Parauginti blynai su ypatingu padažu

Ypatingi blynai – nedaug kas žino jo receptą ir, ko gero, nedažnai juos gamina. Jiems paruošti reikia šiek tiek kantrybės. Bet tie, kas jos turi, nusipelno šio skanėsto.

Tešlai reikės:


1 l kefyro,

1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos,

500 g miltų,

1 nubraukto arbatinio šaukštelio sodos.


Padažui reikės:


200 g šoninės,

1 didelio svogūno,

80 g rūkytų lašinukų,

30 g miltų,

0, 5 l vandens,

3 valgomųjų šaukštų sojų padažo,

3 valgomųjų šaukštų maltų džiovintų grybų (galima keisti ir grybų padažu),

2 valgomųjų šaukštų grietinės,

druskos pagal skonį.


Kaip gaminti


* Blynus pradėkite ruošti iš vakaro. Tešlai reikalingas ne pats kefyras, o išrūgos. Joms pagaminti kefyrą reikia pašildyti. Jūratė, kuri mums ir padiktavo receptą, supila kefyrą į puodą, kaitina ant labai silpnos ugnies, kol balta varškės masė sukyla į viršų, o apačioje lieka išrūgos. Temperatūra puode pasiekia apie 85 °C.


* Ant gilaus dubens uždėkite tankų kiaurasamtį ir į jį supilkite pašildytą kefyrą. Palikite valandą nuvarvėti. Tešlai reikia apie 800 ml skysčio. Jei išrūgų yra mažiau, galima įpilti vandens.


* Sumaišykite išrūgas, druską ir miltus. Palikite rūgti per naktį.


* Prieš kepimą į tešlą suberkite pagesintą sodą (sumaišykite sodą su keletu šaukštų išrūgų. Galima sodą berti iškart į tešlą, nes po rūgimo dažniausiai būna ant tešlos susidaręs išrūgų sluoksnelis) ir gerai išmaišykite.

* Įkaitintą keptuvę prieš įpilant tešlos patepkite lašinių gabalėliu arba aliejumi. Kepkite panašiai kaip lietinius, tik iškepę jie bus storesni.


* Padažui juostelėmis supjaustytą šoninę truputį apkepinkite keptuvėje, sudėkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir kubeliais susmulkintus lašinukus. Viską kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai suminkštės. Suberkite miltus, grybus ir išmaišykite. Toliau maišydami po truputį pilkite vandenį. Jei užviręs padažas bus per tirštas, įpilkite daugiau vandens. Supilkite sojų padažą, įberkite druskos. Dar pavirkite 5 min. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis