5 stebuklingi jaunystės taškai

Kartais atrodo, kad iki trokštamos išvaizdos reikia visai nedaug – vos vos timptelėti veido odą aukštyn.

Tik štai problemėlė – kaip tą odą ten išlaikyti? Juk neprisegsi segtuku... Puikią išeitį, vadinamą penkių taškų patempimu, siūlo plastinės chirurgijos klinikos Vitkus Clinic gydytoja dermatovenerologė Julija Mozūraitienė.

Žmonės pasaulį mato gana skirtingai – vieni regi visumą, kiti susitelkia į detales. Panašu, kad moterys dažniau priklauso prie pastarųjų. „Kai moteris pamato ją netenkinančią raukšlelę, pirmiausia prašo į ją ką nors suleisti. Deja, tai ne visuomet padeda. Mat neužtenka lyginti kiekvieną raukšlę atskirai, reikia dar suprasti, dėl ko jos susidarė. Jei naikinsime ne pasekmę, o priežastį, rezultatas bus kur kas geresnis“, – sako gydytoja dermatovenerologė Julija Mozūraitienė.

Nuo jaunystės trikampio iki senatvės piramidės

Kodėl mūsų veidai sensta? Į šį paprastą klausimą dauguma turime aiškų atsakymą – nes odoje mažėja kolageno, elastino ir hialurono. Deja, toks požiūris yra labai paviršutiniškas. Tikėtis panaikinti amžiaus žymes veikiant vien odą – beveik tas pat, kas dažyti namą griūvant jo sienoms. „Su amžiumi vykstantys procesai yra kur kas gilesni ir rimtesni. Tirpsta poodinis riebalų sluoksnis, ilgėja raumenų skaidulos, o kaulai, priešingai, – traukiasi. Galima sakyti, kad audiniai tampa tiesiog per dideli mūsų kaukolei ir nudrimba, kaip kad kūną apdrimba per didelis drabužis“, – vaizdžiai paaiškina gydytoja. Vienas žinomiausių būdų susiaurinti šį „drabužį“ – plastinės veido patempimo operacijos, per jas nereikalingi audiniai tiesiog pašalinami. Vis dėlto šis metodas paprastai taikomas, kai odos perteklius yra akivaizdus, jį galima suimti pirštais. O ką daryti, jei norisi timptelėti tik vos vos?

Vida Press

Pasirodo, šiuo atveju išeitis yra... skruostikauliai! „Būtent stangrūs skruostai suteikia jaunatviškumo vaikams, – atkreipia dėmesį J. Mozūraitienė. – Jaunas veidas yra trikampio formos – nuo skruostų siaurėja smakro link. Ilgainiui, kai skruostai nusileidžia žemyn, tas jaunystės trikampis virsta senatvės piramide. Kodėl šypsodamiesi atrodome jaunesni? Ne tik todėl, kad spinduliuojame teigiamas emocijas, bet ir todėl, kad šypsantis pakyla lūpų kampučiai, skruostikaulių linija, o kartu ir visa apatinė veido dalis, dingsta paakiai.“

Kaip 5 taškai patempia visą veidą

Negi išties egzistuoja tiesioginis ryšys tarp skruostų ir pagurklio? Pasirodo, net ir labai ryškus. Pabandykite pažiūrėti, kaip tai iš tikrųjų veikia. Atsistokite prieš veidrodį, uždėkite pirštą ant išorinio skruostikaulio taško ir švelniai timptelėkite. Tuomet tą patį padarykite su tašku, esančiu skruostikaulio viduryje, galiausiai – su tašku prie nosies. Pastebite? Timptelėjus vieną ar kitą tašką, pasikeičia ir visa kita – palygėja nuo šnervės einanti mimikos raukšlė, sumažėja abipus lūpų kampučių pakibusios raukšlelės, pakyla veido ovalo linija, ir netgi paakiai nebeatrodo tokie sudribę.
Pasak gydytojos Julijos Mozūraitienės, skruostikauliuose šių svarbių taškų yra nuo trijų iki penkių. Deja, jų rasti neužtenka, dar reikia žinoti, kaip kilstelėti. Dermatologė šį efektą pasiekia suleisdama į minėtus taškus didelio klampumo hialurono rūgšties užpildų. Jie leidžiami ne po oda, o po visais audiniais, tarp raumenų ir kaulo. Taip patempiama ne tik oda, bet visas veido karkasas. Tai – gana sudėtinga procedūra, ir ją profesionaliai atlikti geba anaiptol ne kiekvienas dermatologas. Gydytoja Julija Mozūraitienė šią techniką yra įvaldžiusi puikiai. „Kiek į kokius taškus leisti užpildo, stebime pagal konkrečią situaciją, mat kiekvieno žmogaus bruožai individualūs, problemos – taip pat. Vieniems norisi, kad neliktų pasmukusių paakių, kitus erzina besiformuojantys vadinamieji buldogo skruostai, – paaiškina ji. – Puiku tai, kad rezultatas matyti iš karto, tad viską galima pakoreguoti per vieną procedūrą. Dažniausiai vieno švirkšto hialurono rūgšties užtenka abiem skruostams. Jei veidas labai liesas ir riebalų sluoksnis plonas, užpildo gali prireikti ir daugiau.“

5 klausimai gydytojai dermatovenerologei Julijai Mozūraitienei

Vida Press

1. Ar pakėlus skruostikaulius, veido bruožai nepakis?

Niekas nenori pernelyg iškeltų skruostų, todėl užpildo visada leidžiama saikingai, tik ten, kur apimties tikrai trūksta. Po šios procedūros žmogus atrodo labai natūraliai, tarsi pailsėjęs po gerų atostogų. Tiesą sakant, jei suleidę hialurono rūgšties į vieną skruostą, nesuteiktume galimybės iškart palyginti jį su kitu, net ir pats žmogus turbūt negalėtų pasakyti, kas konkrečiai jam buvo padaryta.

2. O duobučių bei kalvelių skruostuose nebus, juk ši hialurono rūgštis labai klampi?

Užpildas leidžiamas išties giliai, jis yra gerai išmasažuojamas, išsiskirstyti jam padeda ir raumenys. Beje, jei parinktas tinkamas kiekis parinktas, raumenys suteikia papildomo patempimo poveikį, jie apgaubia užpildą ir kiek sutrumpėja.

3. Ar po šios procedūros papildomai nieko leisti į raukšles nereikės?

Priklauso nuo situacijos. Geriausia, kai veikiama kompleksiškai – pirma pakeliama užkritusi klostė, o tada žiūrima, ar raukšlę dar reikėtų palyginti, ar ne. Jei ir prireikia, tai kur kas mažiau, nei būtų reikėję įprastai.

4. Kada pamatomas ir kaip ilgai trunka poveikis?

Poveikis matyti iškart. Tiesa, pirmas dvi savaites gali būti mėlynių, patinimų – mat hialurono rūgštis iš pradžių traukia vandenį. Po 2 ar 3 savaičių rezultatas būna gražiausias, žmogus pražysta. Ilgalaikis poveikis trunka net 18–24 mėnesius, o ir vėliau veidas vis dar atrodo geriau nei prieš procedūrą.

5. Ar labai skauda?

Nors ši procedūra yra gilesnė ir rimtesnė nei paviršinės, ji yra pati neskausmingiausia iš visų, neprireikia net vietinės nejautros.

Užsakymo nr.: PT_71896780

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis