„Napoleonas“ - per 30 minučių

Norint mėgautis skaniu desertu, nebūtina virtuvėje praleisti kelių valandų. Štai „Napoleonas“, kurį pagaminsite per pusvalandį.

Reikės:
bemielės tešlos (1 pakuotė, 0,5 kg)
3 kiaušinių
200 g sviesto
250 g pieno
2 valg. šaukštai miltų
100 g cukraus
300 ml virto kondensuoto pieno

Kaip gaminti
* Bemielės tešlos lakštus išdėlioti ant miltais pabarstytos lentos. Atšildyti. Jei tešla storesnė, pakočioti iki 4-5 mm storio. Nuo kiekvieno lakšto krašto nupjauti po 2-3 cm tešlos - torto apdailai.
* Išdėlioti tešlos lakštus ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad nesiliestų vienas su kitu ir kepti 200-220 laipsnių temperatūroje, kol lakštai įgaus rusvą spalvąč.
* Ištrauktus iš orkaitės lakštus palikti atvėsti.
* Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi, išmaišyti su kondensuotu pienu, miltais, pienu. Jei turite blenderį, patogu viską juo išplakti.
* Išplakti iki vientisos masės, įpilti į puodą, kurį pastatyti ant nedidelės ugnies. Nuolat maišant pavirti iki masė sutirštės. Į karštą kremą sudėti sviestą ir išmaišyti, kad sviestas tolygiai ištirptų. Kremą galima dar kartą išplakti blenderiu - taip įgaus vientisą formą.
* Lakštus pertepti kremu, juo aptepti ir torto šonus ir apibarstyti tešlos trupiniais. Atvėsusį tortą pastatyti į šaldytuvą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis