Juvelyrės kolekcijos esminis akcentas - perlai

Antrąjį kvėpavimą perlams suteikusi S.Samojauskaitė pristato naują papuošalų kolekciją.

Paprastumą ir estetiką vertinanti juvelyrė Simona Samojauskaitė pristato savo antrąją papuošalų kolekciją „Marine“, kurios esminis akcentas – perlai. Kolekcijos pavadinimas iš karto šnabžda, kad perlų kilmės šaltinis – jūra, tapo didžiausiu juvelyrės įkvėpimu.

Organizatorių nuotr.

„Marine“ kolekciją sudaro auskarai, žiedai, apyrankės bei grandinėlės pagamintos iš 750 prabos geltono aukso ir 925 prabos sidabro. Kiekvienas dirbinys yra papuoštas prabangiu bei autentišku baltos arba juodos spalvos kultivuotu japonų kilmės Akoya perlu, kurio perlamutro spalva yra unikali. „Kito tokio paties perlo nėra, nes tai - vieninteliai gyvų organizmų sukurti brangakmeniai. Tai žavi ir priverčia nulenkti galvą prieš natūralų, gamtos kuriamą grožį“, – pasakoja S. Samojauskaitė, savo rankomis gaminanti kiekvieną papuošalą.

Organizatorių nuotr.

Perlai šioje kolekcijoje žaidžia ne tik grožio rolę, tačiau bando paneigti ir įsišaknijusius stereotipus apie tai, jog perlai yra atgyvena. Juvelyrė savo dirbiniais siekia sukurti naujovišką, stilingą ir šiuolaikišką perlų įvaizdį.

Organizatorių nuotr.

„Simona Samojauskaite Jewellery“ - tai rankų darbo papuošalai, lengvai atpažįstami, išsiskiriantys savo subtiliu lengvumu bei geometrinėmis formomis. Tai juvelyrika, pabrėžianti moteriškumą ir eleganciją, sukurti nešioti kiekvieną dieną. “Mano kolekcijas įkvepia noras sukurti tai, ko pasigendu – švarios ir nepretenzingos juvelyrikos, kuri būtų pagaminta iš tauriųjų metalų ir atspindėtų šių dienų estetiką“.

Organizatorių nuotr.

Naujoji kolekcija MARINE S. Samojauskaitės kūrybos gerbėjams bus pristatyta jau gegužės mėnesį. Gyvai kolekciją bus galima pamatyti pavasario „Pop-Up“ mugėje, vyksiančioje kultūros bare „Kablys“, Vilniuje gegužės 7– 8 dienomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis