Trapios pusryčių bandelės - vos per 30 min.

Tokias traputes, sakyčiau angliškas, pusryčių bandeles aš kepu dažnai. Užtrunku nepilnai pusvalandį, o malonumo valgant man jos suteikia daugiau, nei bet koks pirktinis batonas su dešra.

Populiariausi straipsniai:
- Madingiausi 2014 metų vasaros kirpimai (FOTO)
- Horoskopas rugpjūčio mėnesiui - sėkmė visai čia pat
- Baltymų dieta: -7 kg per 10 dienų
- Karalienė Marija Antuanetė – despotės motinos ir paskalų auka (FOTO)
- Figūrą koreguojančios suknelės iki 100 Lt (FOTO)
- Aštriai marinuoti agurkėliai

Prakandu dar šiltą, garuojančią bandelę, užgeriu arbata ir jaučiuosi neapsakomai laiminga. Skanūs pusryčiai yra mėgstamiausia mano dienos dalis.

Į vidų dedu diiiidelį žiupsnį druskos ir vos šaukštą cukraus. Jei bandelė spėja atvėsti, ją vėliau perpjaunu ir patepu sviestu. Be proto skanu ir užsidėjus kokio minkštesnio sūrio.

Paprastai tokį pusrytį gaminu ‘iš akies’, tačiau šį kartą viską stengiausi apskaičiuoti tiksliau, tokiu skanėstu verta pasidalinti su visais. Žinokit, kad tešla neturi gautis vientisa. Bandeles lipdome iš drėgnų trupinukų. Jei tešla per mažai šlapia, kad suliptų į vieną bandutę, įpilame kelis šaukštus pieno. Patariu naudoti šiek tiek rupesnius miltus (aš naudojau 550D).

Nebijokit paekspermentuoti. Vietoj spanguolių galite naudoti kitas džiovintas uogas, arba vaisius… Arba šviežias uogas. Riešutai taip pat nepamaišytų, jei mėgstate. Jei valgysite saldžiai, galite įmaišyti vanilinio cukraus. Iš nurodyto produktų kiekio, gaunasi maždaug šešios bandelės.

Reikės:

1 ir 1/2 puodelio miltų (puodelis 236ml);
1 kupino a.š. kepimo miltelių;
1 kupino a.š. druskos;
1 v.š. cukraus;
1 nedidelio paplakto kiaušinio;
5 kupinų šaukštų minkšto sviesto;
100 g džiovintų spanguolių;
kelių šaukštų pieno (jei reikia).

g-blogas.lt nuotr.
Kaip gaminti

* Miltus suberiame į dubenį ir sumaišome su cukrumi, druska bei kepimo milteliais. Dedame sviestą ir pirštais suminkome daug mažų trupinukų.

* Įmaišome kiaušinį ir uogas. Formuojame apvalias bandeles. Jei tešla nenori sulipti, įpilame kelis šaukštus pieno, išmaišome ir formuojame bandeles iš naujo.

* Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 20 minučių.

g-blogas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis