Receptai iškylautojų puotai: dar neragauti šašlykai ir ant žarijų kepti česnakai

Jei iškylauti, tai iškylauti – su dar neragautais šašlykais, pasigardžiuojant ant žarijų keptais česnakais. Nesate tokių ragavę? Šį savaitgalį tai išbandykite!

Kiti receptai:
- Pavasariškas špinatų ir sūrio pyragas
- Pradedame grilio sezoną - kriaušių ir pelėsinio sūrio salotos
- Kulinarinė pamoka: gaminame šaltibarščius

Kiaulienos vyniotiniai su šonine
Reikės:

1 kg kiaulienos (sprandinės, mentės ar kumpio),,
10-12 griežinėlių rūkytos šoninės,
100-150 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų balzaminio acto,
4-5 skiltelių česnako,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti
* Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonai lyg ruoštumėte karbonadą. Paplonininkite kiekvieną gabaliuką virtuviniu plaktuku, kad turėtumėte kuo didesnes mėsos „išklotines“.
* Iš sutrintų česnakų, aliejaus ir balzaminio acto išmaišykite marinatą, įtrinkite juo mėsą, suguldykite gabaliukus į dubenį, uždenkite ir palikite 2-3 val šaldytuve.
* Patieskite ant kiekvienos kiaulienos „išklotinės“ po 2-3 šoninės griežinėlius ir suvyniokite visą „išklotinę“ į vyniotinį, supjaustykite jį ritinėliais, kuriuos suversite ant iešmo. Kepdami mėsytę pabarstykite druska.

Kiaulienos šašlykas
Reikės:

1 kg kiaulienos (sprandinės, mentės ar kumpio),
2 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
2 valgomųjų šaukštų aliejaus,
200 ml sauso raudonojo vyno,
1 valgomojo šaukšto tarkuotos šviežios imbiero šaknies,
1 valgomojo šaukto mėgstamų prieskonių (pvz., 5 pipirų mišinio).

Kaip gaminti
* Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, užberkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
* Iš tarkuoto imbiero, sojų padažo, aliejaus ir vyno paruoškite marinatą, užpilkite juo mėsą ir uždengtame inde šaldytuve laikykite 6-12 val.

Ant žarijų kepti česnakai
Reikės:
4-5 česanko ropelių,
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Shutterstock nuotr.
Kaip gaminti
* Česnakų ropelių viršų nupjaukite tiek, kad atsivertų skiltelės.
* Užberkite druskos ant skiltelių, užpilkite aliejaus, pabarstykite pipirais.
* Sudėkite ropeles į foliją, gerai ją užlankstykite ir dėkite ant grotelių virš žarijų. Kepkite apie 25-30 min.
* Išlukštenkite skilteles (patogiausia ištraukti iš lukšto šakute) ir valgykite su paskrudintu batonu arba kaip garnyrą prie šašlykų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis