Papuošalai pagal veido formą: kaip išsirinkti?

Norint atrodyti gražiai, ne visada pakanka priderinti papuošalus prie rūbų. Pasirodo, net veido forma turi įtakos, kaip atrodys papuošalai. Štai keletas patarimų, kokius papuošalus geriausia rinktis, o kokių – vengti.

Apskritas veidas

Kas tinka. Apskritaveidėms tiks ilgi, kvadrato, stačiakampio, ovalo formų auskarai, šiek tiek prailginantys veidą. Taip pat rekomenduojami ilgi vėriniai.

Vida Press
Vida Press
Vida Press

Ko vengti. Derėtų atsisakyti smulkių, prie ausies segamų arba žiedo formos auskarų. Taip pat netiks ir labai masyvūs auskarai.

Ovalo formos veidas

Kas tinka. Ovaliai veido formai tinka įvairūs ir praktiškai visi auskarai ir kaklo papuošalai. Ypač dera apvalūs, apskritimo ar lašo formos auskariukai. Taip pat gražiai atrodysite, jei segėsite auskarus-žiedelius.

Vida Press
Vida Press
Vida Press
Vida Press

Ko vengti. Visgi rekomenduojama vengti labai ilgų ir plonų auskarų, galinčių „ištempti“ veidą.

Trikampis veidas

Kas tinka. Jei tavo veidas panašus į apverstą trikampį, tiks visi auskarai, sušvelninantys veido kontūrus. Tad idealu maži apvalūs, ovalūs auskariukai, taip pat auskarai su platesne apatine dalimi ir trumpi kaklo papuošalai.

Vida Press

Ko vengti. Derėtų vengti auskarų, kurie smailėja į apačią.

Kvadrato formos veidas

Kas tinka. Kvadrato formos veidui puikiai tiks auskarai-žiedai, taip pat maži, apvalūs, lašo formos arba ilgi, daugiasluoksniai, kekes primenantys auskarai. Galima puoštis ir ilgais vėriniais bei grandinėlėmis su pakabukais.

Vida Press
Vida Press

Ko vengti. Rekomenduojama vengti aštriakampių auskarų.

Pailgas veidas

Kas tinka. Pailgos veido formos moterims tiks apskriti, stambūs, trikampio (su aštriu kampu viršuje) ir kvadrato formų auskarai. Jie vizualiai paplatins veidą, suteiks jam apimties ties žandikauliais ir skruostais. Taip pat gražiai atrodys ir prie ausies priglundantys smulkūs auskariukai.

Vida Press
Vida Press

Ko vengti. Rekomenduojama vengti plokščių, plonų ir ilgų kabančių auskarų.

www.silvercity.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis