Nekeptas šokoladinis sūrio tortas

Tortas išėjo pasakiškai skanus!

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Dieta pagal vienuolius: liekna figūra ir ilgesnis gyvenimas - garantuoti. Valgiaraštis
- Idėjos, kur dar galima panaudoti įprastą kosmetiką
- 10 dizainerės D. von Fürstenberg patarimų brandaus amžiaus moterims
- Anglijos karalienės Elizabeth II gėda: palaidūnė sesuo Margaret
- Minkštos ir purios spurgytės

Pagrindui reikės:

300 g šokoladinių sausainių,
100-150 g sviesto.

Įdarui:

500 g maskarponės sūrio,
200 ml 33-35% grietinėlės,
150 g cukraus,
20 g želatinos.

Papuošimui:

30 g juodojo šokolado (nebūtina).

Kaip gaminti

* Visų pirma želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome 40-60 min., kad išbrinktų.

* Pagrindui blenderiu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištipriname sviestą, išmaišome su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberiame į 24-26 cm. torto formą nuimamais kraštais, stipriai spausdami suformuojame pagrindą (gerai prispaudžiame kraštuose). Pastatome į šaldytuvą, kol ruošime įdarą.

* Želatiną pakaitiname iki užvirimo, ir nukeliame nuo viryklės (neviriname). Ataušiname. Išplakame grietinėlę su cukrumi, sudedame maskarponę ir gerai išmaišome. Supilame ataušintą želatiną ir viską išmaišome iki vientisos masės. Įdarą dedame ant torto pagrindo, tolygiai paskirstome. Apibarstome tarkuotu šokoladu. Statome į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Skanaus!

P.S. Ėmiau 2 pakelius sausainių "Selga" (360 g) ir ištirpinau 170 g sviesto, bet užtektų apie 130 g - tuomet pagrindas bus minkštesnis.

aj-receptai.blogspot.com

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis