Lietiniai su žalumynais ir kumpiu

Daržoves galima panaudoti ir lietiniams kepti. Apvirkite jas ir sutrinkite. Tiks brokoliai, šparaginės pupelės, moliūgas.

Tešlai:
15-200 g brokolių,
100 g vytinto kumpio,
3 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
250-300 ml pieno,
žiupsnio druskos,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
225 g miltų,
4 šaukštų aliejaus.

Kaip gaminti
* Brokolių šakeles perliekite verdančiu vandeniu ir 10 min. virkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite.
* Kiaušinius, trynius, pieną išmaišykite su trupučiu druskos, pipirų. Po truputį įmaišykite išsijotus miltus. Tešlą palikti 15 minučių brinkti.
* Brokolius sutrinkite (ne iki tyrės) ir sukratykite į tešlą. Viską išmaišykite.
* Iš tešlos įkaitintame aliejuje iškepkite lietinius. Iškeptus suvyniokite, perpjaukite ir apsukite kumpio juostele. Padėkite šiltai, kad neatšaltų, kol iškeps kiti lietiniai. Taip paruoštus lietinius galima apkepti orkaitėje, iki truputį apskrus kumpis.
* Patiekite su žalumynais.

P.S. Šitaip patiekti galima ir plonai iškeptą omletą su brokoliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis