Ratilai po akimis – kokiais būdais galima susigrąžinti veido skaistumą

Sakoma, kad pirmas mestas žvilgsnis į naują pažįstamą suteikia daugiausia informacijos. Giliai „įsodintos“ akys ir tamsūs ratilai po akimis būdingi stiprios valios ir geležinio charakterio žmonėms.

Bet ką daryti, jei paakiuose atsiradę tamsūs ratilai neleidžia džiaugtis gyvenimu, o juos sunku paslėpti net kruopščiausiu makiažu?

Konsultuoja „Jauna oda“ gydytoja kosmetologė Nomeda Morkūnienė.

Iš tiesų, viena iš dažniausių problemų, dėl kurių kreipiasi moterys į grožio specialistus – akių zonos pakitimai, taip pat – patamsėję paakiai, sako gydytoja kosmetologė Nomeda Morkūnienė.

Tamsių ratilų atsiradimą po akimis galima paaiškinti susilpnėjusiu kraujagyslių tonusu, visų pirma – smulkiųjų. Kraujagyslės išsiplečia, o kraujas jomis ima tekėti lėčiau. Taigi, perpildyti kapiliarai tiesiog ima persišviesti per ploną paakių odą ir po akimis atsiranda „šešėlis“.

Jei atsirado tamsūs ratilai po akimis, išsiaiškinkite to priežastis. Paakiai gali pajuosti dėl plonėjančios odos, nuovargio, prasto miego, deguonies trūkumo, streso, netaisyklingos mitybos ar dietų, rūkymo, trūkstant kai kurių vitaminų. Tiesa, jie gali atsirasti ir dėl rimtesnių priežasčių: anemijos, alergijos, kepenų, inkstų, širdies ar skydliaukės ligų bei sergant lėtinėmis infekcijomis. Tačiau yra žmonių, kurie pajuodusius paakius paveldi. Ir tai nėra ligos požymis. Reikia nepamiršti, kad tamsūs ratilai gali atsirasti ir dėl netinkamos kosmetikos. Panaikinti juos nėra lengva, bet yra priemonių, kurios gali padėti.

* Geriausia pagalba akims – poilsis ir sveika mityba. Pasivaikščiokite kasdien gryname ore, prieš einant miegoti gerai išvėdinkite savo miegamąjį. Tinka visi būdai, kuries stiprina kraujagyslių tonusą, sutraukia paakių kapiliarus, stangrina ir storina paakių odą, gerina kraujotaką bei limfotaką.
Su pajuodusiais paakiais kovoti galima ir pačioms. Jums padėti gali šaltame vandenyje ar šaltame piene suvilgyti vatos tamponai, šalta arbata maišeliuose, varškės, grietinės, žalio agurko, kaledros, petražolės ar nevirtų tarkuotų bulvių, pomidorų kompresai, masažas su ledukais. Tačiau vien šių priemonių gali nepakakti, be to, jas naudojant rezultatai bus matyti tik po labai ilgo kasdieninio naudojimo.

* Pagelbėti gali ir kosmetinės priemonės. Jei tamsūs ratilai atsirado dėl melanino pertekliaus, išbandykite kremus su šviesinančiomis medžiagomis, tokiomis kaip retinolis, hidrokvinonas, žalioji arbata, kofeinas, kokoso ekstraktas, kojo rūgštis, soja. Šie komponentai atgaivins odą, sutrauks paakių kapiliarus, jie taps šviesesni ir mažiau pastebimi. Tik jokiu būdu nesugalvokite teptis balinančiais veido kremais. Jie skirti pašviesinti viršutinį odos sluoksnį, o patamsėję paakiai yra ne odos problema. Naudokite tik specialios paskirties paakių kremus, serumus bei kaukes.

* Susigrąžinti paakių odos skaistumą gali ir vitaminai C, E, A, K. Visi šie vitaminai dažniausiai yra paakius šviesinančių kremų veikliosios medžiagos. Tačiau jei vartosite juos ne tik išoriškai, bet ir iš vidaus, galite tikėtis greitesnio ir patikimesnio rezultato.

* Mankštinkite akių raumenis. Plačiai atsimerkite ir po apatiniais akių vokais padėkite savo smilius. Pradėkite cikliškai užsimerkinėti iš visų jėgų. Šį pratimą kartokite po 8 – 10 kartų, kas penkias valandas. Tai puikus pratimas, skirtas mankštinti akių raumenis. Sutvirtinus paakių raumenis, juodi paakiai taip pat mažiau matysis.

* Jei turite galimybių, patartina nors retkarčiais pasilepinti specialistų teikiamomis paslaugomis. Šiuo metu yra sukurtos puikios procedūros su naujos kartos aparatais bei inovatyviom priemonėm, kurios skirtos išskirtinai gležnai patamsėjusiai paakių sričiai. Puikių rezultatų galima pasiekti atlikus akių srities adatinę mezoterapiją ar biorevitalizaciją. Po procedūrų kurso tamsūs ratilai sumažėja dėka stimuliuojamos mikrocirkuliacijos ir limfos drenažo, sustiprėjusių kraujagyslių, sustiprėjusio audinių elastingumo ir stangrumo bei padidintos odos drėgmės. Specialūs injekciniai kokteiliai gali padėti ir tada, jei tamsių ratilų priežastis - plona paakių oda bei paakiuose sumažejęs riebalų kiekis.

„Visada gražios akys, pakeltos į dangų“ (Ž. Žuberas). Švytinčios akys – tai pasitikėjimo savimi ženklas. O kad jos dar labiau spindėtų, niekada nepamirškite šypsotis!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis