retkarčiais – kūnui. Putojančių priemonių sudėtyje yra šarmo, ardančio neutralią - rūgštinę odos paviršiaus apsauginę terpę. Pažeidus odos apsaugą, ji sausėja arba ant jos apsigyvena aknę (spuogus) sukeliančios bakterijos. Jeigu nepažeisime apsauginio odos sluoksnio, ji pati puikiai sugebės šalinti negyvas paviršines ląsteles, nešvarumus, bus sveika ir graži. Klausiate, kaip tuomet praustis? Kasdienei priežiūrai pakanka vandens ir kempinės – senoms odos ląstelėms ir susikaupusiems nešvarumams nubraukti. Jei sunku patikėti, atsigręžkite į praeitį, į senolių patirtį – kuo mažiau nenatūralių medžiagų naudosite ir kuo rečiau gremšite savo odą, tuo sveikesnė, stipresnė, gražesnė ji bus. Tai galioja visiems: vyrams, moterims, vaikams.
Ryte ir vakare veidą prauskite vėsiu vandeniu, tuomet nusausinkite. Galite apsipurkšti drėkikliu ar grynu hidrolatu ir užtepti kelis lašus aliejų mišinio ar natūralaus kremo. Viskas. To pakanka, kad oda būtų sveika ir graži, pataria V. Žmakova.

Aliejus – ant drėgnos odos

Nusiskutus ar tik nusiprausus natūralistai rekomenduoja patepti odą plonu kremo ar aliejaus sluoksniu.

Grynus aliejus, natūralius kremus būtina tepti ant drėgnos veido ar kūno odos, nes taip jie geriau susigeria. Natūralių, sveikų priemonių reikia labai nedaug (visam kūnui pakanka arbatinio šaukštelio aliejaus). Jeigu aliejus ar kremas blizga ant odos ilgiau nei 5 minutes – per daug užtepėte. Jeigu akimirksniu susigėrė ir jaučiate tempimą, tepkite dar – oda ištroškusi tikro maisto. Orams šylant, odai reikia vis daugiau drėgmės ir tik trupučio aliejaus ar kremo. Nuoširdžiai rekomenduojame rinktis natūralias priemones – tausoti savo sveikatą, grožį, tokiu būdu ir taupyti savo pinigus.
Jei beria

Kosmetiką gaminanti Vilma pataria spuogų nespaudyti (oda gali tapti jautri, susiformuoti randai), tik patepti eteriniu aliejumi ar moliu, gintaro milteliais. Natūralios priemonės (hidrolatai, aliejai, eteriniai aliejai, augaliniai milteliai, naminės vaisių kaukės) slopina uždegimus – spuogelių atsiradimo priežastis ir kuria sveiką rūgštinę terpę odos paviršiuje.

Nenaudokite spiritinių skysčių – jie pažeidžia odos paviršių ir spuogų ilgainiui tik daugėja.
Ką naudoti? Tinkamą drėkiklį (su čiobreliais, arbatmedžiu, rozmarinu, ramunėlėmis ir t.t.) ir lašelį tinkamo aliejų mišinio (su lazdynų ar kitu lengvu aliejumi, trupučiu puiklapio aliejaus ir keliais lašais tinkamų eterinių aliejų).

Plaukai ir kūno kvapas

Jei galvą trenkate kasdien, labai svarbu rinktis švelnius, natūralius šampūnus ar natūralų muilą. Skirtingai nei pramoniniai, natūralūs išplauna plaukus neišsausindami odos ir plaukų. Todėl tuo pačiu mažina galvos odos sausumą, niežėjimą ir suteikia sveiko blizgesio plaukams.

Šiuolaikinis žmogus sunkiai išsiverčia be dezodoranto ir dažnai – be antiperspiranto. Pirmasis tik slopina prakaito kvapą sukeliančias bakterijas, o antiperspirantas užklijuoja odos poras. Tuomet visi toksinai lieka kūne. Kad tai labai blogai, tikriausiai nebereikia aiškinti. Todėl labai svarbu pasirinkti natūralų, jūsų sveikatą tausojantį dezodorantą. Dažniausiai jie gaminami alūno akmenėlio pagrindu. Jų būna natūraliai susiformavusių gamtoje, būna dirbtinių – nuo to priklauso veiksmingumas. Alūno akmenėlio savybes padeda sustiprinti eteriniai aliejai, hidrolatai.

Konkursas! Laimėkite vyriškos odos priežiūros priemonių.

www.marmozel.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis