Kisieliaus pyragas

Labai norėjau išmėginti populiarų pyragą su greitai paruošiamo kisieliaus milteliais.

Šių dienų populiariausi straipsniai:
- Douglasą tiesiog pritrenkė žmonos abejingumas
- Ritos (28 m.): pilkos pelytės įvaizdis jau buvo pabodęs
- Nadežda Krupskaja – kilminga, bet nelaiminga Lenino žmona
- 6 gražių plaukų paslaptys
- Ypatingo skonio bulvių apkepas

Visur, kur tik žiūrinėjau, receptas reikalavo aliejaus. Aš nusprendžiau pamėginti su graikišku jogurtu. Kadangi naudojau spanguolinio kisieliaus miltukus, o jogurtas taip pat rūgštokas, tai ir pats pyragas gavosi ne itin saldus, su lengva rūgštele. Labai skanu valgyti su plakta grietinėle.

Pagalvojau, kad iš šio pyrago gautųsi be galo skanus ir gražus, toks mergaitiškas, tortas! Aš jį kitą dieną pabandžiau pertepti su grietinėle ir bananų griežinėliais, gavosi super. Iš pradžių dar mane kiek nustebino labai skysta pyrago tešla, tačiau nesibaiminkit - su šitiek kiaušinių pyragas tikrai iškeps ir sutvirtės. Viskas gavosi puikiai. Naudojau 26 cm skersmens tortinę. Puodelis - 236 ml.

Reikės

1 puodelio jogurto;
1 puodelio miltų;
250 g kisieliaus miltelių;
5 didelių kiaušinių;
1 a.š. kepimo miltelių;
1 žiupsnelio druskos;
pusės puodelio cukraus;
trupučio vanilės.

Kiaušinius išplakame su vanile, cukrumi ir druska, įmaišome jogurtą ir kisieliaus miltelius. Po truputį įplakame miltus ir kepimo miltelius. Gautą tešlą supilame į paruoštą kepimo formą. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, iki įsmeigtas į pyrago vidurį pagaliukas neapsivels tešla.

Skanaus, Gabrielė.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis